Home Vis Witte asperges met kabeljauw en mosterd-dillesaus

Witte asperges met kabeljauw en mosterd-dillesaus

door SmaakMenutie

Klaar in een half uur!

Nu het witte aspergeseizoen volop is losgebarsten is het weer tijd voor een nieuw recept! Ditmaal met een stukje vis. We kiezen voor kabeljauwfilet en maken er een heerlijke mosterd-dillesaus bij. De bereiding is super easy en klaar binnen een half uur!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Asperges met kabeljauw en mosterd-dillesaus

Witte asperges met kabeljauw en mosterd-dillesaus

Nu het witte aspergeseizoen volop is losgebarsten is het weer tijd voor een nieuw recept! Ditmaal met een stukje vis. We kiezen voor kabeljauwfilet en maken... Vis Witte asperges met kabeljauw en mosterd-dillesaus European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.8/5
( 9 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g asperges
300 g kabeljauw(haas)
125 ml (kook)room
4 tl scherpe mosterd
1/2 tl knoflookpoeder
2 eieren
Handje verse dille

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en bestrijk met 2 tl mosterd.
  • Schil ondertussen de asperges met een dunschiller en snijd een stukje van de onderkant.
  • Doe ruim water in de pan en breng aan de kook. Kook de asperges 5-7 minuten en laat daarna met het vuur uit nog zo'n 10 minuten staan. De asperges zijn klaar als je er met een mes eenvoudig in prikt. Of als je een asperges op een vork legt en hij buigt lichtjes door.
  • Plaats zodra de oven warm is de schaal afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten in de oven. Haal daarna de folie van de schaal en plaats nog 5 minuten terug. Let wel, het is een beetje afhankelijk van de dikte van de vis.
  • Maak de saus door 125 ml (kook)room te verwarmen en hier 2 (of meer) tl mosterd doorheen te roeren. Voeg tevens een 1/2 tl knoflookpoeder toe en een flinke hand verse dille. Laat de saus op laag vuur een beetje indikken terwijl je geregeld roert.
  • Kook ondertussen ook een eitje zacht in 4-5 minuten. Serveer eventueel met aardappeltjes.

Kabeljauw met mosterd Asperges met kabeljauw recept Asperges met kabeljauw

Misschien valt dit ook in de smaak