Home Erik's Asia Thaise pompoensoep met kip

Thaise pompoensoep met kip

door SmaakMenutie

Seizoens-soepje

Het recept voor deze heerlijke pompoensoep kwam van mijn beste vriendin (dus alle credits voor haar 😉 ). De pompoen maakt het echt tot een heerlijk seizoens-soepje. En dankzij de kokosmelk, de sereh en het pepertje krijgt het zijn typische Thaise smaak. Dus is het koud buiten of wil je je even in Thailand wanen? Maak ‘m dan vooral! 🙂 En oja, je kan hem zo spicy maken als je zelf wilt. Onze versie is heerlijk romig met een klein beetje pit.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Thaise pompoensoep met kip

Thaise pompoensoep met kip

Het recept voor deze heerlijke pompoensoep kwam van mijn beste vriendin (dus alle credits voor haar 😉 ). De pompoen maakt het echt tot een heerlijk... Erik's Asia Thaise pompoensoep met kip European Print dit recept
Personen: 6 kommen Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipfilet (2 stuks)
400 ml kokosmelk (1 blikje)
3 tenen knoflook
2 stengels sereh (citroengras)
2 kip bouillonblokjes
1 rode paprika
1 pompoen (circa 1,5 kilo)
1 rode peper
1 el sojasaus
1 el vissaus
2 tl sriracha (of hot chilisaus)
Chilisaus

Zo maak je het

  • Snijd een pompoen van circa 1,5 kilo in grove stukken. Plaats in een ovenschaal of leg op de bakplaat en zet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Snijd ondertussen 3 tenen knoflook fijn, 1 rode peper in ringetjes en 1 rode paprika in kleine blokjes.
  • Neem een ruime braad- of soeppan en fruit de knoflook en rode peper een minuutje aan in een beetje olie. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze 2 minuutjes al omscheppend mee.
  • Voeg nu ruim 1 liter warm water toe samen met 2 kip bouillonblokjes. Breng aan de kook en voeg de 2 kipfilets toe. Zet het vuur lager en laat de kip in ongeveer 20 minuten gaar pruttelen met de deksel op de pan.
  • Haal de kipfilets uit de bouillon en laat even afkoelen. Trek de kip met 2 vorken uit elkaar zodat je reepjes krijgt (pulled chicken).
  • Voeg ondertussen 1 ruime el vissaus, 1 el sojasaus, 400 ml kokosmelk (1 blikje) en 2 tl sriracha of hot chilisaus toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Haal de pompoen uit de oven en doe het vruchtvlees bij de soep. Meng goed door elkaar tot de pompoen helemaal uit elkaar valt.
  • Mix met een staafmixer de soep tot een glad en romig geheel. Doe nu ook de kip weer terug in de pan. Kneus de stengels sereh (achterkant van een mes op de bolle kant slaan) en leg er een knoop in. Voeg toe aan de soep.
  • Voeg nu ook chilisaus (of extra hot chilisaus) toe en proef vooral of de smaak naar wens is.
  • Laat het geheel nu nog een minuut of 20 rustig pruttelen. Overigens kan je het zo met gemak een nachtje laten staan. Eet smakelijk. PS: Vergeet de sereh niet te verwijderen voordat je het opdient.

Thaise pompoensoep recept Thaise pompoensoep Thaise pompoensoep kokoksmelk

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Stef van Pompoensoep.com 10 januari 2019 - 17:41

Tip: rooster de paprika en de chili mee met de pompoen:
daarna vel verwijderen en doe met de pompoen bij de soep.

Gezond en gelukkig nieuwjaar gewenst!

Warme groet uit Maleisie,

Stef

Reply
SmaakMenutie 11 januari 2019 - 12:58

Hoi Stef, wat een goed idee! Bedankt voor de tip. Wij wensen jou ook een gelukkig nieuwjaar met veel lekkere pompoensoepjes. Hartelijke groet uit een wat kouder Nederland, Tim en Erik- SmaakMenutie

Reply