Home Pasta Pasta Bolognese met chorizo en buffelmozzarella

Pasta Bolognese met chorizo en buffelmozzarella

door SmaakMenutie

Meer pit

Toevallig hadden wij nog chorizo worst over en wat is er nou lekkerder dan dit als basis te gebruiken voor je Bolognese saus! Hierdoor krijgt je saus net wat meer pit. Tevens gebruiken we goede buffelmozzarella. En dat doen we niet door de saus, nee we leggen het er los op, zodat het mooi smelt en het zijn eigen pure smaak behoudt. Buon appetito!

Pasta Bolognese met chorizo

Pasta Bolognese met chorizo

Toevallig hadden wij nog chorizo worst over en wat is er nou lekkerder dan dit als basis te gebruiken voor je Bolognese saus! Hierdoor krijgt je saus net... Pasta Pasta Bolognese, chorizo, Bologna, buffelmozzarella, Italiaans recept Italiaans Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.8/5
( 25 keer gestemd )

Ingrediënten

160 g tagliatelle pasta
400 g tomatenblokjes (1 blikje)
300 g rundergehakt
125 g chorizo worst
125 g buffel mozzarella (1 bol)
2 tenen knoflook
1 ui
1 runder- of groentebouillonblokje
100 ml witte wijn (of water)
1 tl gedroogde rozemarijn
Parmezaanse kaas naar smaak
Cherry tomaten (optioneel)

Zo maak je het

  • Gebruik de foodprocessor of keukenmachine om 125 gr chorizoworst te vermalen tot gehakt. Je kan het eventueel ook héél fijn snijden.
  • Snipper 2 tenen knoflook en 1 ui en fruit deze in een beetje olie even kort glazig.
  • Voeg 300 gr rundergehakt toe en de gemalen chorizo en bak dit al roerend aan tot het gehakt bruin is.
  • Verkruimel 1 runder- of groentebouillonblokje en voeg toe aan het gehaktmengsel.
  • Voeg tevens 100 ml witte wijn (of water) toe. Meng alles goed door elkaar. Laat enkele minuten zachtjes koken tot ongeveer de helft van het vocht is opgenomen.
  • Voeg nu 1 tl gedroogde rozemarijn toe en 400 gr (1 blikje) tomatenblokjes. Meng alles grondig en laat het geheel nu ongeveer 15 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de tagliatelle in 10-12 minuten al dente.
  • Eventueel kan je ondertussen nog wat cherrytomaatjes roosteren in de oven. Hussel de tomaatjes dan eerst even door de olijfolie en wat zout en plaats dan 10-15 minuten in de oven.
  • Verdeel de tagliatelle over 2 borden en voeg ruim saus toe. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de borden. Voeg tot slot wat Parmezaanse kaas toe en eventueel de tomaatjes. Mmmm!

Pasta chorizo Bolognese Pasta Bolognese met chorizo en buffelmozzarellaHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Letty 3 april 2019 - 08:42

Dit recept heb ik al verschillende keren gemaakt en is een van onze favorieten! Echt een heerlijk gerecht!

Reply
SmaakMenutie 4 april 2019 - 13:33

Hi Letty, wat leuk om te horen! Fijn dat deze versie van de Bolognese in de smaak valt 🙂 Groet, team SmaakMenutie

Reply