Home Pasta Pasta met avocadopesto

Pasta met avocadopesto

en gerookte kip

door SmaakMenutie
Pasta met avocadopesto en gerookte kip

Eenpansgerecht

Snel een pasta op tafel die niet alleen super lekker is maar ook nog eens voedzaam en gezond? Dan is deze pasta met avocadopesto helemaal perfect voor jou. Wij gebruiken spaghetti als pasta, maar je kan natuurlijk zelf kiezen welke pasta je het liefst gebruikt. En wil je hem liever vegetarisch: dan laat je de kip gewoon achterwege. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag of voor of na het sporten.

Pasta met avocadopesto en gerookte kip

Pasta met avocadopesto en gerookte kip

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 65 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 180 g gerookte kip
  • 160 g pasta naar keuze
  • 30 g geroosterde pijnboompitten
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 15 g verse basilicum
  • 1 avocado
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 citroen (sap)
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het

  • Neem een ruime pan en kook 160 gr spaghetti (of andere pasta) al dente in 8-10 minuten.
  • Pureer ondertussen met de foodprocessor of staafmixer 1 grote avocado (of anderhalf als ze klein zijn) samen met 15 g basilicum (1 bakje), 20 g geroosterde pijnboompitten, 1 teen knoflook, 2 el olijfolie, een flinke snuf zout en het sap van een 1/2 citroen tot een gladde saus.
  • Snijd ook alvast 1 gerookte kipfilet in kleine blokjes en rasp de Parmezaanse kaas grof.
  • Giet de pasta af maar houd ongeveer 3 el van het kookwater apart.
  • Doe de pasta terug in de pan en meng de avocadosaus door het geheel samen met de gesneden gerookte kip. Voeg indien nodig het kookvocht toe om wat te verdunnen.
  • Maak op smaak met verse peper en eventueel (grof) zeezout.
  • Serveer direct met de extra pijnboompitten en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Pasta met avocadopesto ingrediënten Avocadopesto maken Pasta pesto avocado kip Pasta avocadopesto

TIP

Ook lekker: vervang voor de variatie eens de gerookte kip door gerookte zalm!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

16 reacties

Quinty 16 september 2017 - 10:23

Wat een heerlijke pasta is dit! Echt heel makkelijk te bereiden en ik deed mijn vriend hier ook een plezier mee! De tomaatjes erbij zijn ook heerlijk! Extra veel smaak doordat je ze in de oven doet. En de pesto van avocado is super lekker, dat had ik zelf niet kunnen bedenken! Ik had zelf nog wat geitenkaas over en dat erbij gedaan, aanrader!

Reply
SmaakMenutie 16 september 2017 - 12:01

Hoi Quinty, wat leuk om te horen. Goed idee die geitenkaas! Fijn dat je vriend er ook een plezier mee deed 🙂

Reply
Felice 23 september 2017 - 20:28

Echt een menutie van smaken! Heerlijk dit moet je echt zelf proeven!

Reply
SmaakMenutie 24 september 2017 - 20:56

Hoi Felice, lekker is ‘ie he? Fijn dat ie zo in de smaak valt 🙂

Reply
Wijnand 2 september 2020 - 22:14

Dank voor het heerlijke recept, heb de gerookte kip vervangen door gerookte zalm i.v.m. vegetarische tegelgenoten. Viel goed in de smaak!
Voor herhaling vatbaar!

Reply
SmaakMenutie 3 september 2020 - 09:24

Gerookte zalm kan inderdaad ook goed Wijnand, lekker! Fijn dat het bij iedereen in de smaak viel 🙂

Reply
Ine van Moerkerk 3 september 2020 - 18:24

Hallo, Wat hebben we gesmuld , dit is een top recept. Snel klaar, maar pas op je eet je vingers erbij op.

Reply
SmaakMenutie 4 september 2020 - 10:11

Haha dat horen we graag Ine, leuk! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Mieke de Graaf 4 september 2020 - 18:30

Weer een zalig recept, zowel met zalm als kip, heerlijk ?
Ik weet alleen niet wat ik met de 3 el kookvocht moet doen, of heb ik iets gemist .
Mieke

Reply
SmaakMenutie 5 september 2020 - 14:17

Fijn dat je het lekker vindt Mieke! Het kookvocht kwam inderdaad niet terug in de beschrijving, scherp! Ik heb het toegevoegd, thanks 🙂

Reply
Jeronimo 5 november 2020 - 22:54

Als ik dit voor 4 personen wil maken, kan ik dan alle ingrediënten X2 doen?

Reply
SmaakMenutie 6 november 2020 - 12:22

Hoi Jeronimo, als je alle ingrediënten verdubbelt heb je voldoende voor 4 á 5 personen. Pas wel op dat je niet te veel citroensap gebruikt. Geniet ervan!

Reply
Maud 28 december 2022 - 18:58

Hoi!
Ik wil dit recept morgen maken voor wat vriendinnen. Hoe lang kan ik de pasta van te voren bewaren? Lukt 60/30 minuten of wordt het dan al bruin?

Mvg Maud

Reply
SmaakMenutie 29 december 2022 - 11:14

Leuk Maud! Door de toevoeging van citroensap zal het niet heel snel bruin worden denk ik maar op zich is het zo snel klaar dat vers wel het lekkerst is 😉

Reply
Paula 4 januari 2023 - 20:46

Vanavond gegeten en wederom genoten van de pure smaken, zoals zoveel van jullie recepten. Heb er een paprika en ui bij geroerbakt voor wat extra groentevulling.
Ik ben heel blij dat ik jullie website ken, heb al veel heerlijke recepten mogen maken!

Reply
Mieke Von Harenberg 17 januari 2023 - 21:56

Vanavond stond dit op het menu. Onvoorstelbaar zóóóóóó yammie!!!!!
Jullie blinken uit in heerlijke gerechten, wederom dank daarvoor.

Reply