Home Pasta Pasta ovenschotel met groenten en chorizo

Pasta ovenschotel met groenten en chorizo

door SmaakMenutie

Boordevol groenten

Houd je van pasta én van ovenschotels? Dan is deze pasta-ovenschotel echt een gerecht voor jou. De chorizo geeft een lekker pittige bite aan het geheel, maar kies voor een mildere variant vooral voor salami of cervelaat. Ook met de groenten kan je variëren – wij kozen de klassieke (pasta)groenten zoals courgette en paprika. Gebruik daarnaast een pittige strooikaas en natuurlijk een bol goede mozzarella. De voorbereidingen kosten slechts een kwartiertje werk en daarna laat je de oven de rest van het werk doen. Easy as that!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Pasta ovenschotel met groenten en chorizo

Pasta ovenschotel met groenten en chorizo

Houd je van pasta én van ovenschotels? Dan is deze pasta-ovenschotel echt een gerecht voor jou. De chorizo geeft een lekker pittige bite aan het geheel... Pasta Pasta ovenschotel met groenten en chorizo European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 11 keer gestemd )

Ingrediënten

250 g penne
200 g chorizo of salami
150 g geraspte (oude) kaas
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 courgette
1 paprika
1 prei
1 bol mozzarella
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde oregano
1 tl knoflookpoeder
Handje verse basilicum

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
  • Kook ondertussen 250 gr penne in 11-12 min al dente.
  • Snijd terwijl de pasta kookt alvast 1 chorizo- of salamiworst van 200 gr in blokjes, 1 prei in halve ringen, 1 courgette in kwartjes en 1 paprika in kleine stukjes.
  • Neem een ruime pan en bak de blokjes chorizo (zonder olie) enkele minuutjes aan.
  • Voeg vervolgens de gesneden prei, paprika en courgette toe. Bak al omscheppend het geheel enkele minuten mee.
  • Voeg nu 1 blik tomatenblokjes toe samen met 1 tl gedroogde tijm, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl knoflookpoeder en een flinke snuf peper en zout. Meng alles nog even goed door elkaar.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar.
  • Neem een ovenschaal en doe de helft van de pasta in de schaal. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en beleg met blaadjes verse basilicum.
  • Verdeel de rest van de pasta over de ovenschaal en verdeel over het geheel 1 bol in plakken gesneden mozzarella. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Pasta ovenschotel ingrediënten Pasta chorizo en groenten Pasta oven Pasta ovenschotel met groenten Ovenschotel pasta

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Hielco 1 september 2019 - 23:01

Hij was heerlijk!
We eten eigenlijk nooit chorizo maar zo vonden we het allemaal lekker!

Reply
SmaakMenutie 2 september 2019 - 09:05

Leuk om te horen Hielco, fijn dat het in de smaak viel! 🙂

Reply
Marcel 8 september 2019 - 17:35

Lekker gerecht met de chorizo. Ik ging alleen de mist in bij de 8ste bullet en gooide hierbij alle geraspte kaas in de schaal. En toen ik bij de laatste bullet kwam zag ik dat ik geraspte kaas had moeten overhouden, ik had me vooraf wat beter kunnen verdiepen in het recept 🙂 Maar wellicht dat jullie de 8ste bullet kunnen aanpassen en hier vermelden dat de helft (?) van de geraspte kaas gebruikt moet worden.

Reply
SmaakMenutie 9 september 2019 - 12:23

Hoi Marcel, fijn dat de ovenschotel in de smaak viel! En je hebt zeker een punt vwb de kaas. We passen het direct aan! Bedankt voor je oplettendheid 🙂

Reply