Home Bijgerechten Aardappels met knoflook en Parmezaanse kaas uit de oven

Aardappels met knoflook en Parmezaanse kaas uit de oven

door SmaakMenutie

Feestelijk

Hoe leuk zien deze aardappels eruit! En ze zijn ook nog ’s heel erg lekker. Doordat we er inkepingen in maken worden ze van binnen net zo krokant en kan de kaas en boter er lekker intrekken. En je kids doe je er ook een plezier mee, want ze zien er toch wel wat feestelijker uit dan de doorsnee gekookte aardappel 🙂 Daarnaast heb je ze zo gemaakt. Hieronder leggen we precies uit hoe en geven we ook nog wat handige tips!

Aardappels met knoflook en Parmezaanse kaas

Aardappels met knoflook en Parmezaanse kaas uit de oven

Hoe leuk zien deze aardappels eruit! En ze zijn ook nog 's heel erg lekker. Doordat we er inkepingen in maken worden ze van binnen net zo krokant en... Bijgerechten Aardappels met knoflook en Parmezaanse kaas uit de oven European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.0/5
( 5 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 6 (of meer) aardappelen (vastkokend)
  • 70 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g boter
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aardappels in schijfjes maar net niet doormidden. Handige tip: zet de aardappels tussen 2 eetstokjes en snijd tot je de stokjes raakt. Dan gaat het mes er nooit helemaal doorheen.
  • Smelt 50 gr boter in een steelpannetje.
  • Mix ondertussen in een kommetje 70 gr geraspte Parmezaanse kaas met 2 geperste teentjes knoflook, 2 tl paprikapoeder, 1/2 tl gedroogde oregano, 1/2 tl gedroogde basilicum, 1 tl zout en 1/2 tl knoflookpoeder.
  • Bestrijk de aardappels rondom en tussen de schijfjes met wat gesmolten boter. Haal ze vervolgens door het Parmezaan-mengsel en plaats ze in een ovenschaal. Hoe meer het mengsel tussen alle schijfjes zit, hoe meer smaak.
  • Bak de aardappels nu circa 34-40 minuten in de oven. Het hangt natuurlijk een beetje van je oven af hoe lang exact.
  • Serveer met verse peterselie(optioneel).

Snijd de aardappels in ringen In ringen gesneden aardappel Aardappels met knoflook en Parmezaanse kaas Aardappels met Parmezaanse kaas

Misschien valt dit ook in de smaak