Home Erik's Asia Kip teriyaki

Kip teriyaki

met rijst en groenten

door SmaakMenutie
Kip teriyaki met rijst en groenten

Eenpansgerecht

Geen zin om uren in de keuken te staan en al helemaal geen zin in een flinke vaat? Dan hebben we hier een ideaal eenpansgerecht voor je. Het meeste heb je vast wel in huis, dus ook bij de supermarkt ben je zo klaar. Je kan zelf kiezen of je kipdijfilet of kipfilet gebruikt en ook met de groenten kan je variëren. Aan de slag!

Kip teriyaki met rijst en groenten

Kip teriyaki met rijst en groenten

Print dit recept
Personen: 3-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 67 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g kipdijfilet
  • 200 g sugar snaps
  • 200 g witte rijst
  • 60 ml sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 broccoli
  • 1 bosje lente-ui
  • 1/2 winterpeen
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl sesamolie

Zo maak je het

  • Snijd circa 500 g kipdijfilet (of kipfilet) in hapklare stukjes en bestrooi rondom met zout. Bak de kip in een scheutje olie rondom aan. De kip hoeft nog niet gaar te worden.
  • Snijd ondertussen 1 rode peper en 2 tenen knoflook fijn en voeg deze toe aan de kip zodra de kip verkleurd is. Fruit 1-2 minuten mee met de kip.
  • Voeg nu circa 200 g rijst toe samen met 500 ml water. Meng even goed door elkaar en laat 10 minuten met deksel op de pan pruttelen.
  • Snijd ondertussen 1 (kleine) broccoli in kleine roosjes, een 1/2 winterpeen in dunne ringetjes en de lente-ui eveneens in ringetjes.
  • Maak ook het teriyaki sausje door 60 ml sojasaus te mengen met 2 el bruine suiker, 1 el gembersiroop en 1 tl sesamolie.
  • Haal na 10 minuten het deksel van de pan en roer even door het geheel. Plaats vervolgens de broccoli, sugarsnaps, winterpeen en lente-ui op de rijst en laat nogmaals 10 minuten stomen. Even in de gaten houden, want het mag niet droogkoken natuurlijk.
  • Schenk vervolgens de teriyakisaus over het geheel en meng de gestoomde groenten met de rijst, kip en teriyakisaus.
  • Serveer direct. Lekker met sriracha saus (spicy!). Houd je van wat minder pittig, kies dan voor chilisaus.

Kip teriyaki receptKip teriyaki met rijst en groenten Kip teriyaki maken Teriyaki kip met rijst en groenten

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

17 reacties

Leonie van Bommel 8 januari 2021 - 20:33

Hoi! Kan je in plaats van gember siroop iets anders gebruiken als gember poeder?

Reply
SmaakMenutie 9 januari 2021 - 15:20

Ja hoor gemberpoeder is prima! 🙂

Reply
Moreen Wuite 22 februari 2021 - 10:10

Dat klinkt snel, makkelijk en heerlijk! Dit ga ik zeker deze week een keer maken! Ben overigens gek op al jullie gerechten, helemaal top. Gezond en lekker eten 🙂

Reply
SmaakMenutie 22 februari 2021 - 10:21

Dat is het ook zeker Moreen! Leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen 🙂

Reply
Trude 30 maart 2021 - 19:27

Toppertje dit gerecht, we hebben er veel groente in gedaan!

Ik zou dit gerecht met vega stukjes als van kip willen maken, maar het lijkt me niet oké om de vega kip lang te laten stoven.
Hebben jullie daar nog tips voor?

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2021 - 11:11

Lekker Trude! 🙂 Ik zou de vega kip stukjes dan gewoon op het laatst toevoegen en mee verwarmen 🙂

Reply
Herman 19 april 2021 - 14:47

Ik ga deze vanavond maken.

Reply
SmaakMenutie 19 april 2021 - 16:45

Lekker Herman, geniet ervan!

Reply
Femke Walhof 26 oktober 2021 - 09:52

Ik wil deze vandaag gaan maken, maar kan ik de sesamolie ook vervangen door gewone olie ?

Reply
SmaakMenutie 26 oktober 2021 - 10:40

Kan wel Femke, maar de sesamolie geeft wel zijn kenmerkende smaak aan de teriyakisaus!

Reply
Astrid 27 november 2021 - 08:44

Moet ik gekookte of ongekookte rijst toevoegen? Op het plaatje lijkt de rijst gekookt.

Reply
SmaakMenutie 6 december 2021 - 10:53

Ongekookt! De rijst kookt in het vocht gaar.

Reply
Magnus 3 februari 2022 - 19:45

Hoi Tim en Erik,
Welke champignon of paddenstoel kan je in dit gerecht adviseren? Ik zat zelf aan oesterzwam te denken.

Reply
SmaakMenutie 4 februari 2022 - 11:54

Hoi Magnus, ja de oesterzwam kan zeker. Zolang het maar een beetje een bite heeft!

Reply
Jose 16 mei 2022 - 23:27

Serveren met chili saus staat er. Moet ik die erdoor doen of

Reply
SmaakMenutie 17 mei 2022 - 09:57

Gewoon lekker er over 🙂

Reply
Levina 13 september 2022 - 17:59

Het is echt een heerlijk gerecht ook met sperziebonen ipv sugarnaps die wel even 4 minuten voorgekookt

Reply