Home Pasta Pasta met zalm en asperges in een romige dillesaus

Pasta met zalm en asperges in een romige dillesaus

door SmaakMenutie

Klaar in een half uurtje

We hebben weer een lekkere pasta voor je! Ditmaal met zalm, asperges en dille. De heerlijke romige dillesaus met Parmezaanse kaas maakt het helemaal af. En wees niet zuinig met de dille, want deze is echt onmisbaar! Zorg wel dat je goede dille gebruikt. Klaar in een half uurtje.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Pasta met zalm en asperges in een romige dillesaus

Pasta met zalm en asperges in een romige dillesaus

We hebben weer een lekkere pasta voor je! Ditmaal met zalm, asperges en dille. De heerlijke romige dillesaus met Parmezaanse kaas maakt het... Pasta Pasta met zalm en asperges in een romige dillesaus European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.3/5
( 13 keer gestemd )

Ingrediënten

250 g zalmfilet
350 g groene asperges
150 g farfalle pasta
125 g crème fraîche
100 ml melk of kookroom
15 g verse dille (bosje)
1 tl mosterd
1 tl knoflookpoeder
1/2 citroen (sap)
50 g Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Snijd de harde onderkant van de asperges en snijd de asperges in drieën.
  • Breng in een ruime pan water aan de kook. Kook ongeveer 150 gr farfalle pasta in 11 minuten al dente. Doe de laatste 4 minuten de asperges bij het kookwater en kook ze 4 minuten mee.
  • Bestrijk ondertussen de zalm met peper en zout en bak in een beetje olijfolie in een koekenpan op matig vuur ongeveer 5 minuten. Scheur de zalm met een vork in hapklare stukken (in de pan).
  • Voeg 125 gr crème fraîche toe en roer door de zalm. Voeg ook 1 flinke tl mosterd, een scheutje citroensap, 1 tl knoflookpoeder, een flinke snuf peper en 100 ml kookroom of melk toe.
  • Hak een klein bosje dille fijn en voeg deze ook toe aan het geheel. Samen met 50 gr Parmezaanse kaas.
  • Giet de pasta en asperges af en voeg ze toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en proef of extra peper, Parmezaanse kaas gewenst is. That's all! Eet smakelijk.

Pasta met zalm en asperges