Home Borrelhapjes en sausjes Champignonroomsaus

Champignonroomsaus

lekker bij vlees!

door SmaakMenutie
Champignonroomsaus

Lekker makkelijk

Zelfgemaakte champignonroomsaus is echt heerlijk! Lekker bij een biefstukje, varkenshaasje of schnitzel bijvoorbeeld of gebruik het als pastasaus. Liever geen runderbouillon omdat je vegetariër bent? Vervang dit dan door groentebouillon. Zo makkelijk kan het zijn!

Champignonroomsaus

Champignonroomsaus

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 55 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g witte champignons
  • 200 ml vleesfond
  • 150 ml kookroom
  • 1 sjalot
  • 2 el bloem
  • Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Snipper 1 sjalot en snijd 250 g champignons in plakjes. 
  • Smelt een flinke klont boter en fruit de sjalot even kort aan. Voeg de gesneden champignons toe en bak al omscheppend tot ze vocht afgeven. 
  • Zet het vuur laag en voeg 2 flinke el bloem toe. Bak de bloem even goed mee zodat deze gaar wordt. 
  • Schenk eerst een klein deel van het vleesfond toe en blijf roeren tot de saus bindt. Schenk vervolgens in enkele etappes al roerend de rest van de 200 ml vleesfond toe.
  • Voeg nu ook circa 150 ml kookroom toe en blijf geregeld roeren tot je een mooi gebonden saus hebt. Dit hele proces duurt 10-15 minuten.
  • Maak af met verse peterselie.

Champignonroomsaus ingrediënten Champignonroomsaus Champignon roomsaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

5 reacties

Karin 8 december 2021 - 10:51

afblussen met een scheutje droge witte wijn , maakt de saus nog smaakvoller .
Goed recept verder hoor en wij zijn zo blij met al jullie waanzinnig goede smaakvolle recepten .
Ook jullie Indische recepten zijn al vele malen gemaakt en weer doorgeven aan familie en vrienden.
Hoop dat jullie nog een hele lange tijd doorgaan met jullie website want wij genieten er met volle teugen van .

Onze complimenten .
Karin en Henk.

Reply
Jeanette Vuijk 24 december 2022 - 14:50

Makkelijk en heerlijk…

Reply
Carolina Van RAAIJ 27 december 2022 - 10:57

Hallo
Wat hebben jullie goede en super lekkere recepten.
Ik heb al heel wat gemaakt en de recepten komen steeds weer op tafel.
Ook in het nieuwe jaar, hopelijk weer lekkere recepten.
Ga zo door mannen.
Ik wens jullie een Gezond en Fantastisch 2023
Van een kookfan Carolina

Reply
Miek 18 december 2023 - 20:13

Goedenavond

Kan ik deze varkenshaas met champignon roomsaus van te voren maken ivm Kerstmis.
Moet ik het dan invriezen ?

Reply
SmaakMenutie 19 december 2023 - 11:25

De saus kan je wel van te voren maken (wellicht een beetje vocht of room toevoegen), maar de varkenshaas dien je op het moment zelf te bereiden. Je hebt namelijk de kans dat deze uitdroogt en zelfs taai wordt!

Reply