Lekker spicy
Recent maakten we al de versie met kip dus vandaag gaan we voor de variant met varkenshaas: babi rica rica (ook wel babi ritja ritja genoemd). Net als zijn Indische broertje is dit gerecht lekker spicy, alleen is dit gerecht veel sneller klaar. Daar waar de kip wat langer nodig heeft om mals te stoven zijn de stukjes varkenshaas natuurlijk veel sneller gaar en op smaak. Een hartstikke makkelijk en smaakvol gerecht voor op je Indische (rijst)tafel. En maak ‘m zo pittig als je zelf wil door simpelweg meer rode pepers (of rawit) toe te voegen. Te spicy? Voeg dan wat extra limoensap en/of suiker toe. Serveer met witte rijst, atjar en een (fris) groentegerecht als bijvoorbeeld sajoer tumis boontjes, ulang ulang of wat dacht je van ketoprak.
4 reacties
Kun je er ook hamlappen voor gebruiken ipv varkenshaas?
Jazeker Shirley!
Een heerlijk en makkelijk gerecht! Dit is een blijvertje. Ik maakte er jullie sajoer boontjes en atjar ketimoen bij. We hebben gesmuld!
Jongens, dit vanavond gegeten in combinatie met jullie recept van Ulang Ulang. Was voortreffelijk. Zo jammer dat ik bij de reacties geen foto’s kan delen.