Home Bijgerechten Gekarameliseerde worteltjes uit de oven

Gekarameliseerde worteltjes uit de oven

door SmaakMenutie
Gekarameliseerde worteltjes

“Heeft u ook worteltjes?”

Vraagt het jongetje in deze reclame van ’s werelds bekendste fastfood restaurant. Het is alweer even geleden, maar je kent ‘m vast nog wel. ‘Vies hè!’ reageerde het jochie. Nou dan kent hij deze variant nog niet. Heerlijke gekarameliseerde worteltjes uit de oven. Perfect als vegetarisch (hoofd)gerecht. Maar ook lekker bij stoofvlees en minstens zo lekker met een stukje gegrilde zalm met een pesto van dille! En ben je op zoek naar een kleurrijke variatie? Kies dan eens voor deze gekarameliseerde regenboog wortels.

Gekarameliseerde worteltjes

Gekarameliseerde worteltjes

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.0/5
( 416 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 600 g bospenen (1 bos)
  • 2-3 tenen knoflook
  • 2 sjalotten (of 1 grote ui)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el balsamico(azijn)
  • 1 tl gedroogde oregano

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.
  • Maak de bospeen schoon en zorg dat je mooie gelijke wortels hebt (dikke wortels snijd je gewoon doormidden) en plaats ze op een bakplaat met bakpapier, samen met de grof gesneden sjalotten en knoflook.
  • Meng 2 el olijfolie, met 2 el honing, 2 el balsamico en 1 tl gedroogde oregano en besprenkel de wortels gelijkmatig met het mengsel.
  • Plaats 30 tot 40 minuten in de oven en keer ze halverwege even een keertje om. Zorg dat ze mooi verkleuren maar niet verbranden. That's it, enjoy!

Verdeel de worteltjes, sjalotten en knoflook gelijkmatig over het roosterGekarameliseerde worteltjesGekarameliseerde wortels uit de oven

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

15 reacties

carolien 29 december 2021 - 17:03

ik heb de wortels deze kerst als bijgerecht gemaakt. Ze waren op voordat ik met mijn ogen kon knipperen. Ik had de wortels eerst 5 minuten voorgekookt. Bedankt voor het recept!

Reply
Jeanou 16 februari 2022 - 18:06

Heer-lijk.
Volgende keer doe ik iets minder honing, iets meer balsamico-azijn

Reply
Marianne 27 mei 2022 - 15:52

Ik maak ze regelmatig en heb de hele familie al aangestoken zo lekker smaakt het

Reply
Gerr 13 oktober 2023 - 16:46

Heb het al een paar keer gemaakt, blijft super lekker

Reply
Xena 13 december 2023 - 14:40

Hallo, Kan je de worteltjes ook op voorhand klaarmaken en vlak voor het serveren nog enkele minuutjes in de oven zetten?

Reply
SmaakMenutie 15 december 2023 - 10:27

Op zich zou het wel moeten kunnen, maar het lekkerste is wel om ze direct te serveren. Geniet ervan!

Reply
1 2