Je kan alles héél erg fijn snijden, maar als je ‘echte’ spread wil maken dan werkt een foodprocessor of de kom van de staafmixer het beste. Lekker voor op een toastje als borrelhapje, of smeer het eens op je broodje met de lunch!
1 blikje tonijn (160 g)
2 tenen knoflook
2 augurken
1/2 rode ui
1 el (truffel)mayonaise
1 el ketjap manis
Citroensap
Verse bieslook
Zo maak je het
Neem de foodprocessor en vul deze met 1 blikje uitgelekte tonijn, 2 tenen knoflook, 2 augurkjes, een klein scheutje citroensap en een 1/2 rode ui. Mix tot een gladde spread (klein beetje stukjes mag natuurlijk wel).
Meng hier vervolgens 1 el ketjap manis door en 1 el mayonaise. Maak verder op smaak met zout en peper.
Voeg tot slot een handje vers gehakte bieslook toe. Lekker op een toastje als borrelsalade!
Heb je dit gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Wij zijn Tim & Erik van SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers. Kortom, jouw dagelijkse menutie! Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Klik dan hier.