Home Salades en soepen Spaanse gazpacho: Salmorejo! (Video)

Spaanse gazpacho: Salmorejo! (Video)

door SmaakMenutie

IJskoude soep (uit de blender)

Tijdens een familieweekendje maakte de zus van Erik deze heerlijke Salmorejo voor ons. Op een van haar (werk)stages in het buitenland maakten Spaanse vrienden dit voor haar en zodoende kreeg ze dit Spaanse familierecept. En exact dit recept willen we dan ook heel graag met jullie delen! Salmorejo is een variant op de Spaanse gazpacho. De stokbrood in de soep zorgt voor binding en maakt hem lekker stevig. Deze soep is echt heel makkelijk te maken, de blender doet namelijk al het werk! Check het filmpje hierboven maar. Het enige dat je nodig hebt is een goede blender (zoals deze) die de soep echt glad maakt zodat er geen stukjes achterblijven. Salmorejo hoor je (ijs)koud te eten, dus heel erg geschikt voor in de zomer. Serveer het als amuse, voorgerecht of gewoon als hoofdgerecht!

Salmorejo

Salmorejo

Tijdens een familieweekendje maakte de zus van Erik deze heerlijke Salmorejo voor ons. Op een van haar (werk)stages in het buitenland maakten Spaanse... Salades en soepen Spaanse gazpacho: Salmorejo! (Video) European Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 8 keer gestemd )

Ingrediënten

Klein stokbroodje (ca. 200 gr)
8 rijpe tomaten
2 teentjes knoflook
50 ml rode wijnazijn
150 gr Parmaham
2 eieren
120 ml olijfolie
4 ijsklontjes

Zo maak je het

  • Kook 2 eitjes hard in 8 minuten en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
  • Verwijder de kroontjes van circa 8 tomaten en snijd in grove stukken en scheur een klein (oud) stokbrood eveneens in stukken.
  • Dit is echt heel erg makkelijk. De blender doet namelijk het werk! Doe de tomaten en stokbrood samen met 2 teentjes knoflook, 50 ml rode wijnazijn, 120 ml olijfolie, 2-3 tl zout en 4 ijsklontjes in de blender.
  • Mix vervolgens de ingrediënten op de hoogste stand in 60 seconden tot een mooie gladde soep.
  • Schenk de soep vervolgens uit over 2 borden en garneer met wat stukjes ei en wat stukjes Parmaham.
  • Serveer met wat extra stokbrood en klaar! Eet smakelijk!

Ingrediënten salmorejo Salmorejo recept Gazpacho Salmorejo