Home Borrelhapjes en sausjes Carpaccio rolletjes

Carpaccio rolletjes

door SmaakMenutie

In een handomdraai

Deze heerlijke carpaccio rolletjes met pesto-mayonaise heb je in een handomdraai gemaakt. Ideaal als amuse of serveer als voorgerechtje.

Carpaccio rolletjes

Carpaccio rolletjes

Deze heerlijke carpaccio rolletjes met pesto-mayonaise heb je in een handomdraai gemaakt. Ideaal als amuse of serveer als voorgerechtje. Borrelhapjes en sausjes Carpaccio rolletjes Italiaans Print dit recept
Personen: 5 stuks Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.0/5
( 66 keer gestemd )

Ingrediënten

125 g carpaccio
25 g rucola
20 g Parmezaanse kaas
20 g geroosterde pijnboompitten
1 komkommer
2 el mayonaise
1 tl pesto
Bieslook

Zo maak je het

  • Snijd met een dunschiller over de lengte van de komkommer 5 slierten. Laat de slierten komkommer uitlekken op keukenpapier zodat ze zo min mogelijk vocht meer bevatten.
  • Meng in een kommetje 2 el mayonaise met 1 tl pesto.
  • Neem een sliert komkommer en beleg voor 3/4 met carpaccio. Draai om zodat de carpaccio onderop ligt en besmeer de andere kant met wat pesto-mayonaise.
  • Plaats wat rucola ertussen en wat Parmezaanse kaas, peper, zout en pijnboompitten.
  • Rol voorzichtig op (zoals een wraprolletje) en bindt eventueel af met een stengel bieslook.

Ingrediënten Carpaccio rolletjes Carpaccio rolletjes stap-voor-stap Carpaccio rolletjes recept Carpaccio rolletjes met rucolaHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

16 reacties

Manon 3 januari 2019 - 18:27

Blijven deze ook lekker als je ze een dag van tevoren al klaarmaakt?

Reply
SmaakMenutie 4 januari 2019 - 09:47

Hi Manon, persoonlijk zouden wij dat niet doen. Ze zijn echt het allerlekkerst als je ze kort van tevoren maakt. Gelukkig zijn ze zo klaar! 🙂 Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
Juul 17 november 2019 - 23:40

Wat zou een alternatief voor de komkommer kunnen zijn?

Reply
SmaakMenutie 20 november 2019 - 11:02

Hi Juul, het enige wat wij kunnen bedenken is courgette (zorgt net als de komkommer voor de stevigheid). Maar weet niet of die combinatie met carpaccio wel lekker is!

Reply
Robin 7 december 2019 - 08:58

Zou je ook truffel mayonaise inplaats van pesto kunnen gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 7 december 2019 - 10:29

Hi Robin, je zou in plaats van de mayonaise ook truffel-mayo kunnen gebruiken. Of vind je pesto niet lekker?

Reply
Vivien 21 juni 2020 - 20:55

Lieve Tim en Erik. Op mijn 40e verjaardag feest heb ik veel van jullie borrelhappen gemaakt en alles was een groot succes. Zag er top uit en de gerechten zijn voor iedereen goed te maken. Echt top! Zeker een aanrader.
Liefs Vivien

Reply
SmaakMenutie 22 juni 2020 - 14:14

Wat leuk om te horen Vief! Fijn dat onze borrelhapjes in de smaak vielen bij de gasten 🙂 We hopen dat je een leuk verjaardags feest hebt gehad (maar daar twijfelen we niet aan 😉 ). Liefs, Erik&Tim

Reply
Kimberley 23 december 2019 - 19:53

Hoeveel uur van te voren is het beste dat ik dit maak? En wat is het verstandigst om ze mee te nemen?

Reply
SmaakMenutie 24 december 2019 - 11:26

Hoi Kimberley, je kan ze het beste niet te lang van te voren maken. Want dan dreigt instortingsgevaar! 🙂 Je kan ze het beste meenemen in een afgesloten bakje, rechtop. Zorg dat de komkommer echt goed uitgelekt is. Succes!

Reply
Dina 15 januari 2020 - 18:44

Ik heb ze gemaakt en het was een succes. Enige wat niet lukte was de bieslook erom heen winden. Dus zonder gedaan.
Lekker en snel recept 👍

Reply
SmaakMenutie 16 januari 2020 - 10:38

Fijn dat de rolletjes een succes waren Dina! Jammer dat de bieslook-touwtjes niet lukte, is ook een beetje een priegel werkje 🙂

Reply
Jos 15 maart 2020 - 09:13

Je kan ze misschien tot het gebruik liggend in een bakje bewaren in de koeling

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2020 - 10:53

Zou je inderdaad kunnen doen, bedankt voor de tip!

Reply
Anne 10 juni 2020 - 11:55

Hoeveel rolletjes per persoon ongeveer?
Ziet er ontzettend lekker uit!

Reply
SmaakMenutie 10 juni 2020 - 14:49

Thanks voor het compliment Anne! Met deze hoeveelheden maak je 5 rolletjes, dat is 1 pp (als amuse). Als voorgerecht zou je de hoeveelheden kunnen verdubbelen zodat ieder er 2 heeft. Succes!

Reply