Tonijnspread

borrelsalade voor op toast

door SmaakMenutie
Tonijnspread

Foodprocessor

Je kan alles héél erg fijn snijden, maar als je ‘echte’ spread wil maken dan werkt een foodprocessor of de kom van de staafmixer het beste. Lekker voor op een toastje als borrelhapje, of smeer het eens op je broodje met de lunch!

Tonijnspread

Tonijnspread

Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn (160 g)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 augurken
  • 1/2 rode ui
  • 1 el (truffel)mayonaise
  • 1 el ketjap manis
  • Citroensap
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Neem de foodprocessor en vul deze met 1 blikje uitgelekte tonijn, 2 tenen knoflook, 2 augurkjes, een klein scheutje citroensap en een 1/2 rode ui. Mix tot een gladde spread (klein beetje stukjes mag natuurlijk wel).
  • Meng hier vervolgens 1 el ketjap manis door en 1 el mayonaise. Maak verder op smaak met zout en peper.
  • Voeg tot slot een handje vers gehakte bieslook toe. Lekker op een toastje als borrelsalade!

Tonijnspread makenTonijnspread Tonijnspread recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!