Home Pasta Pasta met kabeljauw en prei in pesto-roomsaus

Pasta met kabeljauw en prei in pesto-roomsaus

door SmaakMenutie
Pasta met kabeljauw in pesto-roomsaus

5 ingrediënten

Geen zin om lang in de keuken te staan vanavond? Dan is deze heerlijke pasta met prei in een heerlijke pesto-roomsaus echt ideaal! Je zet ‘m binnen 20 minuten op tafel en hebt er slechts 5 ingrediënten voor nodig: de pesto is namelijk dé smaakmaker in dit gerecht. Wellicht herken je het van onze andere pasta met pesto. We gebruikten toen echter kip en broccoli in plaats van vis en prei. Verder serveren we er een stukje kabeljauw bij maar een andere witvis kan natuurlijk ook. Krijg je direct je portie gezonde eiwitten, vetten en vezels binnen. En als je benieuwd wat je nog meer met kabeljauw kan moet je even hier klikken voor nog meer inspiratie. Zoals een aantal heerlijke kabeljauw recepten uit de oven.

Pasta met kabeljauw in pesto-roomsaus

Pasta met kabeljauw en prei in pesto-roomsaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 29 keer gestemd )

Ingrediënten

160 g spaghetti (of andere pasta)
75 g groene pesto
150 ml kookroom
2 kabeljauwhaasjes (of kabeljauwfilet)
2 preien
Roomboter

Zo maak je het

  • Kook 160 g pasta naar keuze in circa 11-12 minuten al dente.
  • Snijd ondertussen 2 kleine preien in (halve) ringen. Verhit een flinke klont boter en bak de prei kort rondom aan. Doe het deksel op de pan en stoof de prei op matig vuur in circa 4-5 minuten zacht.
  • Voeg circa 75 g pesto toe aan het prei-mengsel samen met 150 ml (kook)room. Laat zachtjes koken terwijl je af en toe roert. Als het geheel te snel indikt voeg je wat extra room toe.
  • Bestrooi ondertussen 2 stukken kabeljauw rondom met zout en peper en bak aan beide zijden ongeveer 3-4 minuten tot de vis goudbruin is.
  • Giet de pasta af en meng met het prei-pestomengsel. Voeg naar smaak (grof) zeezout en/of peper toe. Serveer met de kabeljauw en eventueel een frisse salade.

Pasta vis receptPasta met kabeljauw in pesto-roomsausPasta met kabeljauwPasta met kabeljauw en roomsaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

1 reactie

Rianne 26 mei 2022 - 19:23

Vanavond gemaakt, binnen een half uur op tafel (wel vooraf gesneden etc), het was heel lekker.Ook onze gasten vonden het heerlijk. Dit komt zeker nog wel eens op tafel, dank je wel voor het recept!😋

Reply