Home Salades en soepen Tom Kha Kai (Thaise kokossoep met kip)

Tom Kha Kai (Thaise kokossoep met kip)

door SmaakMenutie

Kip galanga soep

Heb je trek in iets gezonds of iets lights? Dan is deze Thaise soep echt heel geschikt en vooral lekker bij warm weer. Toen wij in Thailand waren hebben we deze soep ook veelvuldig gegeten. En nu hier Nederland doet me dat weer aan onze vakantie denken. Heerlijk! Tom Kha Kai betekent letterlijk Kip galanga soep’. Maar in plaats van galanga (laos), kan je eventueel ook gember gebruiken. Pas alleen wel even op dat je ‘ m niet per ongeluk opeet 😉

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Tom Kha Kai soep

Tom Kha Kai

Heb je trek in iets gezonds of iets lights? Dan is deze Thaise soep echt heel geschikt en vooral lekker bij warm weer. Toen wij in Thailand waren hebben we... Salades en soepen Tom Kha Kai (Thaise kokossoep met kip) European Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.7/5
( 20 keer gestemd )

Ingrediënten

400 gr kippendij
600 ml kippenbouillon (van 1 blokje)
500 ml kokosmelk
200 gr kastagnechampignons of oesterzwammen
2 el vissaus
2 stengels sereh (citroengras)
1 stukje galangawortel (of eventueel gember)
5 limoenblaadjes
1 el gula djawa of palmsuiker
3 stengels lente-ui
1 limoen
2 rode pepers (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd circa 400 gr kippendij in hapklare stukjes.
  • Los in 600 ml water 1 kipbouillon blokje op en breng aan de kook. Voeg de stukjes kippendij toe en laat op matig vuur ongeveer 20 minuten sudderen (zonder deksel).
  • Kneus 2 stengels sereh (citroengras) door er met de achterkant van een mes even op te slaan. Snijd de bolle witte kant eraf en snijd de sereh in 4 stukken. Snijd tevens de limoenblaadjes doormidden en snijd (optioneel) 2 rode pepers in een paar grove stukken. Snijd de galangawortel (of gember) in 10 dunne plakjes van maximaal 0,5 cm.
  • Voeg na 20 minuten 500 ml kokosmelk toe aan de soep. Voeg tevens de sereh, citroengras, rode peper en galangawortel toe. Roer er tot slot 2 el vissaus en 1 el palmsuiker of gula djawa doorheen. Breng tegen de kook aan en laat 5 minuten sudderen.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes of blokjes. Voeg deze toe aan de soep en laat nog eens 5 tot 10 minuten sudderen.
  • Voor het serveren knijp je wat limoensap uit over de kom soep. Serveer met in ringetjes gesneden lente-ui.
  • Let op! De galangawortel, sereh, citroengras en rode peper zijn alleen smaakmakers. Je serveert het traditioneel mee in de soep, maar dit eet je dus niet op.

Tom Kha Kai recept

TIP

    • Tip van Erik
    Deze soep is niet erg pittig dankzij de kokosmelk en de limoen. Houd je van (echt) pittig, beperk dan de limoen die je toevoegt.



  • Misschien valt dit ook in de smaak