Teriyakisaus

klaar in een kwartier!

door SmaakMenutie
Teriyaki saus maken

Pit

Teriyaki saus uit een potje is vaak erg licht en zoet. Natuurlijk kan je hem zo zoet maken als je zelf wilt, maar ik houd er wel van als de saus wat meer ‘pit’ heeft en lekker donker is. Smaakt heerlijk bij deze gegrilde tonijnsteak of wat dacht je van dit zalmpakketje uit de oven!

Teriyaki saus maken

Teriyakisaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 40 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 3 el sojasaus
  • 3 el lichte sojasaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el maizena
  • 1 tl sesamolie
  • 1/2 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm in een pannetje op laag vuur 3 el sojasaus met 3 el lichte sojasaus.
  • Voeg hier 1 tl sesamolie, een halve tl knoflookpoeder aan toe en 1 el bruine basterdsuiker. Roer (met een garde) goed door elkaar en voeg wat water toe als je de saus te donker vindt. Als je liever de saus wat zoeter hebt dan voeg je extra suiker toe.
  • Meng in een klein kommetje 1 el maizena met 2 el koud water. Voeg ongeveer de helft van het mengsel toe aan de saus. Blijf roeren tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg extra toe als je de saus dikker wilt hebben.

Teriyaki saus maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

A 6 januari 2021 - 13:51

Wanneer moet ik de sesamolie toevoegen?

Reply
SmaakMenutie 6 januari 2021 - 16:03

Scherp opgemerkt! Dat voeg je toe bij stap 2 🙂

Reply
Liselotte 11 juli 2023 - 23:25

Ik gebruik geen knoflookpoeder, hoeveel fijngeperste verse knoflook zou ik best toevoegen, zijn 2à3 teentjes voldoende?

Reply
SmaakMenutie 12 juli 2023 - 12:01

2 is meer dan genoeg hoor!

Reply