Home Erik's Asia Indische pasteitjes met gehakt

Indische pasteitjes met gehakt

door SmaakMenutie
Indische pasteitjes

Stiekem uit de oven

Een van mijn favoriete Indische snacks zijn pasteitjes. Als kind kon ik er al niet van afblijven en haalde ik er geregeld stiekem eentje uit de oven, want daar bewaarde mijn oma ze. Koud of warm, het maakte me niets uit. Uiteraard maakte mijn oma het deeg ook helemaal zelf, maar vandaag maken we de makkelijke variant. Wij hebben daarom bladerdeeg gebruikt. En ik kan je vertellen, ze zijn heerlijk! Je kan ze bovendien makkelijk een dag van te voren maken en de volgende dag een paar minuten opwarmen in de oven. Lekker met chilisaus. Mmmm!

Indische pasteitjes

Indische pasteitjes met gehakt

Print dit recept
Personen: 10 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 73 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g rundergehakt
50 g soe-oen (of vermicelli)
10 plakjes bladerdeeg
2 tenen knoflook
1 runder bouillonblokje
1 ui
1 ei
1/2 winterpeen
1 el gula djawa (of bruine suiker)
1 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
1 tl kunjit (kurkuma)
1 tl ketoembar

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 1 ui en 2 teentjes knoflook fijn en fruit deze een paar minuten op matig vuur in een scheut olie. Voeg 1 tl sambal toe en fruit deze even kort mee. Voeg vervolgens 300 gr gehakt toe en bak deze mee tot het gehakt bruin is.
  • Rasp ondertussen een halve winterpeen. Doe dit met de grove kant van de rasp zodat je grove slierten krijgt. Voeg toe aan het gehaktmengsel en roer door elkaar.
  • Voeg nu 1 tl kunjit, 1 tl ketoembar en 1 verkruimeld runder bouillonblokje toe en roer goed door het gehaktmengsel. Voeg tevens 1 el ketjap en 1 el gula djawa toe. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
  • Week de soe-oen volgens de verpakking enkele minuten in kokend water en spoel af onder ijskoud water. Zorg dat de soe-oen goed uitgelekt is! Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg.
  • Voeg de soe-oen toe aan het gehaktmengsel en roer goed door elkaar.
  • Ik heb ronde plakjes van de bladerdeeg gemaakt, maar elke vorm kan natuurlijk. Vul elk plakje bladerdeeg met 1 flinke el gehaktmengsel en vouw dicht. Druk de uiteinden met een vork in, zodat het pasteitje goed gesloten is (zie afbeelding hieronder).
  • Klop in een kommetje een eitje los en bestrijk elk dichtgevouwen pasteitje met een beetje ei. Plaats nu ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Mmmm!

Indische pasteitjes maken Indische pasteitjes vouwenIndische pasteitjes recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

41 reacties

Iwan 3 februari 2018 - 16:50

We gaan het eens proberen ✌?

Reply
SmaakMenutie 4 februari 2018 - 10:40

Leuk Iwan! We zijn benieuwd wat je ervan vindt

Reply
Marina Moederscheim 17 december 2020 - 17:28

Net voor het eerst gemaakt, de geuren alleen al heerlijk. Ze zitten nu in de oven en kunnen niet wachten ?

Reply
SmaakMenutie 21 december 2020 - 12:47

Lekker Marina! Hopelijk smaakten ze net zo goed als dat ze roken 🙂

Reply
corry kuster 25 februari 2018 - 13:47

je hebt me op een idee gebracht , ik had babi ketjap over , en heb dat gebruikt om de pasteitjes te maken , ze waren heerlijk op die manier

Reply
SmaakMenutie 25 februari 2018 - 14:23

Hoi Corry, wat een goed idee. Klinkt heerlijk inderdaad! 🙂

Reply
Marjolein van Voorn 17 maart 2021 - 10:08

Waarmee kan ik soe-oen vergelijken of vervangen? Ik woon in Portugal en denk niet dat dat hier bekend is.

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2021 - 11:27

Dan zou je vermicelli of mihoen kunnen gebruiken Marjolein!

Reply
Melissa 17 november 2018 - 18:30

Ik heb ze ook zojuist gemaakt en ze waren heerlijk! Ook de kinderen vonden ze lekker. Heb je een tip over hoe ik ze het beste kan verwarmen zonder dat ze klef worden?

Reply
SmaakMenutie 17 november 2018 - 18:59

Hoi Melissa, wat leuk om te horen en fijn dat ze ook bij de kids in de smaak vielen 🙂 Je kan ze het best gewoon een paar minuutjes in de oven weer verwarmen! Dan blijven ze lekker krokant en worden ze dus niet slap. Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
T van der Veen 13 juli 2019 - 13:01

Kun je de padteitjes ook invriezen?

Reply
SmaakMenutie 17 juli 2019 - 10:20

Ja die kan je invriezen, na het ontdooien kan je ze gewoon weer even opwarmen in de oven. Ongebakken pasteitjes kan je dus niet invriezen. Je moet ze dus wel eerst bakken in de oven. Succes!

Reply
Mira 15 september 2019 - 11:26

Inderdaad heerlijke en makkelijke indische pasteitjes, doet me denken aan vroeger. Ik heb ze nu twee keer gemaakt, de tweede keer een handje doperwtjes toegevoegd ;).

Reply
SmaakMenutie 16 september 2019 - 09:35

Leuk om te horen dat het herinneringen van vroeger ophaalt 🙂 Doperwtjes worden inderdaad vaker toegevoegd aan pasteitjes, heerlijk!

