Home Erik's Asia Broodje rendang

Broodje rendang

bao buns met pittige kip

door SmaakMenutie
Broodje rendang

Luchtig bolletje

Ook zo gek op een broodje warm vlees van de toko? Vandaag maken we een heerlijke bao met rendang van kip. En nee, no worries, die bao bun gaan we niet zelf maken. De meeste toko’s (en zelfs sommige supermarkten) verkopen deze broodjes gewoon in het vriesvak. Even stomen of 90 seconden in de magnetron en ze zijn klaar om belegd te worden. Bao is trouwens Chinees voor ‘broodje’ en vindt zijn origine in Taiwan. Het brood lijkt erg op bao pao. De welbekende luchtige bolletjes met vlees die tegenwoordig voor een euro te koop zijn bij iedere supermarkt. Geen toko in de buurt? Op een Surinaams broodje of een (zacht of hard) wit bolletje smaakt de rendang ook prima. Dit recept wijkt trouwens nauwelijks af van het origineel. Het enige wat we vandaag hebben aangepast is dat we in plaats van peper sambal gebruiken en de kipdijfilet hebben we alvast grof gesneden, dan is ‘ie net wat sneller klaar. Voeg overigens gedurende of achteraf gerust extra sambal toe als je van spicy houdt.

Broodje rendang

Broodje rendang

Print dit recept
Personen: 6 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.7/5
( 43 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 700 g kipdijfilet
  • 300 ml kokosmelk
  • 8 bao buns (of andere broodjes)
  • 4 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 3 kruidnagels
  • 2 salam blad (Indisch laurier)
  • 3 el sambal oelek
  • 1 el ketjap manis
  • 2 tl ketoembar
  • 2 tl kristalsuiker
  • 1 tl gemalen laos
  • 1 tl kurkuma
  • Erbij: atjar ketimoen

Zo maak je het

  • Maak een boemboe (met de kom van de staafmixer of keukenmachine) door 3 á 4 sjalotten, 4 tenen knoflook, 3-4 el sambal oelek (of meer), 1 tl gemalen laos, 1 tl kurkuma, 2 tl ketoembar en 3-4 kruidnagels goed fijn te malen tot een gladde pasta.
  • Verwarm wat olie in de wok en fruit de boemboe op laag tot matig vuur 5 tot 7 minuten aan.
  • Voeg 300 ml kokosmelk toe, 2 tl suiker en 1 flinke el ketjap manis. Roer goed door elkaar en breng tegen de kook aan.
  • Voeg nu 700 g in grove stukken gesneden kippendij en 2 blaadjes salam toe en laat het geheel nu minstens 60 minuten sudderen op matig vuur. Roer geregeld even. Je mag overigens ook op laag vuur het geheel nog veel langer laten sudderen, dan valt de kip letterlijk uit elkaar.
  • De bao buns kan je 90 seconden opwarmen in de magnetron op 600 watt of natuurlijk op de authentieke manier door ze te stomen. Stomen duurt ongeveer 15 minuten.
  • Vouw de bao buns open en verdeel eerst wat atjar ketimoen (of gewoon komkommer) en vervolgens riant met de rendang.

Rendang ingrediënten Boemboe rendang Rendang kip maken Ajam rendangBao rendang Broodje vlees Broodje warm vlees

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

19 reacties

Ellen 20 september 2020 - 12:48

Heeeeeerlijk , staat nu te pruttelen !
Voor morgen met surinaamse broodjes.
Ga ik vaker maken!
Ellen

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 13:24

Mmm lekker Ellen, we hopen dat de broodjes in de smaak vielen! Vast wel 😉

Reply
Ellen 26 september 2020 - 07:51

Heren twee dagen van gesmuld !
Het was echt heerlijk!
Voor herhaling vatbaar?
Ellen

Reply
SmaakMenutie 27 september 2020 - 10:03

Leuk om te horen, fijn dat je er 2 dagen van hebt kunnen genieten 🙂

Reply
Timo 3 oktober 2020 - 11:48

Hey Tim / Eric, klein vraagje: misschien dat ik het verkeerd inschat, maar zijn 4 bao buns niet aan de kleine kant om daar liefst 700g rendang mee te vullen? De bao buns zien er op de foto’s ook wat klein uit, maar misschien vergis ik me 🙂 Is 1 bao bun per persoon genoeg voor 1 volwaardige avondmaaltijd?

Reply
SmaakMenutie 4 oktober 2020 - 16:14

Hoi Timo, je hebt gelijk dit zijn de mini broodjes. Met deze hoeveelheid vlees kan je er wel 8 vullen, ik pas het direct even aan in de ingrediëntenlijst. Als volwaardige maaltijd heb je wel 2 mini bao buns nodig pp. Bedankt voor je oplettendheid! 🙂

Reply
Timo 6 oktober 2020 - 08:12

Yes, super, bedankt!

Reply
Karin 27 maart 2021 - 15:59

Ik vind het een heerlijk recept en moet me echt inhouden het niet iedere week te maken. Dan gaat het dadelijk vervelen…ik gebruik Surinaamse broodjes want het is me nog niet gelukt bij een toko (in Rotterdam) bao buns te kopen.

Reply
SmaakMenutie 28 maart 2021 - 10:01

Haha, leuk te horen! Wij zouden het ook wel iedere week kunnen maken 🙂 Surinaamse broodjes kunnen ook goed trouwens!

Reply
Karin 18 juli 2021 - 15:14

Ik zie nu ineens Sambal Oelek staan ipv Brandal. Waarom is dit gewijzigd?

Reply
SmaakMenutie 19 juli 2021 - 12:42

Oelek is wat toegankelijker, maar brandal kan ook 🙂

Reply
Bert 10 juli 2021 - 10:01

Mis een recept om de bao te maken.

Reply
SmaakMenutie 10 juli 2021 - 14:25

Klopt Bert, deze staat (nog) niet op de website maar willen we zeker een keer gaan maken 🙂

Reply
Daan 29 januari 2022 - 08:19

Hoi Erik, dank voor dit heerlijke gerecht. Is het ook mogelijk om gewone kipfilet te gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 31 januari 2022 - 11:03

Ja hoor Daan! Geniet ervan 🙂

Reply
Jos van der Laan 12 december 2023 - 12:17

Lijkt me weer heerlijk, ga het dit weekend proberen!

Welke soort kokosmelk gebruiken jullie/raden jullie aan?

Reply
SmaakMenutie 13 december 2023 - 10:21

Leuk! Qua merk maakt het niet zo heel veel uit, zolang het maar een beetje dikke kokosmelk is. Dus geen light variant oid. Geniet ervan!

Reply
Cindy 27 april 2024 - 09:12

Een vraagje over de bao buns… Moet je ze eerst laten ontdooien, of kunnen ze er bevroren in?
Wij hebben een stomer, en vragen ons ook af op hoeveel graden we ze moeten stomen, op 60, 80 of 100 graden?
Heb heel internet al afgestruind maar kan het nergens vinden ☺️

Reply
SmaakMenutie 30 april 2024 - 14:36

Als het niet op de verpakking staat, dan hoef je ze niet te ontdooien. En als je een stoomoven hebt vermoed ik op 100 graden, succes! 🙂

Reply