Home Voor- en tussengerechten Garnalen(salade) met zoet-pittige mangodressing

Garnalen(salade) met zoet-pittige mangodressing

door SmaakMenutie

Top combi

Deze waanzinnige garnalen(salade) kan je als voorgerecht serveren maar ook als maaltijdsalade of bijgerechtje. Laatst maakten we al deze heerlijke mangodressing, wat een hele goede combinatie is met garnalen.

Garnalen(salade) met zoet-pittige mangodressing

Garnalen(salade) met zoet-pittige mangodressing

Deze waanzinnige garnalen(salade) kan je als voorgerecht serveren maar ook als maaltijdsalade of bijgerechtje. Laatst maakten we al deze heerlijke... Voor- en tussengerechten Garnalen(salade) met zoet-pittige mangodressing European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.9/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g garnalen
100 g (veld)sla
1 mango
1 limoen
3 tenen knoflook
3 el mayonaise
1/2 rode peper
Handje pinda's

Zo maak je het

  • Gebruik een staafmixer voor de saus. Doe in een hoge kom 3/4 van de mango, 3 el mayonaise, 1 el olijfolie, 1 teen knoflook, 1/2 rode peper (met zaadlijst) en het sap van 1 limoentje. Mix tot een mooi gladde saus.
  • Verdeel de (veld)sla alvast over 2 borden. Hak ook alvast een handje pinda's en snijd de andere helft van de rode peper in smalle ringen. Snijd tevens de rest van de mango (ongeveer 1/4) in blokjes en verdeel over de borden. Voeg ook de saus toe.
  • Snijd 2 teentjes knoflook fijn. Doe wat olie in een (koeken)pan of wok en bak de knoflook een minuutje op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak kort mee. Tot ze roze zijn, na een minuut of 2. Bestrooi met (chili)peper en verdeel over de salade, samen met de fijngehakte pinda's en ringen rode peper.
  • Serveer direct! Eventueel met extra saus voor de liefhebbers. Mmmm!

Garnalen(salade) met zoet-pittige mangodressing recept Garnalen(salade) met zoet-pittige mangodressing

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Sabine 29 mei 2018 - 18:29

Een heerlijke salade maar…. nu hebben we beste wel wat saus over…
Tips over waar hij lekker bij is?

Reply
SmaakMenutie 30 mei 2018 - 08:45

Hoi Sabine, je kan de overgebleven dressing ook prima combineren met een andere (maaltijd)salade. Bijvoorbeeld met kipfilet. Of wat dacht je van een garnalen cocktail? Smaakt ook prima met Hollandse garnaaltjes 🙂

Reply