Home Erik's Asia Makkelijke Indische pasteitjes (met gehakt)

Makkelijke Indische pasteitjes (met gehakt)

door SmaakMenutie

Stiekem uit de oven

Een van mijn favoriete Indische snacks zijn pasteitjes. Als kind kon ik er al niet van afblijven en haalde ik er geregeld stiekem eentje uit de oven, want daar bewaarde mijn oma ze. Koud of warm, het maakte me niets uit. Uiteraard maakte mijn oma het deeg ook helemaal zelf, maar vandaag maken we de makkelijke variant. Wij hebben daarom bladerdeeg gebruikt. En ik kan je vertellen, ze zijn heerlijk! Je kan ze bovendien makkelijk een dag van te voren maken en de volgende dag een paar minuten opwarmen in de oven. Lekker met chilisaus. Mmmm!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Indische pasteitjes

Indische pasteitjes

Een van mijn favoriete Indische snacks zijn pasteitjes. Als kind kon ik er al niet van afblijven en haalde ik er geregeld stiekem eentje uit de oven... Erik's Asia Makkelijke Indische pasteitjes (met gehakt) European Print dit recept
Personen: 10 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.2/5
( 33 keer gestemd )

Ingrediënten

10 plakjes bladerdeeg
300 gr rundergehakt
100 gr soe-oen (bij de supermarkt te koop)
2 tenen knoflook
1 ui
1/2 winterpeen
1 runder bouillonblokje
1 el gula djawa (of palmsuiker)
1 el ketjap manis
1 tl sambal
1 tl koenjit (kurkuma)
1 tl ketoembar (korianderzaad)
1 ei

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 1 ui en 2 teentjes knoflook fijn en fruit deze een paar minuten op matig vuur in een scheut olie. Voeg 1 tl sambal toe en fruit deze even kort mee. Voeg vervolgens 300 gr gehakt toe en bak deze mee tot het gehakt bruin is.
  • Rasp ondertussen een halve winterpeen. Doe dit met de grove kant van de rasp zodat je grove slierten krijgt. Voeg toe aan het gehaktmengsel en roer door elkaar.
  • Voeg nu 1 tl koenjit, 1 tl ketoembar en 1 verkruimeld runder bouillonblokje toe en roer goed door het gehaktmengsel. Voeg tevens 1 el ketjap en 1 el gula djawa toe. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
  • Week de soe-oen volgens de verpakking enkele minuten in kokend water en spoel af onder ijskoud water. Zorg dat de soe-oen goed uitgelekt is! Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg.
  • Voeg de soe-oen toe aan het gehaktmengsel en roer goed door elkaar.
  • Ik heb ronde plakjes van de bladerdeeg gemaakt, maar elke vorm kan natuurlijk. Vul elk plakje bladerdeeg met 1 flinke el gehaktmengsel en vouw dicht. Druk de uiteinden met een vork in, zodat het pasteitje goed gesloten is (zie afbeelding hieronder).
  • Klop in een kommetje een eitje los en bestrijk elk dichtgevouwen pasteitje met een beetje ei. Plaats nu ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Mmmm!

Indische pasteitjes maken Indische pasteitjes vouwenIndische pasteitjes recept

Misschien valt dit ook in de smaak

12 reacties

Iwan 3 februari 2018 - 16:50

We gaan het eens proberen ✌🏻

Reply
SmaakMenutie 4 februari 2018 - 10:40

Leuk Iwan! We zijn benieuwd wat je ervan vindt

Reply
corry kuster 25 februari 2018 - 13:47

je hebt me op een idee gebracht , ik had babi ketjap over , en heb dat gebruikt om de pasteitjes te maken , ze waren heerlijk op die manier

Reply
SmaakMenutie 25 februari 2018 - 14:23

Hoi Corry, wat een goed idee. Klinkt heerlijk inderdaad! 🙂

Reply
Melissa 17 november 2018 - 18:30

Ik heb ze ook zojuist gemaakt en ze waren heerlijk! Ook de kinderen vonden ze lekker. Heb je een tip over hoe ik ze het beste kan verwarmen zonder dat ze klef worden?

Reply
SmaakMenutie 17 november 2018 - 18:59

Hoi Melissa, wat leuk om te horen en fijn dat ze ook bij de kids in de smaak vielen 🙂 Je kan ze het best gewoon een paar minuutjes in de oven weer verwarmen! Dan blijven ze lekker krokant en worden ze dus niet slap. Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
T van der Veen 13 juli 2019 - 13:01

Kun je de padteitjes ook invriezen?

Reply
SmaakMenutie 17 juli 2019 - 10:20

Ja die kan je invriezen, na het ontdooien kan je ze gewoon weer even opwarmen in de oven. Ongebakken pasteitjes kan je dus niet invriezen. Je moet ze dus wel eerst bakken in de oven. Succes!

Reply
Mira 15 september 2019 - 11:26

Inderdaad heerlijke en makkelijke indische pasteitjes, doet me denken aan vroeger. Ik heb ze nu twee keer gemaakt, de tweede keer een handje doperwtjes toegevoegd ;).

Reply
SmaakMenutie 16 september 2019 - 09:35

Leuk om te horen dat het herinneringen van vroeger ophaalt 🙂 Doperwtjes worden inderdaad vaker toegevoegd aan pasteitjes, heerlijk!

Reply
Rianne 8 oktober 2019 - 19:31

Inmiddels al wat recepten van jullie website gemaakt! Heerlijk! Manlief vind het bladerdeeg toch echt niks. Dus de volgende keer maar weer zelf deeg maken (wat ook makkelijk is). De pasteitjes gecombineerd met soto ajam 😋!

Reply
SmaakMenutie 9 oktober 2019 - 11:38

Is ook het allerlekkerst natuurlijk 🙂 Goede combi met de soto. Fijn dat de recepten in de smaak vallen Rianne!

Reply