Home Erik's Asia Babi rica rica (pittig gestoofd varkensvlees)

Babi rica rica (pittig gestoofd varkensvlees)

door SmaakMenutie
Babi rica rica

Lekker spicy

Recent maakten we al de versie met kip dus vandaag gaan we voor de variant met varkenshaas: babi rica rica (ook wel babi ritja ritja genoemd). Net als zijn Indische broertje is dit gerecht lekker spicy, alleen is dit gerecht veel sneller klaar. Daar waar de kip wat langer nodig heeft om mals te stoven zijn de stukjes varkenshaas natuurlijk veel sneller gaar en op smaak. Een hartstikke makkelijk en smaakvol gerecht voor op je Indische (rijst)tafel. En maak ‘m zo pittig als je zelf wil door simpelweg meer rode pepers (of rawit) toe te voegen. Te spicy? Voeg dan wat extra limoensap en/of suiker toe. Serveer met witte rijst, atjar en een (fris) groentegerecht als bijvoorbeeld sajoer tumis boontjesulang ulang of wat dacht je van ketoprak.

Babi rica rica

Babi rica rica

Print dit recept
Personen: 3-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

4 djeruk perut (limoenblaadjes)
2 stuks varkenshaas (500-600 g)
2 tenen knoflook
2 rode pepers (of rawit pepers)
2 sjalotten
2 stengels sereh
1 rode (punt)paprika
1 tomaat
1 limoen
1 el (bruine) suiker
2 tl djahé
2 tl kurkuma
1 tl gemalen laos
Zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Mix met de keukenmachine of de blender 2 sjalotten, 2 rode pepers, 2 tenen knoflook, 1 (punt)paprika, 1 tomaat, 2 tl djahé, 1 tl laos en een flinke scheut zonnebloem-(of arachide)olie tot een glad geheel. Het mag ietwat waterig zijn.
  • Neem een (braad)pan en verhit een scheut zonnebloem-(of arachide)olie. Voeg de boemboe toe samen met 1 el suiker, 2 gekneusde stengels sereh en 4-5 limoenblaadjes. Meng door elkaar en fruit de boemboe 7-8 minuten op matig vuur.
  • Snijd ondertussen 2 varkenshaasjes in hapklare stukken en bestrooi rondom met zout en (circa 2-3 tl) kurkuma.
  • Voeg het vlees toe aan de boemboe en bak al omscheppend in circa 5 minuten gaar. Als het vlees wat dikker is dan duurt het wat langer.
  • Besprenkel de babi rica rica vlak voor het serveren naar smaak met vers limoensap. Serveer met witte rijst en een (fris) groentegerecht.

Babi rica rica ingrediëntenAjam rica rica boemboeVarkensvlees kruidenIndisch varkensvlees makenBabi rica ricaIndisch gestoofd varkensvlees

TIP

Liever wat meer vlees? De boemboe is voldoende voor 800 gram varkenshaas

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

9 reacties

Shirley 2 april 2022 - 18:43

Kun je er ook hamlappen voor gebruiken ipv varkenshaas?

Reply
SmaakMenutie 3 april 2022 - 13:07

Jazeker Shirley!

Reply
Nathalie 6 april 2022 - 11:26

Een heerlijk en makkelijk gerecht! Dit is een blijvertje. Ik maakte er jullie sajoer boontjes en atjar ketimoen bij. We hebben gesmuld!

Reply
John Coertjens 12 april 2022 - 20:27

Jongens, dit vanavond gegeten in combinatie met jullie recept van Ulang Ulang. Was voortreffelijk. Zo jammer dat ik bij de reacties geen foto’s kan delen.

Reply
Gerrie Renes 20 juni 2022 - 21:51

Babi Rica Rica vandaag gemaakt, was super lekker!!!!

Reply
Irene 26 juli 2022 - 18:56

Ga ik morgen maken. Waarom gebruiken jullie zonnebloemolie? Ik bak eigenlijk alles in de olijfolie

Reply
SmaakMenutie 26 juli 2022 - 19:07

Olijfolie gebruiken wij nooit voor Aziatische/Indische gerechten. Zonnebloem/arachide-olie is neutraler van smaak en beter geschikt. Geniet ervan!

Reply
Irene 27 juli 2022 - 19:20

Ok ik zal het onthouden. We hebben overigens gesmuld. Ik heb het simpel gehouden, want mijn man kan soms niet goed tegen gekruide gerechten. Gewoon Hollandse sperzieboontjes er bij, en atjar. Heerlijk, dat frisse citroensmaakje, dit gerecht is inderdaad een blijvertje ( ik heb wel het citroenrasp er uit gevist 😉).

Reply
Irene 27 juli 2022 - 19:21

Ik bedoel citroengras

Reply