Home Pasta Spaghetti met olijventapenade en gegrilde paprika

Spaghetti met olijventapenade en gegrilde paprika

door SmaakMenutie
Spaghetti met olijventapenade en gegrilde paprika

Ideaal receptje

Deze spaghetti met olijventapenade en gegrilde paprika is niet alleen waanzinnig lekker, hij is ook nog eens heel eenvoudig te maken. Met slechts een paar ingrediënten is het een ideaal receptje voor een doordeweekse dag. Je zet dit pastagerecht namelijk binnen een half uurtje op tafel. De olijventapenade kan je kant-en-klaar in een potje kopen of maak deze lekker zelf. Serveer met een frisse salade.

Spaghetti met olijventapenade en gegrilde paprika

Spaghetti met olijventapenade en gegrilde paprika

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 24 keer gestemd )

Ingrediënten

295 g gegrilde rode paprika
160 g spaghetti
100 g pancetta blokjes (of spekblokjes)
60 g olijventapenade
30 g Parmezaanse kaas
150 ml kookroom
100 ml witte wijn
1 teen knoflook
1 sjalot

Zo maak je het

  • Kook 160 g spaghetti in circa 11-13 minuten al dente.
  • Bak ondertussen in een ruime pan 100 g pancetta enkele minuten aan. Voeg vervolgens 1 gesnipperde sjalot en 1 fijngesneden teen knoflook toe en fruit deze even mee.
  • Snijd 1 pot gegrilde paprika in stukjes en voeg deze toe aan het geheel. Bak even kort mee.
  • Schenk circa 100 ml witte wijn bij het geheel en breng tegen de kook. Schenk vervolgens ongeveer 150 ml kookroom erbij en meng 2 flinke el (ongeveer 60 g) olijventapenade door de saus.
  • Voeg ook ongeveer 30 g Parmezaanse kaas toe. De saus zal wat binden. Zet het vuur laag als de spaghetti nog niet klaar is.
  • Giet de spaghetti af en meng door de saus. Voeg naar smaak wat extra (groene) olijven toe en serveer met extra Parmezaanse kaas.

Pasta tapenade ingrediëntenSpaghetti met olijventapenade en gegrilde paprikaPasta met tapenadePasta pancetta

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!