Home Vis Ovenschotel! Kabeljauw in witte wijnsaus

Ovenschotel! Kabeljauw in witte wijnsaus

door SmaakMenutie

Prachtig gerecht

Sommige gerechten zijn echt wel heel easy. Neem nou deze heerlijke ovenschotel met kabeljauw in witte wijnsaus. Even de cherrytomaatjes laten pruttelen in witte wijn, hop de oven in, een kwartiertje wachten en klaar! Kabeljauw is super gezond en samen met de verschillende kleuren cherrytomaatjes maakt het tot een prachtig gerecht. In de beschrijving hieronder geven we ook een suggestie voor een bijgerecht: aardappeltjes uit de oven. En geen gedoe met timing, beide zijn tegelijk klaar 🙂

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Kabeljauw in witte wijnsaus

Kabeljauw in witte wijnsaus

Sommige gerechten zijn echt wel heel easy. Neem nou deze heerlijke ovenschotel met kabeljauw in witte wijnsaus. Even de cherrytomaatjes laten... Vis Ovenschotel! Kabeljauw in witte wijnsaus European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.0/5
( 13 keer gestemd )

Ingrediënten

350 g kabeljauw(haas)
250 g cherrytomaten (eventueel verschillende kleurtjes)
150 ml witte wijn
1 citroen
1 rode ui
3 tenen knoflook
1 tl chilipeper
Paar blaadjes basilicum
Aardappeltjes (optioneel, voor erbij)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Snijd 1 rode ui en 3 teentjes knoflook fijn en fruit op matig vuur enkele minuten aan. Voeg 1/2 of 1 tl chilipeper toe en meng door het geheel. Voeg ook een snuf peper en zout toe.
  • Voeg 150 ml witte wijn toe en breng aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur lager en voeg je de cherrytomaatjes toe. Laat het geheel nu rustig 10-15 minuutjes sudderen.
  • Besprenkel ondertussen de kabeljauw met het sap van een halve citroen en bestrooi met zout en (verse) zwarte peper. Plaats de kabeljauw in een ovenschotel met een paar plakjes citroen erop.
  • Voeg nu de saus toe bij de kabeljauw in de ovenschotel. Plaats het geheel ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Lekker erbij: aardappeltjes uit de oven. Hussel de aardappelpartjes door een scheut olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet de aardappeltjes op de onderste tree van de oven en bak ze 25 minuten goudbruin. Je kan de aardappeltjes in de oven doen als de saus staat te sudderen. Dan is het gerecht tegelijk klaar. De ovenschotel plaats je in het midden van de oven.

Cherrytomaatjes in witte wijnsausKabeljauw in witte wijnsaus makenKabeljauw in witte wijnsaus uit de oven

Misschien valt dit ook in de smaak