Home Salades en soepen Salade niçoise met verse tonijn

Salade niçoise met verse tonijn

door SmaakMenutie

Nice

Deze heerlijke salade niçoise is vernoemd naar de stad Franse Nice. Net als veel andere salades (zoals bijvoorbeeld de caesarsalade) zijn de variaties eindeloos. Onze versie bestaat uit veldsla met tomaatjes, haricots verts, zwarte olijven, een eitje en verse tonijn! Daarnaast maken wij er nog een heerlijke en simpele dressing bij en tot slot voegen wij wat zeekraal toe. Maar dat laatste is echt optioneel. Bon appétit!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Salade niçoise met verse tonijn

Salade niçoise met verse tonijn

Deze heerlijke salade niçoise is vernoemd naar de stad Franse Nice. Net als veel andere salades (zoals bijvoorbeeld de caesarsalade) zijn de variaties... Salades en soepen Salade niçoise met verse tonijn European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.7/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g verse tonijn
150 g haricots verts
100 g veldsla
4 ansjovis filets (blikje)
2 tomaten
2 eieren
1 teen knoflook
1/2 rode ui
5 el olijfolie
1 el (witte wijn) azijn
2 tl mosterd
2 tl kappertjes
1 tl gedroogde basilicum
Paar zwarte olijven
Handje zeekraal (optioneel)

Zo maak je het

  • Haal de tonijn tijdig uit de koeling en dep droog met keukenpapier.
  • Maak een dressing door 5 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn, 1 el water, 2 tl mosterd, 1 tl gedroogde basilicum, 1 ragfijn gesneden teen knoflook en een snuf peper en zout te mengen.
  • Kook de haricots verts in 6 minuten beetgaar en kook de eieren in 6-7 minuten hard.
  • Verdeel de veldsla over 2 borden. Snijd de tomaat in stukjes en een 1/2 rode ui in halve ringen. Verdeel ook over de borden.
  • Voeg ook wat zwarte olijven, wat kappertjes en per bord 2 klein gesneden stukjes ansjovis toe.
  • Meng de helft van de dressing door de salade en leg ook de haricots verts op de salade en de eitjes.
  • Verwarm een grillpan op de hoogste stand en draai het vuur terug naar middelhoog (bij onze inductieplaat van stand 9 terug naar 6). Strooi riant zout en peper rondom over de tonijn en grill hem vervolgens enkele minuten rondom. PS: de grillpan is heet als je een druppeltje water in de pan doet en het water gaat 'dansen'.
  • Snijd de tonijn (of houd hem heel) en verdeel eventueel wat zeekraal over de borden. Besprenkel met de rest van de dressing. Eet smakelijk!

Salade niçoise Salade nicoise dressing