Home Pasta Spaghetti met olijventapenade en gegrilde paprika

Spaghetti met olijventapenade en gegrilde paprika

door SmaakMenutie

Ideaal receptje voor doordeweeks

Deze spaghetti met olijventapenade en gegrilde paprika is super lekker. Wij maakten ‘m voor het eerst, maar het zal zeker niet de laatste keer zijn! Daarnaast heb je maar weinig ingrediënten voor de bereiding nodig. Ideaal receptje voor doordeweeks of na een lange dag en je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Je zet dit pastagerecht namelijk binnen een half uurtje op tafel! De olijventapenade kan je kant-en-klaar in een potje kopen of maak deze lekker zelf.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Spaghetti met olijventapenade en gegrilde paprika

Spaghetti met olijventapenade en gegrilde paprika

Deze spaghetti met olijventapenade en gegrilde paprika is super lekker. Wij maakten 'm voor het eerst, maar het zal zeker niet de laatste keer zijn! Pasta Spaghetti met olijventapenade en gegrilde paprika European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 7 keer gestemd )

Ingrediënten

160 g spaghetti
125 g spekblokjes of spekreepjes
70 g olijventapenade (of maak zelf)
100 ml witte wijn
1 potje gegrilde paprika (295 gr) of maak zelf
1/2 citroen (sap)
1 sjalot
2 tenen knoflook
Verse Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Kook de spaghetti al dente volgens de verpakking.
  • Bak in een ruime pan 125 gr spekjes enkele minuten aan. Voeg vervolgens 1 fijn gesneden sjalotje en 2 fijngesneden teentjes knoflook toe. Fruit deze even mee.
  • Snijd de gegrilde paprika in reepjes en voeg deze toe aan het geheel. Voeg ook het sap van een halve citroen toe.
  • Voeg vervolgens 100 ml witte wijn toe en breng het geheel tegen de kook. Roer er 70 gr olijventapenade door en laat sudderen tot de spaghetti klaar is.
  • Doe de spaghetti door de saus en meng goed door elkaar.
  • Serveer direct met flakes (of geraspte) Parmezaanse kaas. Voeg naar smaak peper toe en eventueel nog wat extra olijfjes.

Ingrediënten spaghetti met olijventapenade en gegrilde paprika Spaghetti met olijventapenade

Misschien valt dit ook in de smaak