Home Erik's Asia Kare ajam (Indische kip curry)

Kare ajam (Indische kip curry)

door SmaakMenutie

Geen kerrie maar curry

Veel mensen denken dat kare ajam een Indische kip-kerrie is. Vooral de gele kleur zorgt voor die verwarring. Maar het gele van dit gerecht komt door de kurkuma (kunjit). Er komt geen kerrie aan te pas. Kare is dus geen kerrie maar curry. En curry is geen kerrie zoals je weet 😉 Dit gerecht heeft wel wat van de Thaise massaman curry. Ook hier gaan (meestal) aardappeltjes in en wordt het vlees gaar gesudderd in de kokosmelk. Net als massaman is dit ook een kruidig en mid-pittig gerecht. Alleen is deze Indische curry wel een stuk sneller klaar omdat er kip in gaat en geen rundvlees zoals in de massaman. Serveer er lekker wat rijst bij en je bent klaar. Easy toch, je zelfgemaakte curry!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Kare ajam

Kare ajam

Veel mensen denken dat kare ajam een Indische kip-kerrie is. Vooral de gele kleur zorgt voor die verwarring. Maar het gele van dit gerecht komt... Erik's Asia Kare ajam (Indische kip curry) European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 23 keer gestemd )

Ingrediënten

600-800 g kipdijfilet
200-300 g aardappel(blokjes)
300 ml kokosmelk
5 kleine sjalotten
5 tenen knoflook
2 stengels sereh (citroengras)
2 rode pepers
2 tomaten
1 limoen
1 tl kunjit (kurkuma)
1 tl ketoembar (koriander)
1 tl djahé (gemberpoeder)
1/2 tl djintan (komijn)
Paar stengels lente-ui
5 kemiri noten (optioneel)
2 salam blaadjes (optioneel)
Gebakken uitjes (voor erbij)

Zo maak je het

  • Snijd 600-800 gr kipdij in hapklare stukken. Bestrooi de kip rondom met zout en peper en bak in een scheut olie rondom bruin op middelhoog vuur in 5 minuten. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Haal uit de wok en zet even weg.
  • Maak ondertussen de boemboe met behulp van de foodprocessor. Mix 4-5 sjalotjes met 5 tenen knoflook, 5 kemirinoten (eerst even 1 minuut in een droge pan roosteren net zoals pijnboompitten), 2 rode pepers, 2 el water, 1 tl kunjit, 1 tl ketoembar, 1 tl djahé en 1/2 tl djintan tot een gladde boemboe.
  • Fruit de boemboe enkele minuten aan in de wok waar de kip in zat en voeg vervolgens het sap van een 1/2 limoen toe, 300 ml kokosmelk, 2 stengels sereh (onderkant gekneusd) en eventueel 2 salam blaadjes.
  • Doe de kip er weer bij en laat nu 30 minuten met deksel op de pan op laag vuur sudderen.
  • Voeg na 30 minuten de aardappelblokjes toe en 2 in stukken gesneden tomaten. Laat nog 15-20 minuten sudderen tot de aardappel gaar. Je kan natuurlijk ook de aardappels apart koken en op het laatst toevoegen.
  • Serveer met witte rijst, een schijfje limoen, stukjes lente-ui, gebakken uitjes en eventueel wat extra rode peper of sambal.

Ingrediënten Kare ajam Boemboe voor de kare ajam Indische kare ajam Kare ajam recept Kare ayam

Misschien valt dit ook in de smaak