Home Bijgerechten Aardappels met Parmezaanse kaas

Aardappels met Parmezaanse kaas

uit de oven

door SmaakMenutie
Aardappels met knoflook en Parmezaanse kaas

Feestelijk

Hoe leuk zien deze aardappels er uit! En ze zijn ook nog ’s heel erg lekker. Doordat we er inkepingen in maken worden ze van binnen net zo krokant en kan de kaas en boter er lekker intrekken. En je kids doe je er ook een plezier mee, want ze zien er toch wel wat feestelijker uit dan de doorsnee gekookte aardappel. Daarnaast heb je ze zo gemaakt. Hieronder leggen we precies uit hoe en geven we ook nog wat handige tips!

Aardappels met knoflook en Parmezaanse kaas

Aardappels met Parmezaanse kaas uit de oven

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.3/5
( 23 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 70 g Parmezaanse kaas
  • 50 g roomboter
  • 6 (of meer) aardappelen (vastkokend)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aardappels in schijfjes maar net niet doormidden. Handige tip: zet de aardappels tussen 2 eetstokjes en snijd tot je de stokjes raakt. Dan gaat het mes er nooit helemaal doorheen.
  • Smelt 50 g roomboter in een steelpannetje.
  • Mix ondertussen in een kommetje 70 g geraspte Parmezaanse kaas met 2 geperste teentjes knoflook, 2 tl paprikapoeder, 1/2 tl gedroogde oregano, 1/2 tl gedroogde basilicum, 1 tl zout en 1/2 tl knoflookpoeder.
  • Bestrijk de aardappels rondom en tussen de schijfjes met wat gesmolten boter. Haal ze vervolgens door het Parmezaan-mengsel en plaats ze in een ovenschaal. Hoe meer het mengsel tussen alle schijfjes zit, hoe meer smaak.
  • Bak de aardappels nu circa 34-40 minuten in de oven. Het hangt natuurlijk een beetje van je oven af hoe lang exact.
  • Serveer met verse peterselie(optioneel).

Snijd de aardappels in ringen In ringen gesneden aardappel Aardappels met knoflook en Parmezaanse kaas Aardappels met Parmezaanse kaas

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Gerald 22 december 2019 - 09:59

Hoi, deze aardappeltjes waren leuk om te maken, alleen na het bakken behoorlijk zout. In de lijst met ingrediënten staat het zout niet genoemd, wel in de bereidingswijze. Omdat de kaas al erg zoutig is, is het zout naar mijn idee niet nodig. Niet heel makkelijk om de kaas tussen de schijfjes te krijgen 🙂 Combinatie gemaakt met de honing-mosterd beenham en de geglaceerde regenboog wortels uit de oven, zeer smakelijke combinatie en zeker voor herhaling vatbaar.

Reply
SmaakMenutie 23 december 2019 - 09:32

Wat een heerlijke combinatie Gerald! Fijn dat ze in de smaak vielen. En klopt, zout nemen wij nooit op in de ingrediëntenlijst aangezien iedereen dit wel in zijn keukenkastje heeft staan 🙂

Reply