Home Erik's Asia Indische kipkluifjes

Indische kipkluifjes

door SmaakMenutie

Tot aan je oren

Er zijn mensen die kipkluifjes of kippenvleugeltjes met mes (of lepel) en vork eten. Daar snap ik echt niks van. Er is toch niks zo lekker als met je handen elk stukje vlees van het botje te kluiven? Okee, als je pech hebt zit het tot aan je oren. Maar hey, als iedereen dat heeft maakt het toch niks uit. Wij zijn er gek op in ieder geval. En daarom maken we vandaag deze heerlijke Indische kipkluifjes. Lekker bij de rijsttafel of gewoon als een ‘tapas’ hapje bij de borrel. Mmmm! Liever drumsticks? Klik dan hier.

Indische kipkluifjes

Indische kipkluifjes

Er zijn mensen die kipkluifjes of kippenvleugeltjes met mes (of lepel) en vork eten. Daar snap ik echt niks van. Er is toch niks zo lekker als met je... Erik's Asia Indische kipkluifjes, kipkluifjes, Indisch, kip Indisch Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.4/5
( 22 keer gestemd )

Ingrediënten

100 ml dikke kokosmelk
1 kilo kipkluifjes
2 kleine sjalotten
2 tenen knoflook
1/2 citroen (sap)
6 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
1 tl laos
1 tl djahé
1/2 tl trassi (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Maak een boemboe door 2 sjalotjes fijn te malen samen met 2-3 tenen knoflook, 1 tl sambal oelek, 1 tl laos, 1 tl djahé, 1/2 tl trassi en 1 el olie. Zorg dat het een fijne pasta wordt.
  • Doe een scheutje olie in de wok of pan en fruit de boemboe even 2-3 minuten aan op matig vuur.
  • Voeg het sap van een 1/2 kleine citroen toe samen met 5-6 el ketjap en 100 ml dikke kokosmelk. Laat het geheel enkele minuutjes pruttelen op laag vuur zodat het wat indikt.
  • Bestrooi de kipkluifjes rondom met wat zout en verdeel in een ovenschaal. Schenk de boemboe over het geheel en zorg dat de kipkluifjes rondom bedekt zijn.
  • Plaats 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Keer halverwege 1 of 2 keer de kipkluifjes even om.
  • Serveer met nasi, witte rijst, bami of eet ze lekker als snack. En vergeet uiteraard niet de in de ovenschaal achtergebleven boemboe over de kluifjes te schenken!

Kipkluifjes marinade Kipkluifjes boemboe Indische kipkluifjes boemboe Kipkluifjes recept Kipkluifjes receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Marcel 4 augustus 2019 - 16:11

Heerlijk gerecht. Smakelijk van gegeten. Heb er zelf wat honing aan toegevoegd om het wat sticky te maken

Reply
SmaakMenutie 5 augustus 2019 - 09:54

Leuk om te horen Marcel, fijn dat ze in de smaak vielen! En goed idee van de honing 🙂

Reply
Fred 9 november 2019 - 11:14

Ziet er goed uit zeg ..
Hoeveel kipkluifjes gebruik je voor dit recept … 1 kilo ?

Reply
SmaakMenutie 11 november 2019 - 14:05

Dankje Fred! 1 kilo kipkluifjes inderdaad, zie de ingrediënten lijst. Succes!

Reply