Home Pasta Tagliatelle met knoflook garnalen

Tagliatelle met knoflook garnalen

in roomsaus

door SmaakMenutie
Tagliatelle met garnalen in roomsaus

20 minuten

We hebben weer een heerlijk én makkelijk pasta receptje voor je. Deze tagliatelle met knoflookgarnalen in roomsaus zet je namelijk in 20 minuten op tafel. Eerder maakten we al een variant die hier wellicht een beetje op lijkt, echter gebruiken we in dit recept geen kaas als basis voor de saus, maar room. Deze heerlijke kruidensaus van peterselie en bieslook maakt het geheel bovendien lekker fris.

Tagliatelle met garnalen in roomsaus

Tagliatelle met knoflook garnalen in roomsaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 37 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g garnalen
  • 160 g tagliatelle
  • 1 visbouillonblokje 
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml kookroom
  • 50 ml witte wijn
  • Verse bieslook
  • Verse peterselie
  • Grof zeezout

Zo maak je het

  • Verhit een scheut olijfolie in een braad of -koekenpan en bak 200 g garnalen 2 minuten aan. Voeg 1 teen gesneden knoflook toe en bak al omscheppend 1 minuut mee.
  • Blus het geheel kort af op hoog vuur met een scheutje witte wijn. Haal de garnalen uit de pan en zet afgedekt even weg.
  • Schenk 250 ml water terug in de pan en voeg een 1/2 visbouillonblokje toe. Breng aan de kook en schenk 150 ml kookroom toe. Voeg ook een flinke hand fijngesneden verse bieslook en peterselie toe. Laat met zeker 50% inkoken tot een gebonden saus. Blijf geregeld roeren en houdt het vuur middelhoog.
  • Kook ondertussen 160 g tagliatelle in 10 minuten beetgaar.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Voeg de garnalen weer toe en meng grondig door het geheel. Serveer direct samen met extra bieslook, peterselie, grof zeezout en peper.

Pasta garnalen receptPasta garnalen makenTagliatelle met garnalen in roomsausPasta met garnalen   

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

10 reacties

Anneke de Koning 9 augustus 2023 - 13:25

Lijkt mij heerlijk.
Moet vanavond snel koken.
Denk dat ik ga smullen
Laat het jullie nog weten.
Ooh ja, even de garnalen uit de diepries halen…….

Reply
Marion 12 augustus 2023 - 09:02

Ha Tim en Erik. Ik wil dit vd week gaan maken. Hebben jullie platte peterselie gebruikt?
Goed weekend!🌹

Reply
SmaakMenutie 12 augustus 2023 - 11:00

ja klopt! Geniet ervan 🙂

Reply
Daisy 31 augustus 2023 - 15:57

Uhh in het recept staat 1 bouillonblokje en bij bereiden een half blokje?

Reply
SmaakMenutie 31 augustus 2023 - 16:07

Klopt, een halve is voldoende!

Reply
Quincy 2 oktober 2023 - 18:53

Hallo! Heerlijk recept, ik zit alleen met het feit dat er geen groente in zit.
Welke groente zou ik er het beste bij kunnen doen?

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2023 - 10:12

Wij zouden prei of broccoli adviseren 🙂

Reply
Betty 21 oktober 2023 - 15:48

Bedankt voor jullie lekkere recepten
Fijn weekend

Reply
Kim 7 januari 2024 - 19:00

Smaak prima maar veel te dun, is net drinken.

Reply
Hans 11 april 2024 - 14:01

lekker, maar natuurlijk wel met zelf gemaakte tagliatelle

Reply