Home Voor- en tussengerechten Pasteitjes champignonragout met kip

Pasteitjes champignonragout met kip

door SmaakMenutie
Pasteitjes champignonragout met kip

Nostalgie

Ken je dat, van die blikjes met ragout die vroeger in de kerstpakketten zaten? Menigeen zal de gevulde pasteibakjes (gemaakt van bladerdeeg) rondom de feestdagen geserveerd hebben gekregen. Een typisch ‘Hollandse nostalgie’ met een Frans tintje in een blik. En eerlijk is eerlijk, ze waren eigenlijk hartstikke lekker. Maar waarom zouden we nog voor blikvoer kiezen als je weet dat het hartstikke simpel is om het zelf te maken? Het is niet alleen veel lekkerder maar ook een stuk gezonder. Kijk maar eens op een blik ragout, je zal versteld staan van het aantal e-nummers en toevoegingen. Kortom, binnen 20 minuten maak je voortaan gewoon zelf je pasteitjes champignonragout met kip. En wil je liever de vegetarische versie? Dan laat je de kip achterwege en voeg je extra champignons toe. En het bouillonblokje vervang je voor een groentebouillonblokje.

Pasteitjes champignonragout met kip

Pasteitjes champignonragout met kip

Print dit recept
Personen: 6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 50 g roomboter
  • 50 g bloem
  • 100 ml kookroom
  • 6 pasteitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kipfilet
  • 1 kipbouillonblokje
  • 1 sjalot
  • 1 el Dijon mosterd
  • Verse peterselie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pasteibakjes circa 10 minuten.
  • Breng 500 ml water aan de kook en voeg 1 kip bouillonblokje toe. Voeg 1 kipfilet toe en laat in circa 12-15 minuten zachtjes gaar worden. Haal de kipfilet uit de pan en pluk de kip of snijd in kleine stukjes. Let op: bewaar de bouillon!
  • Snijd ondertussen 250 g kastanjechampignons in plakjes of blokjes, snipper 1 sjalot en snijd 2 tenen knoflook fijn.
  • Bak de champignons enkele minuten in een klontje boter. Zodra ze vocht afgeven fruit je de sjalot en knoflook nog even kort mee. Haal uit de pan en zet weg.
  • Smelt in dezelfde pan vervolgens 50 g roomboter. Zet het vuur laag en voeg 50 g bloem toe. Roer met een garde tot er een roux ontstaat. Schenk nu al roerende circa 100 ml kookroom bij het geheel. De saus zal vrij snel binden.
  • Haal de kipfilet uit de pan en bewaar de bouillon! 
  • Voeg in etappes, al roerende, 500 ml kipbouillon toe. Voeg ook 1 el scherpe mosterd toe.
  • Doe de geplukte kip samen met het champignonmengsel terug in de pan en verwarm al roerende nog even op.
  • Vul de pasteibakjes riant met de ragout en maak af met vers gesneden peterselie.

Pasteitjes makenChampignon ragoutPasteitjes met ragoutPasteitjes champignonragout met kipPasteitjes

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!