Home <30 minuten Witte asperges met kabeljauw

Witte asperges met kabeljauw

en romige mosterd-dillesaus

door SmaakMenutie
Asperges met kabeljauw en mosterd-dillesaus

Klaar in een half uur

Nu het witte aspergeseizoen volop is losgebarsten is het weer tijd voor een nieuw recept! Ditmaal met een stukje vis. We kiezen voor kabeljauwfilet en maken er een heerlijke mosterd-dillesaus bij. De bereiding is super easy en klaar binnen een half uur!

Asperges met kabeljauw en mosterd-dillesaus

Witte asperges met kabeljauw en mosterd-dillesaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 35 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 300 g kabeljauw(haas)
  • 200 ml (kook)room
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • 1 el citroensap
  • 4 tl grove mosterd
  • Verse dille

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en bestrijk met 2 tl mosterd.
  • Plaats zodra de oven warm is de schaal met de kabeljauw afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten in de oven. Haal daarna de folie van de schaal en plaats nog 5 minuten terug. Let wel, het is een beetje afhankelijk van de dikte van de vis.
  • Schil ondertussen 500 g asperges met een dunschiller en verwijder 2 cm van de onderkant. Breng een laagje water aan de kook en kook de asperges circa 10 minuten. Laat daarna nog enkele minuten rusten met het vuur uit.
  • De asperges zijn klaar als je er met een mes eenvoudig doorheen prikt. Of als je een asperges op een vork legt en hij buigt lichtjes door. Het is afhankelijk van de dikte hoe lang je ze moet koken. Gewoon even testen tussendoor!
  • Kook ondertussen ook 2 eieren zacht in een minuut of 4-5.
  • Snijd 2 tenen knoflook fijn en fruit in een scheutje olijfolie even kort aan. Schenk er 200 ml kookroom en 1 el vers citroensap bij en breng tegen de kook. Voeg nu 2 tl mosterd toe samen met een flinke hand verse dille.
  • Blijf geregeld roeren tot de saus de gewenste dikte heeft. Dit duurt circa 10 minuutjes.
  • Alles klaar? Verdeel over 2 borden en schenk de saus over asperges.

Witte asperges met kabeljauw Kabeljauw met mosterdMosterd-dillesausAsperges met kabeljauw en mosterd-dillesaus Asperges met kabeljauw recept Asperges met kabeljauw

TIP

Gooi de schillen en onderkant niet weg, maar maak er eenvoudig heerlijke aspergesoep van!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

7 reacties

Reggy 14 april 2020 - 13:33

Gaan de asperges ook mee de oven in, of alleen de vis?

Reply
SmaakMenutie 14 april 2020 - 16:01

Hoi Reggy, nee alleen de vis gaat de oven in! 🙂

Reply
Arie de Jong 10 mei 2023 - 11:42

Wat zou je er het beste bij kunnen eten

Reply
SmaakMenutie 26 mei 2023 - 11:03

Ik zou lekker voor gebakken krieltjes gaan 🙂

Reply
Lucrece 15 mei 2023 - 18:41

Is dit een voorgerecht

Reply
Ferrest Marleen 29 maart 2024 - 10:25

Superlekker

Reply
Daphne 10 april 2024 - 10:26

Heerlijk asperges! Blij dat het seizoen weer is begonnen.

Reply