Home Borrelhapjes en sausjes Carpaccio rolletjes

Carpaccio rolletjes

door SmaakMenutie

Carpaccio, maar dan anders

Deze heerlijke carpaccio rolletjes met pesto-mayonaise heb je in een handomdraai gemaakt. Ideaal als amuse of serveer als voorgerechtje.

Carpaccio rolletjes

Carpaccio rolletjes

Deze heerlijke carpaccio rolletjes met pesto-mayonaise heb je in een handomdraai gemaakt. Ideaal als amuse of serveer als voorgerechtje. Borrelhapjes en sausjes Carpaccio rolletjes Italiaans Print dit recept
Personen: 5 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.0/5
( 63 keer gestemd )

Ingrediënten

125 g carpaccio
25 g rucola
20 g Parmezaanse kaas
20 g geroosterde pijnboompitten
1 komkommer
2 el mayonaise
1 tl pesto
Bieslook

Zo maak je het

  • Snijd met een dunschiller over de lengte van de komkommer 5 slierten. Laat de slierten komkommer uitlekken op keukenpapier zodat ze zo min mogelijk vocht meer bevatten.
  • Meng in een kommetje 2 el mayonaise met 1 tl pesto.
  • Neem een sliert komkommer en beleg voor 3/4 met carpaccio. Draai om zodat de carpaccio onderop ligt en besmeer de andere kant met wat pesto-mayonaise.
  • Plaats wat rucola ertussen en wat Parmezaanse kaas, peper, zout en pijnboompitten.
  • Rol voorzichtig op (zoals een wraprolletje) en bindt eventueel af met een stengel bieslook.

Ingrediënten Carpaccio rolletjes Carpaccio rolletjes stap-voor-stap Carpaccio rolletjes recept Carpaccio rolletjes met rucolaHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

10 reacties

Manon 3 januari 2019 - 18:27

Blijven deze ook lekker als je ze een dag van tevoren al klaarmaakt?

Reply
SmaakMenutie 4 januari 2019 - 09:47

Hi Manon, persoonlijk zouden wij dat niet doen. Ze zijn echt het allerlekkerst als je ze kort van tevoren maakt. Gelukkig zijn ze zo klaar! 🙂 Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
Juul 17 november 2019 - 23:40

Wat zou een alternatief voor de komkommer kunnen zijn?

Reply
SmaakMenutie 20 november 2019 - 11:02

Hi Juul, het enige wat wij kunnen bedenken is courgette (zorgt net als de komkommer voor de stevigheid). Maar weet niet of die combinatie met carpaccio wel lekker is!

Reply
Robin 7 december 2019 - 08:58

Zou je ook truffel mayonaise inplaats van pesto kunnen gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 7 december 2019 - 10:29

Hi Robin, je zou in plaats van de mayonaise ook truffel-mayo kunnen gebruiken. Of vind je pesto niet lekker?

Reply
Kimberley 23 december 2019 - 19:53

Hoeveel uur van te voren is het beste dat ik dit maak? En wat is het verstandigst om ze mee te nemen?

Reply
SmaakMenutie 24 december 2019 - 11:26

Hoi Kimberley, je kan ze het beste niet te lang van te voren maken. Want dan dreigt instortingsgevaar! 🙂 Je kan ze het beste meenemen in een afgesloten bakje, rechtop. Zorg dat de komkommer echt goed uitgelekt is. Succes!

Reply
Dina 15 januari 2020 - 18:44

Ik heb ze gemaakt en het was een succes. Enige wat niet lukte was de bieslook erom heen winden. Dus zonder gedaan.
Lekker en snel recept 👍

Reply
SmaakMenutie 16 januari 2020 - 10:38

Fijn dat de rolletjes een succes waren Dina! Jammer dat de bieslook-touwtjes niet lukte, is ook een beetje een priegel werkje 🙂

Reply