Home Pasta Frittata met courgette en pancetta

Frittata met courgette en pancetta

door SmaakMenutie

Kliekjes

Dit heerlijke Italiaanse gerecht is eigenlijk uit armoede geboren. Omdat de mensen van voornamelijk het platteland zich niet elke avond een nieuwe maaltijd konden veroorloven, werden de restjes pasta en groenten van de dag ervoor gebruikt en verwerkt tot deze klassieke frittata. En aangezien je alle soorten pasta en groenten kan gebruiken, zijn de variaties eindeloos. Wij maken vandaag een frittata van spaghetti met courgette, tomaatjes, mozzarella en pancetta.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Frittata met courgette en pancetta

Frittata met courgette en pancetta

Dit heerlijke Italiaanse gerecht is eigenlijk uit armoede geboren. Omdat de mensen van voornamelijk het platteland zich niet elke avond... Pasta Frittata met courgette en pancetta European Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.4/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g spaghetti
150 g pancetta (plakjes)
40 g Parmezaanse kaas
5 eieren
2 tenen knoflook
1 courgette
1 bol mozzarella
Paar cherrytomaten
Verse peterselie

Zo maak je het

  • Kook de spaghetti in 10-11 minuten al dente. Verwarm ook alvast de oven voor op 180 graden.
  • Snijd ondertussen 1 courgette in halve maantjes en snijd 2 tenen knoflook fijn. Rasp tevens alvast 40 g Parmezaanse kaas (of gebruik geraspte kaas uit een zakje).
  • Neem een koekenpan en fruit de knoflook even 1 minuutje aan in een beetje olijfolie. Haal de knoflook uit de pan en zet apart.
  • Bak in dezelfde pan de plakjes courgette in een beetje olijfolie op niet te hoog vuur een minuut of 5. Bestrooi tijdens het bakken met peper en zout. Haal uit de pan en zet eveneens even weg.
  • Neem een grote (meng)kom en klop 5 eieren los. Voeg de Parmezaanse kaas toe en de gefruite knoflook. Voeg tevens een handje fijngehakte peterselie toe en zout en peper.
  • Giet de spaghetti af en voeg toe aan het eimengsel. Meng nog een klontje boter door het geheel zodat het niet gaat plakken. Voeg ook wat chilipeper toe als je van een beetje spicy houdt. Een paar draaien aan de molen is genoeg.
  • Neem een quichevorm (of taartvorm) en verdeel de helft van de spaghetti over de bodem van de vorm en beleg met de plakjes gebakken courgette en de pancetta. Vul vervolgens met de andere helft van de spaghetti.
  • Bestrooi het geheel met een beetje extra Parmezaanse kaas (niet te veel) en plaats zo'n 30 minuten in de oven.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken en de cherry tomaten in plakjes. Beleg hiermee de frittata. Eventueel kan je het nog een paar minuten in de oven zetten, maar dat hoeft niet!

Ingrediënten frittata Vulling frittata Frittata recept Frittata courgette

Misschien valt dit ook in de smaak