Home Pasta Pasta met garnalen in roomsaus

Pasta met garnalen in roomsaus

door SmaakMenutie

Binnen 20 minuten een heerlijke maaltijd

Een écht snel gerecht op tafel zetten vanavond? Dat kan met deze pasta met garnalen in een romige saus van ricotta en Parmezaanse kaas. Terwijl de pasta kookt maak je de heerlijke saus in 10 minuten klaar. Zorg dat je de knoflook en zongedroogde tomaatjes hebt gesneden en je hebt binnen 20 minuten een heerlijke maaltijd klaar. Ideaal toch!

Pasta met garnalen in roomsaus

Pasta met garnalen in roomsaus

Een écht snel gerecht op tafel zetten vanavond? Dat kan met deze pasta met garnalen in een romige saus van ricotta en Parmezaanse kaas. Terwijl de pasta... Pasta Pasta met garnalen in roomsaus, pasta, garnalen, roomsaus, ricotta, Italiaans Italiaans Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.4/5
( 17 keer gestemd )

Ingrediënten

160 g penne (of andere pasta)
200 g garnalen
200 g ricotta
100 g zongedroogde tomaten
40 g rucola
30 g Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
1 tl chilipeper of vlokken
1 tl gedroogde basilicum

Zo maak je het

  • Kook de penne of andere pasta in 10-11 minuten al dente.
  • Snijd ondertussen 2 tenen knoflook fijn en hak 100 gr zongedroogde tomaatjes fijn (even uit laten lekken). Rasp ook alvast 30 gr Parmezaanse kaas.
  • Doe een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook samen met 200 gr garnalen 2 minuten aan op middelhoog vuur. Haal de garnalen uit de pan en zet even weg. Als er wat knoflook mee gaat is dat geen probleem.
  • Voeg nu de fijngehakte zongedroogde tomaatjes toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg nu 200-250 gr ricotta toe en roer goed door het geheel tot het gesmolten is. Voeg nu ook de 30 gr geraspte Parmezaanse kaas toe en 1 tl gedroogde basilicum. Goed roeren. Naar smaak voeg je chilipeper toe (ongeveer 1 tl).
  • Doe de garnalen weer terug in de pan samen met de gekookte pasta. Laat nog even een minuutje met elkaar vermengen.
  • Serveer met rucola. Die kan je eventueel een minuutje meekoken, maar ook gewoon los serveren en door het gerecht mengen op het bord. Naar smaak extra peper en Parmezaanse kaas toevoegen. That's all!

Ingrediënten pasta met garnalen in roomsaus Pasta met garnalen Pasta met garnalen in romige sausHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

3 reacties

Greet 23 juli 2019 - 13:18

Ik wacht op recept van Viskoekjes 🙂

Reply
Petra van den Berkt 20 november 2019 - 19:37

Vanavond gemaakt en gegeten met hollandse garnalen, echt superlekker 😋, die houden we erin.

Reply
SmaakMenutie 21 november 2019 - 12:11

Mmm ja Hollandse garnaaltjes zijn ook heerlijk erdoorheen 🙂 Fijn dat het in de smaak viel!

Reply