Home Hoofdgerechten Enchiladas met kip

Enchiladas met kip

Mexicaanse gevulde tortilla wraps

door SmaakMenutie
Enchiladas met kip

Laat de oven het werk doen

Zijn jullie ook zo gek op Mexicaanse ovenschotels? Wij ook! Vooral omdat het zo lekker én lekker makkelijk is om te maken. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag. We maakten een tijdje terug ook al een variant van enchiladas met gehakt. Maar deze met kip is minstens zo lekker. En wat helemaal fijn is, je laat de oven al het werk doen. Eet smakelijk!

Enchiladas met kip

Enchiladas met kip

Print dit recept
Personen: 3 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.1/5
( 49 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g kipfilet
  • 40 g geraspte kaas
  • 200 ml tomaten passata
  • 6 tortilla wraps
  • 2 paprika's
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 ui
  • 1/2 kippenbouillon blokje
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gemalen komijnzaad (djintan)
  • 1 tl cayennepeper

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Snipper 1 ui (of sjalot) en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd ook alvast 2 paprika’s in kleine blokjes.
  • Mix in een klein bakje 1 tl oregano met 1 ruime tl gemalen komijnzaad, 1 à 1,5 tl cayennepeper en een snuf zout tot een mooie kruidenmix.
  • Fruit in een ruime pan of wok de ui en knoflook even een minuutje aan in een scheutje olie. Voeg 350 g in stukjes gesneden kipfilet toe en bak in 7-8 minuten gaar.
  • Voeg nu de kruidenmix toe en vermeng goed met de kip.
  • Schenk 200-250 ml tomaten passata erbij samen met 1 el bruine basterdsuiker en breng tegen de kook aan. Voeg nu ook een 1/2 verkruimeld kippenbouillon blokje toe. Meng alles goed door elkaar en proef of de smaak naar wens is.
  • Voeg nu ook de paprikablokjes toe en meng alles nog even grondig door elkaar.
  • Neem een tortilla wrap en vul met een deel van het kip-paprikamengsel. Rol op en plaats in een ovenschaal. Doe dit ook met de overige wraps.
  • Verdeel het eventueel overgebleven mengsel over de ovenschaal. Maak af met geraspte kaas en plaats 20-25 minuten in de oven. Serveer met frisse lente-ui. Mmmm!

Enchiladas kip recept Enchiladas makenEnchiladas met kip Mexicaanse enchiladas Enchiladas met kip

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

8 reacties

Michelle 9 juni 2020 - 08:48

Dit was echt zo lekker!! De wrap werd bij mij een beetje knapperig in de oven, dat was verrassend lekker haha. Ik ga dit receptje zeker vaker maken 🙂

Reply
SmaakMenutie 9 juni 2020 - 10:47

Wat lekker zeg, heel goed! Fijn dat ons recept in de smaak viel Michelle 🙂

Reply
Erik 20 juni 2020 - 09:34

Dit gerecht gister gemaakt en zeer in de smaak gevallen en voor herhaling vatbaar!
Wat een heerlijke gerechten hebben jullie op de site staan!

Iedere keer weer een feestje!

Reply
SmaakMenutie 22 juni 2020 - 14:05

Leuk om te horen Erik! En thanks voor het compliment 🙂

Reply
Ayse 2 februari 2021 - 17:56

Dit gerecht zojuist gemaakt. Het is weer een heerlijk gerecht heren! Zoveel smaakvoller dan uit een pakje. Ik ben echt zo blij met jullie site!

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2021 - 09:55

Ontzettend leuk om te horen Ayse! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen. En inderdaad, zelf maken is het allerlekkerst (en leukste) 🙂

Reply
Armin 30 september 2021 - 09:04

Gisteren gemaakt. Ik had al mijn eigen recept voor enchilada’s en ben een beetje aan het combineren gegaan. De inhoud was hetzelfde als jullie recept, behalve de komijn (als ik dat alleen al ruik ….. ) en ik heb een beetje sambal toegevoegd. Die passata erbij was geheel nieuw voor mij: WAT heerlijk erbij!!
Na het oprollen heb ik de buitenkanten ingesmeerd met een mengsel van chunky salsa van santa Maria met klein bekertje crème fraiche. Daar bovenop de lente-ui en de kaas. Ik was benieuwd naar het resultaat: zóóóóóóóóóó lekker. Deze combinatie blijft in mijn receptenboek. Bedankt voor het recept weer mannen.

Reply
Marga Barendregt Kort 29 april 2023 - 19:36

Ik heb dit recept vandaag gemaakt. Het was heerlijk, ga het zeker vaker maken. zelfs m’n man vond het lekker.

Reply