Kip galanga soep
Heb je trek in iets gezonds of iets lights? Dan is deze Thaise soep echt heel geschikt en vooral lekker bij warm weer. Toen wij in Thailand waren hebben we deze soep ook veelvuldig gegeten. En nu hier Nederland doet me dat weer aan onze vakantie denken. Heerlijk! Tom kha kai betekent letterlijk ‘kip galanga soep’. Maar in plaats van galanga (laos), kan je eventueel ook gember gebruiken. Pas alleen wel even op dat je ‘m niet per ongeluk opeet 😉
14 reacties
Wat een geweldig recept is dit! Ik dacht, zelf gemaakt wordt vast nooit zo lekker als bij de Thai… Maar het was heerlijk! Ook onze kinderen van 3 en 1 wilden na een hapje proeven niks anders meer 🙂
Leuk om te horen Estelle! En fijn dat het ook in de smaak viel bij de kids, een groter compliment kunnen we niet krijgen 🙂
Heerlijk recept, deed me direct denken aan de Tom Kah Khai die ik in Thailand zelf gegeten heb!
@Tim & Erik, er staan vermoed ik 2 kleine foutjes in het recept:
1. “(…) Voeg tevens de sereh, citroengras (…)” moet denk ik zijn: “(…) Voeg tevens de sereh, limoenblaadjes (…)”
2. “(…) Let op! De galangawortel, sereh, citroengras en (…)” moet denk ik zijn: “(…) Let op! De galangawortel, sereh, limoenblaadjes en (…)”
Scherp Timo! Dankjewel, ik heb het direct aangepast. Fijn dat het recept in de smaak viel en dat het je doet denken aan de tom kha kai uit Thailand, dat is een groot compliment! 🙂
Heerlijk recept! Bedankt! Echt genoten! Heerlijk pittig met 2 pepers! Ik heb wat geëxperimenteerd met extra groente (bloemkool en paprika) en ik heb voor m’n vriend glasnoedels toegevoegd ( meer vullend). Het is een blijvertje!
Leuk om te horen Shiva, fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂 Goed idee trouwens die extra groente, mmm!
Echt een toprecept, zoals zoveel recepten van Smaakmenutie! Echt genieten dit!
Thanks voor het compliment Evelyn, leuk!!
Erg lekker alleen 2 pepers is voor ons veel te heet, ondanks dat er onder recept staat dat mild is. Volgende keer dus 1 peper, verder top! Complimenten!
Fijn dat het, ondanks de 2 pepertjes, in de smaak viel! Het is ook erg afhankelijk van de peper, sommige zijn totaal niet heet. Thanks voor het compliment, leuk! 🙂
Wat een heerlijke soep, in de slowcooker gemaakt dus qua vocht aanpassing maar ook qua ingrediënten, wilde meer maken dus moest ik het doen met wat ik in huis had. Ipv 2 e blikje kokosmelk, een blok santen gebruikt en wat extra dahjé en maar 3 pepers en laospoeder en de soep iets gebonden. Perfect was pittiger te maken met pepersaus maar dat hebben wij niet gedaan. Ik ga het recept uitwerken en op mijn smulweb zetten, het is een blijvertje
Na afloop wel de laos, serehstengel en limoenbladen eruit gevist, die ik volgende keer in kookei. Of ik laat de stengels en bladen groter
Lekker Yvonne, fijn dat de soep goed gelukt is in de slowcooker. Behoeft een net wat andere bereiding inderdaad. Leuk dat je het recept vaker gaat maken 🙂
Hi!
Kan ik de soep een dag voor ik het serveer al klaarmaken?
Dan kan ik op de dag zelf focussen op jullie massaman curry haha!
Hi Fleur, ja hoor dat kan! De soep dan langzaam opwarmen en goed roeren. Ik zou dan wel de champignons op de dag zelf toevoegen. Geniet ervan, ook van de massaman! 🙂