Home Pasta Tagliatelle met avocadopesto en kip

Tagliatelle met avocadopesto en kip

door SmaakMenutie

Een heerlijke pasta met een pesto van avocado

Snel een superlekkere pasta op tafel? Hier is ‘ie: tagliatelle met avocado en kip. Voor de pasta kan je het beste kiezen voor tagliatelle, gezien de structuur goed combineert met de overige ingrediënten. Heb je dit niet in huis? Dan voldoet spaghetti ook. Overigens kan het ook prima zonder kip; door de avocado en de pasta is het al vrij vullend. Heb je gelijk een leuk receptje als je een vegetariër op bezoek krijgt 😉

Tagliatelle avocadopesto met kip

Tagliatelle met avocadopesto en kip

Snel een superlekkere pasta op tafel? Hier is 'ie: tagliatelle met avocado en kip. Overigens kan dit ook prima zonder kip. Heb je gelijk... Pasta Tagliatelle met avocadopesto en kip European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.8/5
( 4 keer gestemd )

Ingrediënten

200 gr tagliatelle
200 gr kipfilet
1 (grote) avocado
1 teentje knoflook
30 gr pijnboompitten
2 el olijfolie
Sap van een halve citroen
Handje verse basilicum
Beetje (verse) Parmezaanse kaas
Paar cherrytomaatjes (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd de kip in hapklare stukjes en bestrooi ruim met peper en zout (en eventueel een snufje knoflookpoeder).
  • Zet een grote (pasta)pan op het vuur en breng het water aan de kook.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten kort tot ze verkleurd zijn (blijven schudden want ze verbranden snel!).
  • Pureer voor de pesto 1 grote avocado (of neem anderhalf als ze wat kleiner zijn) samen met 2/3 van de pijnboompitten, een flinke hand basilicumblaadjes, 2 el olijfolie, het sap van een halve citroen en 1 teentje knoflook tot een gladde substantie.
  • Kook de tagliatelle 'al dente' in ongeveer 10 minuutjes. Ondertussen bak je de kip op middelhoog vuur goudbruin (minuut of 8). Doe dit in een wok of andere grote pan.
  • Voeg de pesto toe aan de kip samen met 2 à 3 el kookvocht van de tagliatelle.
  • Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de kip. Zet het vuur laag en meng alles nog even goed door elkaar.
  • Serveer met wat verse Parmezaanse kaas, de rest van de pijnboompitten en een paar blaadjes basilicum.

Eventueel kan je er nog wat geroosterde cherrytomaatjes bij serveren. Doe hiervoor een handje tomaten in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en zout en peper en plaats ongeveer 10 minuutjes in de oven op 200 graden.

Avocadopesto pureren

Pureer de avocadopesto tot een gladde substantie

Recept tagliatelle avocadopesto met kip

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Quinty 16 september 2017 - 10:23

Wat een heerlijke pasta is dit! Echt heel makkelijk te bereiden en ik deed mijn vriend hier ook een plezier mee! De tomaatjes erbij zijn ook heerlijk! Extra veel smaak doordat je ze in de oven doet. En de pesto van avocado is super lekker, dat had ik zelf niet kunnen bedenken! Ik had zelf nog wat geitenkaas over en dat erbij gedaan, aanrader!

Reply
SmaakMenutie 16 september 2017 - 12:01

Hoi Quinty, wat leuk om te horen. Goed idee die geitenkaas! Fijn dat je vriend er ook een plezier mee deed 🙂

Reply
Felice 23 september 2017 - 20:28

Echt een menutie van smaken! Heerlijk dit moet je echt zelf proeven!

Reply
SmaakMenutie 24 september 2017 - 20:56

Hoi Felice, lekker is ‘ie he? Fijn dat ie zo in de smaak valt 🙂

Reply