Home Erik's Asia Indoburger! Indische hamburger

Indoburger! Indische hamburger

door SmaakMenutie

Veel werk? Welnee!

Heb je onze heerlijke Indische balletjes al eens gemaakt? Dan lust je deze Indische hamburger zeker weten ook! Wij maken er bovendien super-makkelijke zelfgemaakte pindasaus bij. Eet de burger met extra sambal als je van pittig houdt. En vergeet de frisse komkommer niet erbij te serveren. Veel werk? Welnee! In een half uur serveer jij de allerlekkerste zelfgemaakte burger. Mèt zelfgemaakte pindasaus. Selamat makan!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Indische hamburger

Indoburger

Heb je onze heerlijke Indische balletjes al eens gemaakt? Dan lust je deze Indische hamburger zeker weten ook! Wij maken er bovendien super... Erik's Asia Indoburger! Indische hamburger European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 21 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g rundergehakt
150 g pindakaas
4 (hamburger) broodjes
4 tenen knoflook
3 sjalotten
1 ei
1/2 komkommer
1/2 citroen (sap)
4 el paneermeel
4 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
1 tl djintan (komijn)
2 tl ketoembar (koriander)
2 tl djahé (gember)
Gebakken uitjes

Zo maak je het

  • Meng in een kom 300 gr rundergehakt samen met 2 ragfijn gehakte tenen knoflook, 1 ragfijn gesneden sjalot, 1 ei, 1 tl djintan, 1 tl ketoembar, 1 tl djahé, 2 el ketjap manis en 3-4 el paneermeel. Maak 4 grote ballen gehakt en vorm tot een burger.
  • Snijd (of gebruik de mixer) 2 tenen knoflook en 2 sjalotjes ragfijn. Fruit in een steelpannetje op matig vuur in een klein scheutje olie even aan. Voeg 1 tl sambal toe en meng door het knoflook-ui mengsel.
  • Voeg nu 150 gr pindakaas toe en 150 ml warm water. Blijf roeren tot de pindakaas is opgenomen.
  • Voeg 1 kleine tl ketoembar toe samen met 1 tl djahé, 2 el ketjap manis en het sap van een 1/2 citroen. Goed door elkaar roeren op laag tot matig vuur.
  • Besmeer de hamburgers met wat olie en bak ze op matig vuur rondom bruin in 8-10 minuten.
  • Rooster de hamburger-broodjes eventueel even kort aan in de oven of de broodrooster.
  • Bestrijk de onderste helft van het broodje met chilisaus, sambal of ketchup. Plaats een paar schijfjes komkommer en vervolgens de hamburger op het broodje. Dan een riante laag pindasaus en maak af met wat gebakken uitjes en eventueel een lente-uitje.

Indische hamburger Indoburger Indoburger: Indische hamburger

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Sanneke 24 januari 2019 - 16:56

Klinkt lekker, gaan we doen van het weekend. Welke pindakaas gebruiken jullie?

Groetjes Sanneke

Reply
SmaakMenutie 25 januari 2019 - 18:14

Hoi Sanneke, je kan elke pindakaas gebruiken die je wil 🙂 Succes! Groetjes, Erik- SmaakMenutie

Reply
Peggy Ysewyyn 27 maart 2019 - 17:19

Hoi als je geen pindakaas lust wat kun je dan gebruiken?
Groetjes Peggy

Reply
SmaakMenutie 30 maart 2019 - 11:02

Hoi Peggy, je kan de pindasaus ook achterwege laten. Alhoewel de pindasaus het natuurlijk ook wel een Indoburger maakt 🙂 Groet, team SmaakMenutie

Reply