7,4K
Onmisbaar
In de wintermaanden, en dan bedoel ik vooral de feestdagen, verschijnt rode wijnsaus vaak op tafel. Maar ook als het geen feestdag is, dan is deze saus onmisbaar bij je entrecôte, biefstuk of lamsrack. Laat de saus even goed indikken en je serveert een heerlijke zelfgemaakte rode wijnsaus!
16 reacties
Dag Tim en Erik,
Hebben jullie een voorkeur voor de rode wijn of specifieke druif. Slobber of een Amerone, italiaans of frans?
Hi Ben, ik zou kiezen voor een “medium” wijn voor zowel smaaknuance als ook in prijs. Kies niet voor de allergoedkoopste slobberwijn want deze wijnen verliezen vaak hun smaak bij het koken. Maar een dure Amerone hoeft zeker niet! En Frans of Italiaans mag je zelf kiezen 🙂
Hoi Tim en Erik,
Welke wijn kan ik hier het beste voor gebruiken.
Groetjes Willy
Hi Willy, zie ons antwoord hierboven 🙂
Hi ik wil toch verder ingaan op de wijn keuze.
Want je hebt veel verschillende soorten rode wijn.
Je hebt ze gewoon lekker fruitig maar ook een beetje straf doordat ze vol van tannine zitten. waardoor het een volle donkere wijn is om het maar zo te zeggen . wat is het beste en dan in combi met een stukje wild zo als hert.
Dat klopt Sjors! Ik heb altijd geleerd dat je bij hert of ree een niet al te zware wijn serveert. Misschien een syrah of een cabernet sauvignon. Een merlot kan ook maar dat is niet mijn favoriete druif. Dus dan zou ik ook kiezen voor dezelfde wijn in de saus. Succes en fijne dagen 🙂
Dankje voor de reactie. ik heb inderdaad voor syrah gekozen. ik heb zelf een stukje van de koksopleiding gedaan maar doe er helaas niks meer mee behalve met de dagen. en de wijn en spijs kennis is wat minder geworden dus het is heel leuk om te lezen dat je mijn keuze bevestig. Ik wil je ook hele fijne dagen wensen en alvast een gezond en gelukkig en smakelijk 2021
Goede keuze Sjors! Fijn dat de saus in de smaak viel. En dankjewel, jij ook fijne dagen gewenst en een gezond en culinair 2021! 🙂
Jullie zijn fantastisch bezig! Ik ben voor/door de Indische recepten op jullie site terecht gekomen en gebruik nu steeds meer van jullie recepten!
Keep it up guys!
Groetjes van een enthousiaste fan!
Thanks voor het compliment Tim! Leuk om te horen dat je enthousiast bent over onze recepten 🙂
Kan je deze saus ook een dag van tevoren maken en daarna opwarmen?
Ja dat kan hoor Ralph!
Heel erg smaakvol, bedankt voor het recept!
Fijn dat de wijnsaus in de smaak viel Nathalie! 🙂
Kan je de ingekookte wijn voor dat je ‘m bindt ook invriezen?
Ja ik denk het wel hoor! 🙂