Home Erik's Asia Thaise pompoensoep met kip

Thaise pompoensoep met kip

heerlijk romig met een klein beetje pit

door SmaakMenutie
Thaise pompoensoep met kip

Seizoens-soepje

Het recept voor deze heerlijke pompoensoep kwam van mijn beste vriendin (dus alle credits voor haar). Eerder maakten we al de klassieke versie en ook deze keer maakt de pompoen het echt tot een heerlijk seizoens-soepje. En dankzij de kokosmelk, de sereh en het pepertje krijgt het zijn typische Thaise smaak. Dus is het koud buiten of wil je je even in Thailand wanen? Maak ‘m dan vooral! En oja, je kan hem zo spicy maken als je zelf wilt. Onze versie is heerlijk romig met een klein beetje pit.

Thaise pompoensoep met kip

Thaise pompoensoep met kip

Print dit recept
Personen: 6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 53 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 tenen knoflook
  • 2 stengels sereh
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 pompoen (circa 1,5 kilo)
  • 1 rode peper
  • 1 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 2 tl sriracha (of hot chilisaus)
  • Chilisaus

Zo maak je het

  • Snijd een pompoen van circa 1,5 kilo in grove stukken. Plaats in een ovenschaal of leg op de bakplaat en zet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Snijd ondertussen 3 tenen knoflook fijn, 1 rode peper in ringetjes en 1 rode paprika in kleine blokjes.
  • Neem een ruime braad- of soeppan en fruit de knoflook en rode peper een minuutje aan in een beetje olie. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze 2 minuutjes al omscheppend mee.
  • Voeg nu ruim 1 liter warm water toe samen met 2 kippenbouillon blokjes. Breng aan de kook en voeg de kipfilet toe. Zet het vuur lager en laat de kip in ongeveer 20 minuten gaar pruttelen met de deksel op de pan.
  • Haal de kipfilets uit de bouillon en laat even afkoelen. Trek de kip met 2 vorken uit elkaar zodat je reepjes krijgt (pulled chicken).
  • Voeg ondertussen 1 ruime el vissaus, 1 el sojasaus, 400 ml kokosmelk (1 blikje) en 2 tl sriracha of hot chilisaus toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Haal de pompoen uit de oven en doe het vruchtvlees bij de soep. Meng goed door elkaar tot de pompoen helemaal uit elkaar valt.
  • Mix met een staafmixer de soep tot een glad en romig geheel. Doe nu ook de kip weer terug in de pan. Kneus de stengels sereh (achterkant van een mes op de bolle kant slaan) en leg er een knoop in. Voeg toe aan de soep.
  • Voeg nu ook chilisaus (of extra hot chilisaus) toe en proef vooral of de smaak naar wens is.
  • Laat het geheel nu nog een minuut of 20 rustig pruttelen. Overigens kan je het zo met gemak een nachtje laten staan. Eet smakelijk. PS: Vergeet de sereh niet te verwijderen voordat je het opdient.

Thaise pompoensoep recept Thaise pompoensoepThaise pompoensoep met kip Thaise pompoensoep kokoksmelk

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

10 reacties

Stef van Pompoensoep.com 10 januari 2019 - 17:41

Tip: rooster de paprika en de chili mee met de pompoen:
daarna vel verwijderen en doe met de pompoen bij de soep.

Gezond en gelukkig nieuwjaar gewenst!

Warme groet uit Maleisie,

Stef

Reply
SmaakMenutie 11 januari 2019 - 12:58

Hoi Stef, wat een goed idee! Bedankt voor de tip. Wij wensen jou ook een gelukkig nieuwjaar met veel lekkere pompoensoepjes. Hartelijke groet uit een wat kouder Nederland, Tim en Erik- SmaakMenutie

Reply
Ro 27 maart 2021 - 13:08

Ik gebruik dit receptje als basis,maar om meer de Azië sensatie erin te krijgen voeg ik wel gember toe aan de ui, knoflook, paprika en pepers. Ook rooster ik de pompoen met gemalen koriander, gemalen komijn en wat cayennepeper naast alleen peper en zout. En als je het in huis hebt is een eetlepel marmite ook lekker om extra hartigheid in de soep te krijgen.

Reply
SmaakMenutie 27 maart 2021 - 13:41

Klinkt heerlijk Ro!

Reply
Lia 10 oktober 2021 - 13:19

Wat een goed recept, heb de sereh vervangen door citroenmelisse, heerlijk.

Reply
Erik 7 juni 2022 - 15:44

Heb een lime, verse gember, rode curry en gezouten kleine garnalen toegevoegd. Serveren met koriander en eventueel soba noedels. Heerlijk.

Reply
Timo 23 februari 2023 - 16:21

Hi Tim & Erik, ziet er heerlijk uit! Kan ik ook pompoenblokjes uit de vriezer gebruiken (ipv 1 pompoen)? Hoeveel gram pompoenblokjes raden jullie dan aan?

Reply
SmaakMenutie 24 februari 2023 - 10:52

Dankje Timo! Ja hoor, dat kan zeker! Ik zou dan 1-1,5 kg dan aanhouden. Geniet ervan!

Reply
Lea 18 oktober 2023 - 18:02

Staat op mijn lijst om te maken, lijkt me erg lekker. Ik ben niet zo fan van vissaus. Wat raden jullie aan als alternatief of dan maar gewoon weg laten?

Reply
SmaakMenutie 20 oktober 2023 - 11:01

Dan zouden wij het gewoon achterwege laten hoor. Geniet ervan!

Reply