Home Salades en soepen Rundvleessalade

Rundvleessalade

Oud-Hollands slaatje

door SmaakMenutie
Rundvleessalade

Draadjesvlees

Je kent vast wel de runvleesslaatjes in de aluminium bakjes met een eitje en andere garnituur en veel romige mayonaise van de supermarkt. Vroeger kochten we deze nog wel eens als tussendoortje. Vast en zeker met heel veel e-nummers; dus wordt het eens tijd om deze rundvleessalade zelf te maken. Onze huzarensalade lijkt er een beetje op, echter maken we de rundvleessalade met gestoofde runderlappen. Probeer er maar eens af te blijven als je het vlees na 2 uur uit de pan haalt. Het is net draadjesvlees, heerlijk! Deze rundvleessalade is heerlijk bij de lunch, Paasbrunch of serveer bij de gourmet of barbecue.

Rundvleessalade

Rundvleessalade

Print dit recept
Personen: 6 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.2/5
( 37 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 600 g kruimige aardappelen
  • 600 g runderlappen
  • 100 g zoetzure augurkjes
  • 100 g zilveruitjes
  • 100 g yoghurt
  • 100 ml mayonaise
  • 3 eieren
  • 1 runderbouillon blokje
  • 1/2 citroen
  • 3 el Dijon mosterd
  • Paprikapoeder
  • Roomboter

Zo maak je het

  • Kook 600 g (voorgekookte) kruimige aardappelen 15 minuten in een laagje gezouten water. Giet af en pureer met een stamper. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast.
  • Snijd ondertussen 600 g runderlappen in grove stukken en schroei op hoog vuur in een klont boter rondom dicht in een braadpan.
  • Schenk ca. 300 ml water bij het vlees of tot het net onder staat. Voeg 1 verkruimeld runderbouillon blokje toe samen met 1 el scherpe mosterd. Breng aan de kook en laat 2-3 uur met deksel op de pan sudderen op laag vuur.
  • Haal het vlees uit de pan en trek met twee vorken in reepjes (‘pulled beef’). Laat goed afkoelen.
  • Snijd 100 g augurkjes, 100 g zilveruitjes fijn en rasp een 1/2 citroen. Meng met de aardappelen in een ruime mengkom. Voeg ook het vlees toe.
  • Meng voor de dressing 100 ml mayonaise en 100 g yoghurt samen met 2 el scherpe mosterd, 1 el citroensap en een flinke snuf peper en zout. Voeg de dressing toe aan de salade. Voeg voor een romigere vleessalade extra mayonaise toe.
  • Garneer met paprikapoeder, gekookte eieren en extra augurk of zilveruitjes.

Rundvleessalade receptZelf rundvleessalade makenVlees salade makenRundvleessalade makenRundvleessaladeVleessaladeRundvleesslaatje

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

7 reacties

Barbara 24 maart 2024 - 09:21

Hoi, er staat: rasp een halve citroen. Bedoel je het sap van een halve citroen of van een halve citroen de rasp van de schil?

Reply
SmaakMenutie 24 maart 2024 - 13:01

Rasp van de schil 🙂

Reply
Gil 5 april 2024 - 23:51

Als je niet per se een citroen wilt halen alleen voor de zest dan kun je ook het vocht van de augurken of zilveruitjes gebruiken.

Reply
Astrid 31 maart 2024 - 14:16

Het was heerlijk! Ik heb minder mosterd gebruikt omdat die smaak anders teveel overheerst. Maar verder prima recept en gemakkelijk te maken.

Reply
Juliette 5 april 2024 - 17:13

De salade smaakt heerlijk. Ik ben erg tevreden over het resultaat 😀

Reply
Mariska 9 juni 2024 - 10:01

Ik wil dit recept gaan maken ziet er heerlijk uit!
Hoe lang kun je het goed houden?

Reply
SmaakMenutie 10 juni 2024 - 10:22

Dankjewel Mariska! Een dag of 3 moet wel kunnen.

Reply