Home Erik's Asia Kip karahi

Kip karahi

Pakistaanse pittige en kruidige curry

door SmaakMenutie
Kip karahi

Kookpot

De tip voor het maken van dit Pakistaanse gerecht kwam van een lezer. Zelf hadden wij niet eerder van kip karahi gehoord, maar man man wat is dit lekker! ‘Karahi’ is vernoemd naar de gelijknamige pan waar het gerecht in bereid wordt: een dikke, ronde en diepe kookpot (soort wok) die in Zuid-Azië veel gebruikt wordt. Inspiratie haalden wij uit meerdere recepten en hebben er vervolgens onze eigen draai aan gegeven. Deze pittige en kruidige curry met verse gember zet je al in een half uurtje op tafel!

Kip karahi

Kip karahi

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 84 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 450 g kipdijfilet
  • 400 g gepelde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 1 bosje lente-ui
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl djintan
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl kurkuma
  • Verse koriander
  • Verse gember (5 cm)
  • Naanbrood of roti(vellen)

Zo maak je het

  • Snijd 450-500 g kipdijfilet in grove stukken. Verhit een flinke scheut olie in de wok en bak de kip in enkele minuten al omscheppend bruin. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Pers alvast 2 tenen knoflook en stamp met een vijzel een stukje gember van ca 3 cm tot pasta (je kan eventueel ook kant-en-klare gemberpasta gebruiken).
  • Voeg de knoflook en gember toe aan de kip en bak al omscheppend een minuutje mee.
  • Voeg nu 1 blik (400 g) gepelde tomaten toe. Zet het vuur wat lager en laat circa 10 minuten pruttelen. Geregeld even omscheppen. De saus zal behoorlijk indikken.
  • Voeg 1 tl gemalen koriander, 1 (flinke) tl djintan, 1 (kleine) tl cayennepeper, 1 tl kurkuma en 2 tl garam masala toe. Vermeng grondig door het geheel.
  • Voeg tot slot 2-3 el Griekse yoghurt toe en schep door het geheel. Laat nog even zachtjes pruttelen.
  • Snijd ondertussen een handje verse koriander fijn. Snijd ook een stukje gember julienne, een bosje lente-ui en een rode of groene peper in ringetjes (optioneel) en voeg naar smaak toe aan het geheel.
  • Serveer met witte rijst, naan of roti.

Kip karahi ingrediënten Kip karahi maken Kip karahi Chicken karagi Pakistaanse kip

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

21 reacties

Gerard 27 oktober 2021 - 08:15

Klinkt lekker, ga ik zeker maken. Zijn de julienne reepjes gember niet bosui? Zal goed samengaan met een frisse atjar

Reply
SmaakMenutie 27 oktober 2021 - 08:42

Nee hoor Gerard, het zijn echt reepjes gember! Dat is echt een van de smaakmakers. Geniet ervan!

Reply
Anja 27 oktober 2021 - 12:02

Is dit ook als een slow-cook gerecht te gebruiken? Zoja, hoe lang zou het ongeveer nodig hebben?
Grz Anja

Reply
SmaakMenutie 27 oktober 2021 - 12:40

Het zou best moeten kunnen Anja, echter gebruiken wij zelf geen slow-cooker dus kan je er geen advies in geven helaas! Ik denk niet te lang gezien de kip anders taai wordt 🙂

Reply
Theo 29 oktober 2021 - 18:28

Net heerlijk van dit gerecht gesmuld!! In een woord héérlijk 👍🏻

Reply
Jeroe 27 oktober 2021 - 14:20

Ziet er top uit! Enig idee wat de verhoudingen zijn als ik dit voor 4 personen wil klaarmaken?

Reply
SmaakMenutie 27 oktober 2021 - 14:51

Thanks! Ik zou alle hoeveelheden verdubbelen maar wees voorzichtig met de verse gember en cayennepeper. Geniet ervan! 🙂

Reply
Ria 1 november 2021 - 23:32

Ik heb er rijst bij gegeten, en heb genoeg voor nog een dag met z’n 2en ervan eten. Wij zijn geen grote eters en ik heb er ook nog een salade bij gegeten, scheelt natuurlijk ook.

