Home Hoofdgerechten Asperges met gerookte zalm en Hollandaise saus

Asperges met gerookte zalm en Hollandaise saus

door SmaakMenutie
Asperges met gerookte zalm en Hollandaisesaus

Eindelijk!

Doordat de grond nog te koud was duurde het wat langer, maar het aspergeseizoen is nu echt van start gegaan! De variaties met asperges zijn eindeloos, maar om het seizoen goed af te trappen posten we vandaag eerst asperges met gerookte zalm op traditionele wijze. Lekker met zelfgemaakte Hollandaisesaus! En schrik niet, deze saus maak je in 1 minuut. Echt waar. Dus zet je blender maar klaar. Mmmm!

Asperges met gerookte zalm en Hollandaisesaus

Asperges met gerookte zalm en Hollandaisesaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.9/5
( 11 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g witte asperges
200 g gerookte zalm
125 g boter
1 el citroensap
4 eieren
Aardappelpartjes (optioneel)
Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Als je er aardappeltjes bij eet kan je deze in de oven bakken. Lekker makkelijk en klaar in een minuut of 20. Begin dan met het voorverwarmen van de oven.
  • Schil de asperges met een dunschiller en snijd een stukje van de onderkant. TIP! Gooi de schillen en onderkant niet weg, maar maak er eenvoudig heerlijke aspergesoep van!
  • Doe ruim water in de pan en breng aan de kook. Kook de asperges 5-7 minuten en laat daarna met het vuur uit nog zo'n 10 minuten staan. De asperges zijn klaar als je er met een mes eenvoudig in prikt. Of als je een asperges op een vork legt en hij buigt lichtjes door.
  • Gebruik voor de Hollandaise saus een blender. Vul de kan met 2 eigeel, 1 el warm water, 1 el vers citroensap en 1 kleine tl zout. Zet de blender aan op hoge stand en giet er langzaam 125 gr gesmolten boter bij. Je zal zien dat je na een minuutje een mooie gebonden saus hebt!
  • PS: Om de saus warm te houden warm je hem au-bain-marie. Dus een pannetje water koken en daar een kommetje inzetten met de saus. Af en toe even roeren.
  • Kook ondertussen ook 2 eieren zacht in een minuut of 4-5.
  • Alles klaar? Verdeel dan de asperges over 2 borden. Leg er 100 gr gerookte zalm bij en de gebakken aardappeltjes. Doe een riante laag Hollandaise saus over de asperges. Doe ook het eitje erbij. Maak eventueel af met verse peterselie. Mmmm! Eet smakelijk!

Asperges met gerookte zalm

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Sanne 17 april 2019 - 07:04

Wat een Héérlijk recept en heel snel en makkelijk. Alleen de blender was niet zo’n goed idee, ik heb het kleine dopje in de deksel op een kier open gedaan om de boter erin te laten lopen maar toch zat heel de keuken onder ?

Reply
SmaakMenutie 17 april 2019 - 08:59

Hoi Sanne, leuk om te horen dat het recept in de smaak valt! Haha, ja dat kan een aardige klieder boel worden dan, hebben wij ook wel eens gehad 😀

Reply