Home Bijgerechten Gekarameliseerde winterwortels

Gekarameliseerde winterwortels

door SmaakMenutie

Laat de oven het werk doen

Hoe mooi zijn deze wortels? Klaar in een handomdraai want je laat de oven het werk doen. En je kan ze prima tegelijkertijd in de oven doen met je aardappeltjes of je vleesgerecht.

Gekarameliseerde wortels

Gekarameliseerde winterwortels

Hoe mooi zijn deze wortels? Klaar in een handomdraai want je laat de oven het werk doen. En je kan ze prima tegelijkertijd in de oven doen met... Bijgerechten Gekarameliseerde winterwortels, wortels, bijgerecht, groenten, vegetarisch Frans Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.3/5
( 14 keer gestemd )

Ingrediënten

600 gr (regenboog) wortels
1 el balsamico azijn
2 el olijfolie
2 el honing
1 tl gedroogde oregano
2 tl suiker
1/2 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
  • Schil de wortels en leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat. Halveer dikke wortels over de lengte, dit zorgt ervoor dat ze sneller gaar zijn.
  • Meng in een kommetje 2 el vloeibare honing met 2 el olijfolie, 1 el balsamico azijn, 1 tl gedroogde oregano en een 1/2 tl knoflookpoeder.
  • Besprenkel de wortels met de dressing en bestrooi met wat suiker.
  • Plaats 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven of tot de wortels zacht zijn van binnen. Draai de wortels halverwege een keertje om.

Wortels en dressing Wortels uit de oven Wortels oven honingHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Gerald 22 december 2019 - 09:51

Alweer een erg lekker recept van jullie website. Ik had deze gemaakt samen met de beenham en de Parmezaanse kaas aardappeltjes. Paste erg goed bij elkaar. In plaats van knoflook poeder gewoon geperste knoflook gebruikt. De wortels slinken wel behoorlijk in de oven, volgende keer zal ik meer wortels gebruiken. Met deze regenboog worteltjes is het ook nog eens een erg kleurrijk gerecht.

Reply
SmaakMenutie 23 december 2019 - 09:35

Bedankt voor het compliment Gerald! Verse knoflook is inderdaad nog lekkerder, maar voor het gemak is knoflookpoeder soms ook handig. Net wat je lekkerder en makkelijker vindt!

Reply
P. Kaan 24 december 2019 - 18:11

Gekarameliseerde wortels met krieltjes en kip gegeten . HEEEEEERLIJK

Reply
SmaakMenutie 27 december 2019 - 09:20

Lekkere combinatie! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply