Home Erik's Asia Ajam kerrie (Indische kip kerrie)

Ajam kerrie (Indische kip kerrie)

door SmaakMenutie

Gewoon heerlijk

Ergens lijkt deze ajam kerrie een beetje op de kare ajam die we onlangs maakten. Alleen is ‘kare’ curry en geen kerrie. En het heeft dankzij de kerrie natuurlijk ook wel wat van de Surinaamse roti kip massala. Hoe dan ook, het is gewoon heerlijk. De ananas is overigens optioneel, die mag je dus gewoon weglaten als je daar geen zin in hebt. Wij vinden het wel een lekkere extra tropische verrassing in het vlees, maar het is aan jou.

Ajam kerrie

Ajam kerrie

Ergens lijkt deze ajam kerrie een beetje op de kare ajam die we onlangs maakten. Alleen is 'kare' curry en geen kerrie. En het heeft dankzij de kerrie... Erik's Asia Ajam kerrie, kip kerrie, Indisch Indisch Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.9/5
( 21 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g kipdij
100 ml kokosmelk
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 limoen (sap)
1/2 runderbouillonblokje
3 el kerriepoeder
2 tl laos
2 tl trassi (garnalenpasta)
1 tl sambal oelek
Ananasblokjes (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd 500 gr kipdijfilet in hapklare stukjes. Snipper tevens alvast 2 sjalotjes en 2-3 tenen knoflook.
  • Doe een scheut olie in een wok of (braad)pan en bak de kipdij in 7-10 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Als de kip nog niet gaar is geeft dat niet. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Doe in dezelfde pan nu de knoflook en sjalotjes en fruit even 2 minuutje aan.
  • Zet het vuur nu op de laagste stand en voeg 1 (kleine) tl sambal toe, 2 tl trassi, 2 tl laos en 2-3 el kerriepoeder. Vermeng alles grondig met elkaar.
  • Voeg nu 200 ml water toe, het sap van 1 limoen en (ongeveer) 100 ml dikke kokosmelk. Verkruimel tevens een 1/2 runderbouillonblokje.
  • Doe nu de kip weer terug in de pan en vermeng alles goed met elkaar. Laat het geheel circa 30 minuten pruttelen of tot een groot deel van het vocht is opgenomen. Roer af en toe wel even.
  • Optioneel: voeg stukjes ananas (uit blik of vers) naar smaak toe en laat deze 5 minuutjes mee sudderen.
  • Serveer met witte rijst, gebakken uitjes en frisse atjar ketimoen (of gewoon komkommer).

Kip kerrie ingrediënten Ajam kerrie recept Indische kip kerrieHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

8 reacties

Diana 15 februari 2019 - 19:33

Hij is overheerlijk!!

Reply
SmaakMenutie 18 februari 2019 - 09:04

Leuk om te horen, dankjewel! 🙂

Reply
Heidi 20 oktober 2019 - 08:55

Jullie recepten zijn altijd overheerlijk en deze lijkt me ook weer bijzonder lekker! In het recept hebben jullie het over dikke kokosmelk, welke gebruiken jullie?

Reply
SmaakMenutie 20 oktober 2019 - 09:29

Dankjewel Heidi, leuk om te horen 🙂 Wij gebruiken altijd de kokosmelk van de toko, maar die van Go-Tan is ook prima en gewoon bij de supermarkt te koop. Veel kook- en eetplezier alvast!

Reply
Culpa 31 oktober 2019 - 19:00

We hebben het net op en het is werkelijk heerlijk! Schaam me een klein beetje door te vertellen dat ik altijd de knorr kip madras pakjes kocht. Die komen er niet meer in. 😀 Dit in combinatie met lekkere komkommersalade en bali kroepoek was zo lekker dat we bijna onze vingers bij hebben opgegeten.

Reply
SmaakMenutie 2 november 2019 - 10:44

Leuk om te horen Culpa, bedankt voor het compliment! Fijn dat het in de smaak viel. Had je nu deze ajam kerrie gemaakt of onze kip madras? En inderdaad, maken van je eigen boemboe is heel eenvoudig en zoveel lekkerder! 🙂

Reply
Culpa 4 november 2019 - 12:28

Graag gedaan en dank jullie wel! Jullie recepten zien er zo goed uit, de uitleg is goed en alles vinden we lekker. Het helpt ons variatie in ons eetpatroon te krijgen. Iets waar ik enorm veel moeite mee had. Ik heb deze ajam kerrie gemaakt. Ik wist niet dat jullie ook een kip madras hadden haha. Ik ga even zoeken. Vast ook weer heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 6 november 2019 - 10:45

Dat is een heel groot compliment, dankjewel! 🙂 Fijn dat we jullie daar bij kunnen helpen. Er komt nog veel meer lekkers aan!

Reply