Home Bijgerechten Gekarameliseerde wortels

Gekarameliseerde wortels

door SmaakMenutie
Gekarameliseerde wortels

Laat de oven het werk doen

Hoe mooi zijn deze wortels? Klaar in een handomdraai want je laat de oven het werk doen. En je kan ze prima tegelijkertijd in de oven doen met je aardappeltjes of je vleesgerecht.

Gekarameliseerde wortels

Gekarameliseerde wortels

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.9/5
( 36 keer gestemd )

Ingrediënten

600 g (regenboog) wortels
2 el olijfolie
2 el honing
1 el balsamico azijn
2 tl suiker
1 tl gedroogde oregano
1/2 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
  • Schil de wortels en leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat. Halveer dikke wortels over de lengte, dit zorgt ervoor dat ze sneller gaar zijn.
  • Meng in een kommetje 2 el vloeibare honing met 2 el olijfolie, 1 el balsamico azijn, 1 tl gedroogde oregano en een 1/2 tl knoflookpoeder.
  • Besprenkel de wortels met de dressing en bestrooi met wat suiker.
  • Plaats 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven of tot de wortels zacht zijn van binnen. Draai de wortels halverwege een keertje om.

Wortels en dressing Wortels uit de oven Wortels oven honing

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

13 reacties

Gerald 22 december 2019 - 09:51

Alweer een erg lekker recept van jullie website. Ik had deze gemaakt samen met de beenham en de Parmezaanse kaas aardappeltjes. Paste erg goed bij elkaar. In plaats van knoflook poeder gewoon geperste knoflook gebruikt. De wortels slinken wel behoorlijk in de oven, volgende keer zal ik meer wortels gebruiken. Met deze regenboog worteltjes is het ook nog eens een erg kleurrijk gerecht.

Reply
SmaakMenutie 23 december 2019 - 09:35

Bedankt voor het compliment Gerald! Verse knoflook is inderdaad nog lekkerder, maar voor het gemak is knoflookpoeder soms ook handig. Net wat je lekkerder en makkelijker vindt!

Reply
P. Kaan 24 december 2019 - 18:11

Gekarameliseerde wortels met krieltjes en kip gegeten . HEEEEEERLIJK

Reply
SmaakMenutie 27 december 2019 - 09:20

Lekkere combinatie! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Chantal 17 oktober 2020 - 22:24

Heerlijk!! Wel wat langer in de over gedaan. Hou van net een bite i.p.v. knapperig ? daarbij verse puree gemaakt en gebakken dorade filet
Dank voor dit recept

Reply
SmaakMenutie 18 oktober 2020 - 13:18

Fijn dat ze in de smaak vielen Chantal! Is ook een beetje afhankelijk van de dikte van de wortels. Heerlijk met de dorade 🙂

Reply
elly 13 december 2021 - 18:23

het was lekker .wel 1 uur in de oven .kan je het niet op voorhand wat stoven.of is dat geen goed idee

Reply
SmaakMenutie 13 december 2021 - 19:47

Ja kan, dan worden ze iets zachter. Maar je kan ze net goed wat langer in de oven laten garen 🙂

Reply
Ingrid 21 december 2021 - 14:02

Mooi bijgerecht. Helaas is de oven vol.. Zou het mogelijk zijn ze alvast klaar te maken en last minute op te warmen in de magnetron, grill functie? Of zouden ze dan te slap worden? Dank!

Reply
SmaakMenutie 21 december 2021 - 15:54

Ik denk dat het wel kan, maar hebben het zelf niet eerder geprobeerd dus lastig advies in te geven..

Reply
Jantien 31 december 2021 - 11:23

Gemaakt als bijgerecht voor het kerstdiner, werkelijk verrukkelijk!

Reply
Els 6 januari 2022 - 15:06

hier ook gemaakt voor bij het kerstdiner: super lekker! Vanavond maar weer op het menu;-)

Reply
Rosalie 22 april 2022 - 17:44

Het was een super lekker bijgerecht. Daarbij heb ik bloem met viskruiden de heilbot filet op de huid gebakken. Verrukkelijk. Voor herhaling vatbaar.
Mijn hartelijke dank daarvoor.

Reply