Home Erik's Asia Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

door SmaakMenutie
Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

Zuid-Amerika meets Azië

Mmmm! Dit is toch lekker joh. Heerlijke malse biefstukreepjes in sojasaus met rijst, paprika, lente ui en een vleugje limoen. In deze wrap ontmoeten Zuid-Amerika en Azië elkaar. En dat allemaal in één hap. Echt comfort food. En weet je wat nou zo lekker is? Je zet het binnen een half uurtje op tafel. Eet het lekker met extra chilisaus en het genieten kan beginnen!

Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 61 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g biefstuk(puntjes)
  • 200 g witte rijst
  • 70 ml sojasaus
  • 4 tortilla wraps
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1/2 limoen (sap)
  • 2 el maizena
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • Chilisaus

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de verpakking (of gebruik de rijststomer (tip!)).
  • Snijd 1 gele en 1 rode paprika in reepjes. Doe het zelfde met 1 (kleine) komkommer. Snijd een bosje lent-ui in ringetjes.
  • Snijd 300-350 gr biefstuk in reepjes. Of gebruik kant-en-klare biefstukpuntjes. Bestrooi de stukjes biefstuk rondom met 1 flinke el maizena. Goed mengen.
  • Maak in een kommetje een sausje van 70 ml sojasaus aangevuld met 30 ml water (2 el), sap van een 1/2 limoen, 2 el bruine suiker en 1 flinke el maizena. Meng goed door elkaar.
  • Neem een wok en bak de paprika 2-3 minuten rondom aan in een scheutje olie. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Bak de biefstukpuntjes rondom op (middel)hoog vuur bruin in dezelfde pan. Let op! Maximaal 2-3 minuten. Anders wordt de biefstuk taai.
  • Voeg nu de zojuist gemaakte sojasaus toe en laat het geheel al roerende inbinden. Dit zal vrij snel gaan.
  • Neem een wrap en beleg met komkommer, de paprika, lente-ui, een flinke klodder chilisaus, rijst en tot slot met de biefstukpuntjes. Vouw de wrap dicht met behulp van aluminiumfolie. Mmmm! Eet smakelijk.

Aziatische wrap ingrediënten Biefstukreepjes in maizena en sojasaus Biefstuk in sojasaus Aziatische wrap beleggen Oosterse wrapAziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

12 reacties

Frank 22 februari 2025 - 08:41

Vorige week gemaakt, heerlijk!!
Dit is nu echt zo`n weekend gerechtje, `s morgens maken en dan `s avonds eten.

Reply
1 2