Reply
Johanna 10 oktober 2023 - 14:03

Het was heerlijk. Heb i.p.v. blik tomaten, verse gepelde tomaten gebruikt. Hebben jullie nog een tip om het schiften van de yogurt tegen te gaan?

Reply
SmaakMenutie 11 oktober 2023 - 11:57

Fijn dat het in de smaak viel Johanna! Schiften heeft met de temperatuur te maken, je zou ervoor kunnen zorgen dat de yoghurt iets meer op kamertemperatuur is. Of gebruik Griekse yoghurt, die schift niet.

Reply
Ilse 27 oktober 2021 - 20:10

Leuk recept, heerlijk en makkelijk!

Reply
Milou 28 oktober 2021 - 15:14

Vraagje, waarom bak je de gedroogde kruiden niet mee met de kip en voeg je die pas later toe aan het natte mengsel? Zou dat nog iets uitmaken voor de smaak?

Reply
SmaakMenutie 29 oktober 2021 - 10:12

Nee hoor, ik denk dat het niet zo gek veel uitmaakt! 🙂

Reply
Liesbeth 31 oktober 2021 - 13:29

Super lekker en makkelijk recept. Ik was nooit echt fan van de sterke smaak van verse koriander en gember, maar ik vind dit gerecht bijzonder smaakvol. Een aanrader!

Reply
Ria 1 november 2021 - 23:27

Vandaag dit gemaakt, en voor het eerst moet ik zeggen dat ik iets miste. Wij houden niet van heel erg spicy, dus geen extra peper gebruikt, maar buiten dat vond ik het wat flauw van smaak. Na wat kruidenzout toegevoegd te hebben was het beter. Eventueel andere suggestie??

Reply
SmaakMenutie 2 november 2021 - 10:02

Persoonlijk vond ik het niet flauw met alle gebruikte kruiden, dus zou dat pepertje de volgende keer toevoegen! Heb je wel alle kruiden toegevoegd, inclusief de gember?

Reply
Peter 2 november 2021 - 19:36

Mannen! Sodeknetter, dit was er weer eentje in de categorie ongeloveloos lekker!! Om het nog authentieker te maken heb ik de kip gebakken in ghee en Kashmiripeper gebruikt in plaats van cayenne. Dubbele portie gemaakt, want onze 2 vreetberen van 19 en 20 kennende…. Inderdaad de gember julienne zo gehouden, was ruim voldoende qua smaak. Voor erbij roti-panne(n)koekjes en een zuur van komkommer, rettich en ui op smaak gebracht met een kaneelstokje en 2 steranijs. Alles op! Ben niet verbaasd…..grinnik…..

Reply
John Coertjens 9 mei 2022 - 17:48

Gisteren gemaakt door mijn dochter. Sajoer boontjes erbij en roti. Jongens, wat was dit weer lekker.

Reply
Lenny 2 augustus 2022 - 09:33

Sinds een week of wat jullie side gekregen en wat een heerlijke gerechten ! Doze was weer top, een paar rawits erin en wat champignons en smullen maar !

Reply
Trees 27 november 2022 - 09:57

Wat hebben jullie toch altijd heerlijke recepten. De meeste maak ik meteen en altijd plezier in de keuken en aan tafel.
Kijk al weer uit naar het volgende.

Reply
Joop 28 december 2023 - 19:39

Heerlijk. Maar ik geef altijd graag een eigen draai aan de super recepten van onze vriendelijke heren smaakmenutie. Niks Pakistaans meer: de kip gaat in hapklare stukjes in de cajunkruiden max. 7 dagen in een afgesloten bakje marineren in de koelkast (<7'C). En nadat de wokgroente wat geslonken is, gaat er 1 tl van elk: koriander, basilicium, oregano en gember plus 2 el ketjap manis en 2 el vissaus er goed gemengd doorheen. Ik had geen garam masala dus werd dat 3 tl kerrie. Dan kun je de rode peper weglaten. Dat was wel even smaakschieten geblazen…

Reply