Home Vis Real English Fish&Chips!

Real English Fish&Chips!

door SmaakMenutie

Typical British

Vandaag maken we een typisch Britse afhaalmaaltijd: Fish and chips! Het gerecht bestaat uit in beslag gedoopte en gefrituurde vis dat samen met friet wordt geserveerd. Voor de vis wordt vaak kabeljauw (dit recept) of schelvis gebruikt. De kenmerkende krant waarin de fish and chips werd meegenomen is inmiddels vervangen voor een wat hygiëne-vriendelijkere verpakking gezien de chemicaliën uit de drukinkt niet zo gezond zijn. Maak er lekker een zelfgemaakte tartaarsaus of ravigotesaus bij en vergeet het schijfje citroen niet. Enjoy your meal!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Real English Fish and chips

Fish&Chips

Vandaag maken we een typisch Britse afhaalmaaltijd: Fish and chips! Het gerecht bestaat uit in beslag gedoopte en gefrituurde vis dat... Vis Real English Fish&Chips! European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 6 keer gestemd )

Ingrediënten

300 gr kabeljauw(haas)
300 gr bloem (+extra)
1 flesje bier (bijvoorbeeld bokbier)
3 tl bakpoeder
1 tl honing
1 eierdooier
Snuf zout en peper
Zonnebloem- of frituurolie

Zo maak je het

  • Meng voor het beslag met een garde in een grote kom 300 gr bloem met 3 tl bakpoeder, 1 flesje (bruin) bier, 1 tl honing, 1 eierdooier en een flinke snuf zout en peper tot een mooie gladde massa. Hiermee maken we het 'jasje' van de vis.
  • Snijd de kabeljauw in stukjes van de gewenste grootte en bestrijk met peper en zout. 300 gram kabeljauw snijden wij in 4 à 5 stukken. Zet ook alvast een bord klaar met bloem, hier halen we straks de vis door.
  • Het bakken van de vis kan in een pan of in de friteuse. Belangrijk is dat het vet rond de 150-160 graden is. Als het vet te warm is dan gaat het te snel (en is de vis nog koud van binnen).
  • Haal de kabeljauw door de bloem en klop het overtollige bloem van de vis. Haal nu de kabeljauw door het beslag en leg direct in de (frituur)pan. Het is een beetje afhankelijk van de dikte van je visstukjes, maar na circa 4-6 minuten is je 'fish' klaar! Lekker met (zelfgemaakte) frietjes en natuurlijk tartaarsaus of ravigotesaus!

Fish and chips recept

TIP

Let op! De temperatuur van je olie is erg belangrijk. Als de olie te heet is dan schroeit je kabeljauw direct dicht en als je vet te koud is dan valt het beslag eraf.

Misschien valt dit ook in de smaak