Home Bijgerechten Gekarameliseerde worteltjes uit de oven

Gekarameliseerde worteltjes uit de oven

door SmaakMenutie

Gekarameliseerde worteltjes

“Heeft u ook worteltjes?”

Vraagt het jongetje in deze reclame van ’s werelds bekendste fastfood restaurant. Het is alweer even geleden, maar je kent ‘m vast nog wel. ‘Vies hè!’ reageerde het jochie. Nou dan kent hij deze variant nog niet. Heerlijke gekarameliseerde worteltjes uit de oven. Perfect als vegetarisch (hoofd)gerecht. Maar ook lekker bij (stoof)vlees en minstens zo lekker met een stukje gegrilde zalm met een pesto van dille!

Gekarameliseerde worteltjes

Gekarameliseerde worteltjes uit de oven

"Heeft u ook worteltjes?" Vraagt het jongetje in deze reclame van 's werelds bekendste fastfood restaurant. Het is alweer even... Bijgerechten Gekarameliseerde worteltjes uit de oven European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.8/5
( 27 keer gestemd )

Ingrediënten

1 bos bospeen (ca. 600 gram)
2 sjalotten (of 1 grote ui)
2-3 teentjes knoflook

Voor de marinade:
2 el olijfolie
2 el honing
1 el balsamico(azijn)
1 tl (gedroogde) oregano

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.
  • Maak de bospeen schoon en zorg dat je mooie gelijke wortels hebt (dikke wortels snijd je gewoon doormidden) en plaats ze op een bakplaat met bakpapier, samen met de grof gesneden sjalotten en knoflook.
  • Meng 2 el olijfolie, met 2 el honing, 2 el balsamico en 1 tl gedroogde oregano en besprenkel de wortels gelijkmatig met het mengsel.
  • Plaats 30 tot 40 minuten in de oven en keer ze halverwege even een keertje om. Zorg dat ze mooi verkleuren maar niet verbranden. That's it, enjoy!
Verdeel de worteltjes, sjalotten en knoflook gelijkmatig over het rooster

Verdeel de worteltjes, sjalotten en knoflook gelijkmatig over het rooster

Gekarameliseerde wortels uit de oven

Misschien valt dit ook in de smaak