Home Erik's Asia Aziatische noedelsoep met kip (snel klaar!)

Aziatische noedelsoep met kip (snel klaar!)

door SmaakMenutie

Makkelijk om te maken

Dit is echt een van de makkelijkste maaltijdsoepen om te maken. Waarschijnlijk heb je zelfs de helft van de ingrediënten standaard in huis of in de koelkast liggen. Zoals je misschien wel weet zijn wij gek op dit soort soepjes. We maakten eerder al een noedelsoep met kip en shiitake, deze soto soep en bijvoorbeeld bami kuah. Eet de soep met sambal als je van spicy houdt of met (milde) chilisaus. En natuurlijk lekker met gebakken uitjes en kroepoek. Mmmm!

Aziatische noedelsoep met kip

Aziatische noedelsoep met kip

Dit is echt een van de makkelijkste maaltijdsoepen om te maken. Waarschijnlijk heb je zelfs de helft van de ingrediënten standaard in huis of in de koelkast... Erik's Asia Aziatische noedelsoep met kip, soep, Aziatisch recept Aziatisch Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 26 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipdijfilet
100 g taugé
100 g noedels naar keuze
2 kip bouillonblokjes
2 eieren
1 bosje lente-ui
1 limoen
1 ui of sjalotje
1 teen knoflook
1 prei
1/2 winterpeen
2 el sojasaus
2 el ketjap manis
1 tl sambal

Zo maak je het

  • Bestrooi de kipdijfilet met zout en peper en bak rondom bruin in een scheutje olie in circa 5 minuten.
  • Snijd ondertussen 1 ui of sjalot en 1 teen knoflook fijn. Haal de kip uit de pan en fruit de knoflook en ui 2 minuutjes aan.
  • Voeg 2 el sojasaus toe en 2 el ketjap manis toe en meng even met de ui en knoflook. Voeg vervolgens 1 liter warm water toe samen met 2 verkruimelde kip bouillonblokjes. Breng aan de kook en doe de kip terug in de pan. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen een 1/2 winterpeen in blokjes of julienne (reepjes) en 1 prei in halve ringetjes. Maak de taugé schoon en snijd ook alvast de lente-ui in ringetjes.
  • Doe alle groenten (behalve de lente-ui) bij de kip in de pan en laat 20-25 minuten pruttelen met deksel op de pan.
  • Bak ondertussen een omelet van 2 eieren in een beetje olie. Rol de omelet als een pannenkoek op en snijd in reepjes.
  • Maak ook de noedels door deze (afhankelijk van de verpakking) 3-4 minuten te wellen in heet water.
  • Haal de kip uit de pan en haal met 2 vorken het vlees uit elkaar (pulled). Doe de kip met het ei terug in de pan en voeg ook de noedels toe.
  • Voeg 1 tl (of meer) sambal toe en maak eventueel extra op smaak met ketjap. Serveer met lente-ui en een schijfje verse limoen. Mmmm!

Noedelsoep maken Kip noedelsoep Snelle Aziatische noedelsoep met kip Noedelsoep met kip Noedelsoep kipHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

8 reacties

Annelies 26 november 2018 - 09:21

Heerlijk gegeten! Wel heb ik de tauge op het laatste moment toegevoegd. Dank jullie voor het recept.

Reply
SmaakMenutie 26 november 2018 - 16:36

Wat fijn Annelies! Taugé kan inderdaad ook op het laatste moment toegevoegd worden, blijft het lekker knapperig 🙂 Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
jesse 6 april 2020 - 14:41

Het is een succes, smaakt naar ‘gewone’ kippensoep met een aziatisch tintje.
In een half uur kan je aan tafel. Persoonlijk heb ik hem iets minder gevuld gemaakt dan op de foto, zo is hij minder zwaar en kan je hem als voorgerecht eten.

Reply
SmaakMenutie 7 april 2020 - 10:51

Fijn dat de noedelsoep in de smaak viel, leuk om te horen! En inderdaad prima als voorgerecht te eten 🙂

Reply
HH 13 mei 2020 - 11:21

MEGA aanrader. Heel lekker recept! Zelf inderdaad later pas de tauge toegevoegd en ook wat paksoi voor extra groenten en knapperigheid. Maar de smaken zijn heerlijk! Top recept 🙂

Reply
SmaakMenutie 14 mei 2020 - 11:28

Thanks! Bedankt voor het compliment 🙂 Lekker die paksoi trouwens!

Reply
Leo Lageweg 29 juni 2020 - 14:38

Verrukkelijk (ook de volgende dag) !!

Reply
SmaakMenutie 30 juni 2020 - 11:29

Leuk om te horen Leo, fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply