Home Pasta Pasta Bolognese met chorizo

Pasta Bolognese met chorizo

en buffelmozzarella

door SmaakMenutie
Pasta Bolognese met chorizo

Meer pit

Toevallig hadden wij nog chorizo worst over en wat is er nou lekkerder dan dit als basis te gebruiken voor je Bolognese saus! Hierdoor krijgt je saus net wat meer pit. Tevens gebruiken we goede buffelmozzarella. En dat doen we niet door de saus, nee we leggen het er los op, zodat het mooi smelt en het zijn eigen pure smaak behoudt. Buon appetito!

Pasta Bolognese met chorizo

Pasta Bolognese met chorizo

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 46 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 g rundergehakt
  • 160 g tagliatelle
  • 125 g chorizo
  • 125 g buffel mozzarella
  • 100 ml witte wijn (of water)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 runder- of groentebouillon blokje
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • Parmezaanse kaas
  • Cherry tomaten (optioneel)

Zo maak je het

  • Gebruik de foodprocessor of keukenmachine om 125 g chorizo te vermalen tot gehakt. Je kan het eventueel ook héél fijn snijden.
  • Snipper 2 tenen knoflook en 1 ui en fruit deze in een beetje olie even kort glazig.
  • Voeg 300 g rundergehakt toe en de gemalen chorizo en bak dit al roerend aan tot het gehakt bruin is.
  • Verkruimel 1 runder- of groentebouillonblokje en voeg toe aan het gehaktmengsel.
  • Voeg tevens 100 ml witte wijn (of water) toe. Meng alles goed door elkaar. Laat enkele minuten zachtjes koken tot ongeveer de helft van het vocht is opgenomen.
  • Voeg nu 1 tl gedroogde rozemarijn toe en 400 g (1 blikje) tomatenblokjes. Meng alles grondig en laat het geheel nu ongeveer 15 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de tagliatelle in 10-12 minuten al dente.
  • Eventueel kan je ondertussen nog wat cherrytomaatjes roosteren in de oven. Hussel de tomaatjes dan eerst even door de olijfolie en wat zout en plaats dan 10-15 minuten in de oven.
  • Verdeel de tagliatelle over 2 borden en voeg ruim saus toe. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de borden. Voeg tot slot wat Parmezaanse kaas toe en eventueel de tomaatjes. Mmmm!

Pasta Bolognese met chorizoPasta chorizo Bolognese Pasta Bolognese met chorizo en buffelmozzarella

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

9 reacties

Letty 3 april 2019 - 08:42

Dit recept heb ik al verschillende keren gemaakt en is een van onze favorieten! Echt een heerlijk gerecht!

Reply
SmaakMenutie 4 april 2019 - 13:33

Hi Letty, wat leuk om te horen! Fijn dat deze versie van de Bolognese in de smaak valt 🙂 Groet, team SmaakMenutie

Reply
Kirsten 25 april 2020 - 17:41

Echt een heerlijk recept! Ik laat alleen het bouillonblokje weg omdat ik het dan te zout vind.
Zelfs de kinderen eten nu heerlijk mee, thnx!!

Reply
SmaakMenutie 28 april 2020 - 09:08

Fijn dat ons recept bij iedereen in de smaak valt Kirsten! En uiteraard graag gedaan 🙂

Reply
Tina 13 juni 2020 - 11:14

Vorige week deze pasta gemaakt (ook voor het eerst zelf verse pasta gemaakt, hebben jullie daar ook een lekker recept voor?). De chorizo vermalen en mengen door het gehakt, njammie! We hebben er alle 4 van gesmuld.

Reply
SmaakMenutie 15 juni 2020 - 13:30

Leuk om te horen Tina! Fijn dat iedereen ervan gesmuld heeft. Wij hebben nog geen recept op de website staan voor verse pasta, maar staat op ons lijstje! 🙂

Reply
Anja W. 7 april 2021 - 19:29

Vanavond gegeten. Heerlijk! (Maar de volgende keer óf een half bouillonblokje of geen…) Deze houden we er in😋💋

Reply
SmaakMenutie 8 april 2021 - 08:50

Leuk te horen Anja, fijn dat je ervan genoten hebt! 🙂

Reply
Mlon 26 oktober 2022 - 20:48

Wauw!!! Dit was echt HEERLIJK!! Jullie hebben er een paar fans bij!!

Reply