Home Borrelhapjes en sausjes BBQ pulled chicken nacho’s

BBQ pulled chicken nacho’s

door SmaakMenutie

Super easy

Tijdens een van onze Amerika-reizen bestelden we ‘BBQ pulled chicken nacho’s’ als snack bij de borrel. Echter kregen we zo een grote portie dat we ‘s avonds niets meer hebben gegeten. En dat kwam vooral omdat je niet van deze nacho’s kan afblijven. Je kan de barbecuesaus natuurlijk zelf maken, maar voor de luie variant kies je gewoon een (goede) barbecuesaus uit de supermarkt. Er zijn grote supermarkten die tegenwoordig zelfs de ‘pulled chicken’ kant-en-klaar verkopen. Dan ben je helemaal zo klaar. Wij maken hem natuurlijk gewoon zelf. Mexicaans biertje erbij en genieten maar. Mmmm!

Bbq pulled chicken nacho's

BBQ pulled chicken nachos

Tijdens een van onze Amerika-reizen bestelden we 'BBQ pulled chicken nacho's als snack bij de borrel. Echter kregen we zo een grote portie dat we 's... Borrelhapjes en sausjes BBQ pulled chicken nachos, Tex-Mex, snack, Mexicaans recept Mexicaans Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.2/5
( 43 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipfilet (2 stuks)
150 g tortilla chips (1 zak)
125 g zure room (1 bakje)
100 g geraspte cheddar kaas
250 ml barbecuesaus
1 rode ui
1 bosje lente-ui
1 jalapeño peper (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 graden.
  • Kook ondertussen de kipfilet in een pannetje water in circa 12-15 minuten gaar. Laat even afkoelen en trek daarna met 2 vorken of je handen uit elkaar in reepjes.
  • Snipper ondertussen 1 (kleine) rode ui en snijd een bosje lente-ui alvast in ringetjes. Rasp ook ongeveer 100 gr cheddar kaas. Tenzij je natuurlijk een kant-en-klaar zakje hebt gekocht.
  • Neem een koekenpan en fruit het gesnipperde rode uitje even aan in een beetje (olijf)olie. Voeg de pulled chicken toe samen met een snuf peper en zout.
  • Voeg nu ook 250 ml barbecuesaus toe en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel een paar minuten pruttelen.
  • Neem een ovenschaal (of ovenbestendige pan) en bedek de bodem van de pan of ovenschaal met een laagje tortilla chips. Voeg vervolgens de helft van de kip in barbecuesaus toe gevolgd door een laagje geraspte kaas.
  • Herhaal deze stap nog een keer en plaats het geheel circa 12-15 minuten in de oven. Serveer met de lente-ui, zure room en eventueel jalapeño peper. Mmmm!

Bbq pulled chicken maken Barbecue pulled chicken Pulled chicken bbq recept Pulled chicken bbq Nacho ovenschotel pulled chickenHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

8 reacties

Yvonne 25 april 2020 - 21:58

Ik heb dit vandaag gemaakt,het was erg lekker ook makkelijk om te maken

Reply
SmaakMenutie 28 april 2020 - 09:08

Fijn dat ons recept in de smaak viel Yvonne, leuk om te horen 🙂

Reply
Nicole 6 juni 2020 - 15:27

Heerlijk! Makkelijk en snel en heerlijk met warm weer.

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 13:37

Fijn dat het recept een succes was Nicole, leuk!!

Reply
Eveline 7 juni 2020 - 16:34

Het was echt heerlijk. Deze gaan wij vaker maken.

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 13:38

Fijn om te horen Eveline, bedankt voor je reactie! 🙂

Reply
Tina 13 juni 2020 - 10:57

Dit recept staat bij ons met regelmaat op tafel, echt heerlijk! Als er vrienden of familie blijven eten is dit ook één van mijn favoriete recepten om te maken, je hoeft niet lang in de keuken te staan en het valt altijd goed in de smaak! Staat in de top 3 van mijn jongste zoon 🙂

Reply
SmaakMenutie 15 juni 2020 - 13:27

Dat horen we graag Tina, leuk! Wij maken dit zelf ook vaak voor onze gasten, om dezelfde redenen! 🙂

Reply