Reply
Rianne 8 oktober 2019 - 19:31

Inmiddels al wat recepten van jullie website gemaakt! Heerlijk! Manlief vind het bladerdeeg toch echt niks. Dus de volgende keer maar weer zelf deeg maken (wat ook makkelijk is). De pasteitjes gecombineerd met soto ajam ?!

Reply
SmaakMenutie 9 oktober 2019 - 11:38

Is ook het allerlekkerst natuurlijk 🙂 Goede combi met de soto. Fijn dat de recepten in de smaak vallen Rianne!

Reply
Astrid 17 maart 2021 - 14:15

Kun je ze ook smorgens maken. En s avonds in oven doen

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2021 - 16:55

Ik zou ze ’s ochtends lekker maken en ’s avonds gewoon even (langzaam) opwarmen, dat is het lekkerste 🙂

Reply
jellie 10 januari 2020 - 20:24

heb ze voor de 2e keer gemaakt en hier vallen ze ook in de smaak zelfs me kids vinden ze lekker

Reply
SmaakMenutie 13 januari 2020 - 10:54

Leuk om te horen Jellie! Fijn dat ze ook bij de kids in de smaak vielen 🙂

Reply
Bart 29 maart 2020 - 13:02

Ik heb dit deze week ook gemaakt. Maar gan iets anders. Ik kon bij de supermarkt geen palmsuiker vinden. Daarom heb ik dit vervangen door santen. Ook doperwtjes en mais toegevoegd. Ronduit heerlijk, vanmiddag staan ze weer op het programma. Bedankt voor dit recept.

Reply
SmaakMenutie 30 maart 2020 - 11:51

Lekker Bart, fijn dat het toch nog gelukt is 🙂

Reply
Judy 4 oktober 2020 - 09:17

Oh dit ga ik beslist binnenkort maken. Heerlijk heren, bedankt voor jullie recept!

Reply
SmaakMenutie 4 oktober 2020 - 16:03

Leuk Judy! Laat je ons weten of ze in de smaak vielen? 🙂

Reply
Marquerite 9 oktober 2020 - 16:48

Wat heerlijk, ja ok het hoort niet met bladerdeeg maar who cares?
Ik heb er een klein scheutje gember siroop in gedaan. Gemaakt voor onze vrijdagmiddag snack, hoe beter kan je het weekend beginnen ?

Reply
SmaakMenutie 10 oktober 2020 - 12:42

Dat is inderdaad een heel lekker begin van jouw weekend Marquerite! Heerlijk 🙂

Reply
Ellie 4 december 2020 - 19:42

Ik wilde de pasteitjes ook maken, maar wilde dit niet met bladerdeeg doen. Welke verhoudingen gebruiken jullie voor het beslag?

Reply
SmaakMenutie 6 december 2020 - 13:52

Hoi Ellie, wij maken zelden zelf het deeg. Dus ik weet niet wat de juiste verhoudingen zijn. Vers bladerdeeg werkt namelijk ook prima 😉

Reply
Rianne 21 december 2020 - 14:05

Ik gebruik 500 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, beetje zout, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels olie, 1 ei en 150 ml water.
Alles behalve het water mengen/kneden en dan beetje bij beetje het water toevoegen tot je een mooi deegje hebt. MAAR, dan bak ik ze in olie met dit deeg/beslag. Dus niet in de oven zoals met bladerdeeg. (opwarmen kan dan wel in de oven)

Reply
SmaakMenutie 21 december 2020 - 15:24

Bedankt voor het delen Rianne!

Reply
Mirjam 26 december 2020 - 17:47

Lekker hoor, wel een beetje meer gekruid naar onze smaak. Oventijd wat langer. Voor herhaling vatbaar. ??

Reply
SmaakMenutie 27 december 2020 - 12:20

Fijn dat de pasteitjes in de smaak vielen Mirjam! En inderdaad, lekker naar eigen smaak kruiden 🙂

Reply
Jelly 23 maart 2021 - 14:15

Heb al veel van jullie gerechten gemaakt. Allemaal erg lekker! Alleen vond ik 100 g soe-oen erg veel bij dit gerecht. Verder super lekker. Volgende keer doe ik 50 g. Lekker met een soja dipje,

Reply
SmaakMenutie 23 maart 2021 - 14:57

Fijn dat je van onze recepten geniet Jelly!

Reply
Lenie 3 mei 2021 - 15:56

Ze zijn werkelijk zalig

Reply
SmaakMenutie 4 mei 2021 - 10:08

Leuk te horen Lenie! 🙂

Reply
Marian 20 mei 2021 - 16:40

Gemaakt met kippen gehakt. Het was heerlijk. gelijk maar 2 x het recept gedaan en er een paar gebracht naar onze dochters. Ze vonden het super. Een top recept, en erg makkelijk te maken.

Reply
SmaakMenutie 21 mei 2021 - 10:07

Lekker Marian! En leuk dat je dochters hebt verrast met deze lekkernij! 🙂

Reply
Anke 18 oktober 2021 - 18:05

Wat voor bladerdeeg had je genomen?
Lijkt mij een heerlijk recept!!
Alvast bedankt voor de reaktie.
Mvg Anke

Reply
SmaakMenutie 19 oktober 2021 - 13:26

Gewoon bladerdeeg uit de vriezer! Merk maakt niet veel uit 🙂

Reply
Roxy 21 november 2021 - 16:52

Heerlijk! Ook bij onze 4-jarige een succes!

Reply