Home Erik's Asia Indoburger (Indische hamburger)

Indoburger (Indische hamburger)

door SmaakMenutie

Veel werk? Welnee!

Heb je onze heerlijke Indische balletjes al eens gemaakt? Dan lust je deze Indische hamburger zeker weten ook! Wij maken er bovendien super-makkelijke zelfgemaakte pindasaus bij. Eet de burger met extra sambal als je van pittig houdt. En vergeet de frisse komkommer niet erbij te serveren. Veel werk? Welnee! In een half uur serveer jij de allerlekkerste zelfgemaakte burger. Mèt zelfgemaakte pindasaus. Selamat makan!

Indische hamburger

Indoburger

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 27 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g rundergehakt
150 g pindakaas
4 (hamburger) broodjes
4 tenen knoflook
3 sjalotten
1 ei
1/2 komkommer
1/2 citroen (sap)
4 el paneermeel
4 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
1 tl djintan (komijn)
2 tl ketoembar (koriander)
2 tl djahé (gember)
Gebakken uitjes

Zo maak je het

  • Meng in een kom 300 gr rundergehakt samen met 2 ragfijn gehakte tenen knoflook, 1 ragfijn gesneden sjalot, 1 ei, 1 tl djintan, 1 tl ketoembar, 1 tl djahé, 2 el ketjap manis en 3-4 el paneermeel. Maak 4 grote ballen gehakt en vorm tot een burger.
  • Snijd (of gebruik de mixer) 2 tenen knoflook en 2 sjalotjes ragfijn. Fruit in een steelpannetje op matig vuur in een klein scheutje olie even aan. Voeg 1 tl sambal toe en meng door het knoflook-ui mengsel.
  • Voeg nu 150 gr pindakaas toe en 150 ml warm water. Blijf roeren tot de pindakaas is opgenomen.
  • Voeg 1 kleine tl ketoembar toe samen met 1 tl djahé, 2 el ketjap manis en het sap van een 1/2 citroen. Goed door elkaar roeren op laag tot matig vuur.
  • Besmeer de hamburgers met wat olie en bak ze op matig vuur rondom bruin in 8-10 minuten.
  • Rooster de hamburger-broodjes eventueel even kort aan in de oven of de broodrooster.
  • Bestrijk de onderste helft van het broodje met chilisaus, sambal of ketchup. Plaats een paar schijfjes komkommer en vervolgens de hamburger op het broodje. Dan een riante laag pindasaus en maak af met wat gebakken uitjes en eventueel een lente-uitje.

Indische hamburger Indoburger Indoburger: Indische hamburgerHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

10 reacties

Sanneke 24 januari 2019 - 16:56

Klinkt lekker, gaan we doen van het weekend. Welke pindakaas gebruiken jullie?

Groetjes Sanneke

Reply
SmaakMenutie 25 januari 2019 - 18:14

Hoi Sanneke, je kan elke pindakaas gebruiken die je wil 🙂 Succes! Groetjes, Erik- SmaakMenutie

Reply
Linda 26 augustus 2020 - 18:55

Heerlijk kun je de ketoembar er ook uit laten, ben daar allergisch voor? Of is de smaak dan heel anders.

Reply
SmaakMenutie 27 augustus 2020 - 09:45

Kan je achterwege laten hoor Linda! 🙂

Reply
Peggy Ysewyyn 27 maart 2019 - 17:19

Hoi als je geen pindakaas lust wat kun je dan gebruiken?
Groetjes Peggy

Reply
SmaakMenutie 30 maart 2019 - 11:02

Hoi Peggy, je kan de pindasaus ook achterwege laten. Alhoewel de pindasaus het natuurlijk ook wel een Indoburger maakt 🙂 Groet, team SmaakMenutie

Reply
petra 29 november 2020 - 12:39

Een heerlijke burger, gaan we zeker meer maken.

Reply
SmaakMenutie 30 november 2020 - 10:45

Leuk om te horen Petra! Fijn dat-ie in de smaak viel 🙂

Reply
Hamburger Bijbel 27 januari 2021 - 12:38

Ziet er goed uit! best of both worlds 😉

Reply
SmaakMenutie 27 januari 2021 - 14:12

Haha idd! 🙂 En thanks!

Reply