Home Erik's Asia Eenpansgerecht! Kip teriyaki met rijst en groenten

Eenpansgerecht! Kip teriyaki met rijst en groenten

door SmaakMenutie

Terimakkie

Geen zin om uren in de keuken te staan en al helemaal geen zin in een flinke vaat? Dan hebben we hier een ideaal eenpansgerecht voor je. Het meeste heb je vast wel in huis, dus ook bij de supermarkt ben je zo klaar. Je kan zelf kiezen of je kipdijfilet of kipfilet gebruikt en ook met de groenten kan je variëren. Aan de slag!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Kip teriyaki met rijst en groenten

Kip teriyaki met rijst en groenten

Geen zin om uren in de keuken te staan en al helemaal geen zin in een flinke vaat? Dan hebben we hier een ideaal eenpansgerecht voor je. Het meeste... Erik's Asia Eenpansgerecht! Kip teriyaki met rijst en groenten European Print dit recept
Personen: 3-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.9/5
( 25 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g kipdij- of filet
200 g sugar snaps (1 zakje)
200 g rijst
2 tenen knoflook
1 rode peper
1 kleine broccoli
1 bosje lente-ui
1/2 winterpeen

Voor de teriyakisaus
60 ml sojasaus
1 el gembersiroop
2 el bruine suiker
1 tl sesamolie

Zo maak je het

  • Snijd circa 500 gr kipdij- of kipfilet in hapklare stukjes en bestrooi rondom met zout. Bak de kip in een scheutje olie rondom aan. De kip hoeft nog niet gaar te worden.
  • Snijd ondertussen 1 rode peper en 2 tenen knoflook fijn en voeg deze toe aan de kip zodra de kip verkleurd is. Fruit 1-2 minuten mee met de kip.
  • Voeg nu circa 200 gr rijst toe samen met 500 ml water. Meng even goed door elkaar en laat 10 minuten met deksel op de pan pruttelen.
  • Snijd ondertussen 1 broccoli in kleine roosjes, een 1/2 winterpeen in dunne ringetjes en de lente-ui eveneens in ringetjes.
  • Maak ook het teriyaki sausje door 60 ml sojasaus te mengen met 2 el bruine suiker, 1 el gembersiroop en 1 tl sesamolie.
  • Haal na 10 minuten het deksel van de pan en roer even door het geheel. Plaats vervolgens de broccoli, sugarsnaps, winterpeen en lente-ui op de rijst en laat nogmaals 10 minuten stomen. Even in de gaten houden, want het mag niet droogkoken natuurlijk.
  • Schenk vervolgens de teriyakisaus over het geheel en meng de gestoomde groenten met de rijst, kip en teriyakisaus.
  • Serveer direct. Lekker met sriracha saus (spicy!). Houd je van wat minder pittig, kies dan voor chilisaus.

Kip teriyaki recept Kip teriyaki maken Teriyaki kip met rijst en groenten