Home Borrelhapjes en sausjes Romige mosterd-dillesaus

Romige mosterd-dillesaus

door SmaakMenutie
Mosterd-dillesaus

Lekker bij vis

Waarom zou je een kant-en-klaar sausje kopen als je het heel eenvoudig zelf kan maken. Deze romige mosterd-dillesaus combineert uitstekend met een stukje verse vis zoals (gerookte) zalm of kabeljauw. En extra lekker in combinatie met bijvoorbeeld witte asperges. Of wat dacht je van deze pasta met groene asperges en zalm.

Mosterd-dillesaus

Romige mosterd-dillesaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 13 keer gestemd )

Ingrediënten

200 ml (kook)room
2 tenen knoflook
1 el citroensap
2 tl grove mosterd
Handje verse dille

Zo maak je het

  • Snijd 2 tenen knoflook ragfijn en fruit in een scheutje olijfolie even kort aan.
  • Schenk er 200 ml kookroom en 1 el vers citroensap bij en breng tegen de kook.
  • Voeg nu 2 tl grove mosterd toe samen met een flinke hand verse fijn gehakte dille.
  • Blijf geregeld roeren tot de saus de gewenste dikte heeft. Dit duurt circa 10 minuutjes.

Mosterd-dillesaus recept Mosterd-dillesaus Mosterd dille saus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!