Home Vlees en kip De perfecte biefstuk

De perfecte biefstuk

door SmaakMenutie

Biefstuk bakken moeilijk?

Welnee, zorg wel dat al je biefstukjes van hetzelfde formaat zijn en dat het vlees op kamertemperatuur is. Als je allemaal verschillende formaten biefstuk hebt dan moet je ook verschillende baktijden aanhouden en als je vlees te koud is dan wordt het wel mooi bruin maar blijft ‘ie van binnen koud. Ik houd persoonlijk meer van ‘rare’ gebakken vlees. Maar heb je liever medium of doorbakken dan bak je de biefstuk natuurlijk gewoon wat langer. Heerlijk met champignonroomsaus of rode wijnsaus!

De perfecte biefstuk

Biefstuk

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

150 gr biefstuk per persoon
1 tl (grof) zeezout
1 tl zwarte peper
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl gedroogde oregano (optioneel)

Zo maak je het

  • Haal de biefstuk minstens een half uur van te voren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  • Meng 1 tl (grof) zeezout, 1 tl zwarte peper, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl paprikapoeder en 1/2 tl oregano goed door elkaar of stamp fijn in een vijzel.
  • Besmeer de biefstuk rondom met een dunne laag olijfolie (kan met je handen of een kwastje). En bestrijk vervolgens met het kruidenmengsel.
  • Zorg dat je (grill)pan goed heet is en bak in 1 minuutje rondom bruin. Zet het vuur dan lager en bak nog eens 2-3 minuten voor rare en 3-4 minuten voor medium.
  • Laat het vlees daarna onder aluminiumfolie even rusten. En klaar! Jouw perfecte biefstukje.

Biefstuk bereiden

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!