Home Borrelhapjes en sausjes BBQ pulled chicken nacho’s

BBQ pulled chicken nacho’s

door SmaakMenutie
Bbq pulled chicken nacho's

Super easy

Tijdens een van onze Amerika-reizen bestelden we ‘BBQ pulled chicken nacho’s’ als snack bij de borrel. Echter kregen we zo een grote portie dat we ‘s avonds niets meer hebben gegeten. En dat kwam vooral omdat je niet van deze nacho’s kan afblijven. Je kan de barbecuesaus natuurlijk zelf maken, maar voor de luie variant kies je gewoon een (goede) barbecuesaus uit de supermarkt. Er zijn grote supermarkten die tegenwoordig zelfs de ‘pulled chicken’ kant-en-klaar verkopen. Dan ben je helemaal zo klaar. Wij maken hem natuurlijk gewoon zelf. Mexicaans biertje erbij en genieten maar. Mmmm!

Bbq pulled chicken nacho's

BBQ pulled chicken nachos

Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 56 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipfilet (2 stuks)
150 g tortilla chips (1 zak)
125 g zure room (1 bakje)
100 g geraspte cheddar kaas
250 ml barbecuesaus
1 rode ui
1 bosje lente-ui
1 jalapeño peper (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 graden.
  • Kook ondertussen de kipfilet in een pannetje water in circa 12-15 minuten gaar. Laat even afkoelen en trek daarna met 2 vorken of je handen uit elkaar in reepjes.
  • Snipper ondertussen 1 (kleine) rode ui en snijd een bosje lente-ui alvast in ringetjes. Rasp ook ongeveer 100 gr cheddar kaas. Tenzij je natuurlijk een kant-en-klaar zakje hebt gekocht.
  • Neem een koekenpan en fruit het gesnipperde rode uitje even aan in een beetje (olijf)olie. Voeg de pulled chicken toe samen met een snuf peper en zout.
  • Voeg nu ook 250 ml barbecuesaus toe en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel een paar minuten pruttelen.
  • Neem een ovenschaal (of ovenbestendige pan) en bedek de bodem van de pan of ovenschaal met een laagje tortilla chips. Voeg vervolgens de helft van de kip in barbecuesaus toe gevolgd door een laagje geraspte kaas.
  • Herhaal deze stap nog een keer en plaats het geheel circa 12-15 minuten in de oven. Serveer met de lente-ui, zure room en eventueel jalapeño peper. Mmmm!

Bbq pulled chicken maken Barbecue pulled chicken Pulled chicken bbq recept Pulled chicken bbq Nacho ovenschotel pulled chicken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

16 reacties

Yvonne 25 april 2020 - 21:58

Ik heb dit vandaag gemaakt,het was erg lekker ook makkelijk om te maken

Reply
SmaakMenutie 28 april 2020 - 09:08

Fijn dat ons recept in de smaak viel Yvonne, leuk om te horen 🙂

Reply
Nicole 6 juni 2020 - 15:27

Heerlijk! Makkelijk en snel en heerlijk met warm weer.

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 13:37

Fijn dat het recept een succes was Nicole, leuk!!

Reply
Eveline 7 juni 2020 - 16:34

Het was echt heerlijk. Deze gaan wij vaker maken.

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 13:38

Fijn om te horen Eveline, bedankt voor je reactie! 🙂

Reply
Tina 13 juni 2020 - 10:57

Dit recept staat bij ons met regelmaat op tafel, echt heerlijk! Als er vrienden of familie blijven eten is dit ook één van mijn favoriete recepten om te maken, je hoeft niet lang in de keuken te staan en het valt altijd goed in de smaak! Staat in de top 3 van mijn jongste zoon 🙂

Reply
SmaakMenutie 15 juni 2020 - 13:27

Dat horen we graag Tina, leuk! Wij maken dit zelf ook vaak voor onze gasten, om dezelfde redenen! 🙂

Reply
Thea 22 september 2020 - 15:18

We hebben dit recept een paar keer gemaakt (met het recept voor barbecuesaus) en vinden het superlekker. We doen alleen de tortillachips er niet bij in maar los in de oven in een schaal zodat ze heerlijk knapperig blijven.

Reply
SmaakMenutie 23 september 2020 - 08:57

Goed idee om de tortillachips apart te doen, ook lekker! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Hans 15 november 2020 - 19:36

Heerlijk recept, zeker als je ook de bbq saus zelf maakt! Gaan we vaker maken. Dankjewel.

Reply
SmaakMenutie 16 november 2020 - 10:20

Fijn dat het recept in de smak viel Hans! En leuk dat je de bbq saus zelf hebt gemaakt, heel goed 🙂

Reply
Tom 24 januari 2021 - 10:33

Gisteren gemaakt tijdens de eerste avond klok 😉
Echt super lekker, lekkerste nacos die ik ooit heb gehad 👍

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2021 - 15:44

Een mooi moment om ze te maken Tom! En bedankt voor het compliment, leuk om te horen 🙂

Reply
brad 15 februari 2021 - 17:29

erg lekker was echt super smullen makkelijk ook ik doe er wel altijd een 2de schaal met alleen de chips en kaas zodat je zeker genoeg hebt en kan blijven smullen

Reply
SmaakMenutie 16 februari 2021 - 10:37

Fijn dat ze in de smaak vielen Brad, dat horen we graag! 🙂

Reply