Luchtig bolletje
Ook zo gek op een broodje warm vlees van de toko? Vandaag maken we een heerlijke bao met rendang van kip. En nee, no worries, die bao bun gaan we niet zelf maken. De meeste toko’s (en zelfs sommige supermarkten) verkopen deze broodjes gewoon in het vriesvak. Even stomen of 90 seconden in de magnetron en ze zijn klaar om belegd te worden. Bao is trouwens Chinees voor ‘broodje’ en vindt zijn origine in Taiwan. Het brood lijkt erg op bao pao. De welbekende luchtige bolletjes met vlees die tegenwoordig voor een euro te koop zijn bij iedere supermarkt. Geen toko in de buurt? Op een Surinaams broodje of een (zacht of hard) wit bolletje smaakt de rendang ook prima. Dit recept wijkt trouwens nauwelijks af van het origineel. Het enige wat we vandaag hebben aangepast is dat we in plaats van peper sambal gebruiken en de kipdijfilet hebben we alvast grof gesneden, dan is ‘ie net wat sneller klaar. Voeg overigens gedurende of achteraf gerust extra sambal toe als je van spicy houdt.
19 reacties
Heeeeeerlijk , staat nu te pruttelen !
Voor morgen met surinaamse broodjes.
Ga ik vaker maken!
Ellen
Mmm lekker Ellen, we hopen dat de broodjes in de smaak vielen! Vast wel 😉
Heren twee dagen van gesmuld !
Het was echt heerlijk!
Voor herhaling vatbaar?
Ellen
Leuk om te horen, fijn dat je er 2 dagen van hebt kunnen genieten 🙂
Hey Tim / Eric, klein vraagje: misschien dat ik het verkeerd inschat, maar zijn 4 bao buns niet aan de kleine kant om daar liefst 700g rendang mee te vullen? De bao buns zien er op de foto’s ook wat klein uit, maar misschien vergis ik me 🙂 Is 1 bao bun per persoon genoeg voor 1 volwaardige avondmaaltijd?
Hoi Timo, je hebt gelijk dit zijn de mini broodjes. Met deze hoeveelheid vlees kan je er wel 8 vullen, ik pas het direct even aan in de ingrediëntenlijst. Als volwaardige maaltijd heb je wel 2 mini bao buns nodig pp. Bedankt voor je oplettendheid! 🙂
Yes, super, bedankt!
Ik vind het een heerlijk recept en moet me echt inhouden het niet iedere week te maken. Dan gaat het dadelijk vervelen…ik gebruik Surinaamse broodjes want het is me nog niet gelukt bij een toko (in Rotterdam) bao buns te kopen.
Haha, leuk te horen! Wij zouden het ook wel iedere week kunnen maken 🙂 Surinaamse broodjes kunnen ook goed trouwens!
Ik zie nu ineens Sambal Oelek staan ipv Brandal. Waarom is dit gewijzigd?
Oelek is wat toegankelijker, maar brandal kan ook 🙂
Mis een recept om de bao te maken.
Klopt Bert, deze staat (nog) niet op de website maar willen we zeker een keer gaan maken 🙂
Hoi Erik, dank voor dit heerlijke gerecht. Is het ook mogelijk om gewone kipfilet te gebruiken?
Ja hoor Daan! Geniet ervan 🙂
Lijkt me weer heerlijk, ga het dit weekend proberen!
Welke soort kokosmelk gebruiken jullie/raden jullie aan?
Leuk! Qua merk maakt het niet zo heel veel uit, zolang het maar een beetje dikke kokosmelk is. Dus geen light variant oid. Geniet ervan!
Een vraagje over de bao buns… Moet je ze eerst laten ontdooien, of kunnen ze er bevroren in?
Wij hebben een stomer, en vragen ons ook af op hoeveel graden we ze moeten stomen, op 60, 80 of 100 graden?
Heb heel internet al afgestruind maar kan het nergens vinden ☺️
Als het niet op de verpakking staat, dan hoef je ze niet te ontdooien. En als je een stoomoven hebt vermoed ik op 100 graden, succes! 🙂