Home Borrelhapjes en sausjes Snelle zelfgemaakte teriyaki saus

Snelle zelfgemaakte teriyaki saus

door SmaakMenutie

Pit

Teriyaki saus uit een potje is vaak erg licht en zoet. Natuurlijk kan je hem zo zoet maken als je zelf wilt, maar ik houd er wel van als de saus wat meer ‘pit’ heeft en lekker donker is.

Smaakt heerlijk bij deze gegrilde tonijnsteak, coquilles met aardappelpuree of dit zalmpakketje uit de oven!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Teriyaki saus maken

Teriyakisaus

Teriyakisaus uit een potje is vaak erg licht en zoet. Natuurlijk kan je hem zo zoet maken als je zelf wilt, maar ik houd er wel van als de saus wat meer 'pit' heeft en lekker donker is... Borrelhapjes en sausjes Snelle zelfgemaakte teriyaki saus European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.3/5
( 12 keer gestemd )

Ingrediënten

Voor 2 personen heb je nodig:
3 el Kikkoman sojasaus
3 el lichte sojasaus
1 tl sesamolie
1 el bruine suiker
1/2 tl knoflookpoeder
1 el maizena

Zo maak je het

  • Verwarm in een pannetje op laag vuur 3 el Kikkoman sojasaus met 3 el lichte (goedkope) sojasaus.
  • Voeg hier een halve tl knoflookpoeder aan toe en 1 el suiker. Roer (met een garde) goed door elkaar en voeg wat water toe als je de saus te donker vindt. Als je liever de saus wat zoeter hebt dan voeg je extra suiker toe.
  • Meng in een klein kommetje 1 el maizena met 2 el koud water. Voeg ongeveer de helft van het mengsel toe aan de saus. Blijf roeren tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg extra toe als je de saus dikker wilt hebben.

Misschien valt dit ook in de smaak