Home Pasta Pasta Alfredo

Pasta Alfredo

door SmaakMenutie
Pasta Alfredo

Fettuccine al burro

Als je in Italië vraagt om een ‘pasta Alfredo’ zullen ze je vreemd aankijken. Hoewel het klinkt als een op en top Italiaans gerecht, is het eigenlijk een Amerikaanse klassieker. Ze kennen het overigens wel in Italië, alleen heet het daar ‘fettuccine al burro’. De reden laat zich raden: er gaan namelijk een paar klonten roomboter het gerecht in. Tegenwoordig wordt de boter vaak vervangen door room, maar dat is een no-go in het originele gerecht. Je hebt sowieso maar vier ingrediënten nodig: fettuccine (of tagliatelle), roomboter, Parmezaanse kaas en verse zwarte peper. En de pancetta of de spekjes dan? Die hebben wij er zelf bij bedacht. Geeft nét een extra bite, maar laat ze gerust achterwege. Serveer de pasta direct samen met een frisse Italiaanse salade.

Pasta Alfredo

Pasta Alfredo

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

150 g tagliatelle (of fettuccine)
100 g pancetta blokjes (optioneel)
75 g Parmezaanse kaas
50 g roomboter
Verse peper

Zo maak je het

  • Snijd 50 g roomboter in blokjes en laat even op kamertemperatuur komen. Rasp tevens alvast 75 g Parmezaanse kaas met de fijne kant van de rasp.
  • Kook ondertussen de tagliatelle in een pan met ruim water en zout in circa 8 minuten al dente.
  • Bak tegelijkertijd 75-100 g pancetta of spekreepjes in een (koekenpan) krokant.
  • Haal de pasta met een tang uit het kookvocht (je hoeft het niet af te gieten) en doe de pasta in een ruime kom. Bewaar het kookvocht.
  • Doe de stukjes roomboter bij de pasta en meng voorzichtig tot de boter is gesmolten.
  • Voeg ongeveer 1/3 van de Parmezaanse kaas toe samen met een scheut kookvocht. Meng door het geheel en herhaal deze stap nog 2 keer. Voeg naar behoefte extra kookvocht toe. Je zal zien dat je een fluweelzachte saus krijgt.
  • Voeg de pancetta toe samen met een flinke snuf verse peper en extra Parmezaanse kaas. Serveer direct.

Pasta Alfredo receptPasta AlfredoFettuccini al burro

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

1 reactie

Astrid 27 juli 2022 - 20:14

Weer zo’n lekker recept! Gelijk geprobeerd. Heerlijk!!

Reply