Home Borrelhapjes en sausjes Mosterd-dillesaus

Mosterd-dillesaus

heerlijk bij vis

door SmaakMenutie
Mosterd-dillesaus

Super easy

Waarom zou je een kant-en-klaar sausje kopen als je het heel eenvoudig zelf kan maken. Deze romige mosterd-dillesaus combineert uitstekend met een stukje verse vis zoals (gerookte) zalm of kabeljauw. En extra lekker in combinatie met bijvoorbeeld witte asperges. Of wat dacht je van deze pasta met groene asperges en zalm.

Mosterd-dillesaus

Romige mosterd-dillesaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.5/5
( 67 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 ml (kook)room
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el citroensap
  • 2 tl grove mosterd
  • Handje verse dille

Zo maak je het

  • Snijd 2 tenen knoflook ragfijn en fruit in een scheutje olijfolie even kort aan.
  • Schenk er 200 ml kookroom en 1 el vers citroensap bij en breng tegen de kook.
  • Voeg nu 2 tl grove mosterd toe samen met een flinke hand verse fijn gehakte dille.
  • Blijf geregeld roeren tot de saus de gewenste dikte heeft. Dit duurt circa 10 minuutjes.

Mosterd-dillesaus recept Mosterd-dillesaus Mosterd dille saus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!