Home Erik's Asia Indische speklapjes in ketjapsaus

Indische speklapjes in ketjapsaus

door SmaakMenutie

Holland meets Indonesia

In Nederland zijn we er gek op: speklapjes. Maar wist je dat hier ook een lekker Aziatisch tintje aan kan geven? Wij maken er Indische speklapjes van door ze te sudderen in de ketjap. Heerlijk bij de nasi of gewoon met witte rijst en bijvoorbeeld atjar. Veel werk? Welnee! De speklapjes zijn binnen 30 minuten klaar. Ideaal voor een doordeweekse drukke dag dus!

Indische speklapjes in ketjapsaus

Indische speklapjes in ketjapsaus

In Nederland zijn we er gek op: speklapjes. Maar wist je dat hier ook een lekker Aziatisch tintje aan kan geven? Wij maken er Indische speklapjes van... Erik's Asia Speklapjes in ketjapsaus, Indisch Indisch Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.3/5
( 27 keer gestemd )

Ingrediënten

3 speklapjes (300 gr)
100 ml ketjap manis
1/4 winterpeen
1/2 rode peper (optioneel)
1 ui of sjalot
2 tenen knoflook
3 stengels lente-ui
1 tl tomatenpuree

Zo maak je het

  • Bak de speklapjes in een beetje olie in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Fruit vervolgens enkele minuten 1 gesnipperde ui of sjalot en 2 fijngesneden teentjes knoflook in de achtergebleven olie.
  • Voeg 1 tl tomatenpuree door en bak een paar seconden mee.
  • Voeg 100 ml ketjap manis toe en 50 ml water. Voeg tevens 1/4 winterpeen toe gesneden in smalle reepjes (julienne).
  • Doe de speklapjes weer terug in de pan en laat 20 minuten sudderen met deksel (schuin) op de pan.
  • Serveer met de lente-ui en eventueel wat rode peper.

Indische speklapjes maken Speklapjes ketjapHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

10 reacties

Jurre 26 september 2018 - 12:33

Super lekker gerecht! Maandag gemaakt, en alleen nog wat pittiger gemaakt met sambal badjak en sambal oelek, maar wij houden van stevig pittig! Echt een aanrader! Ik heb de speklapjes wel van de voren in stukken gesneden, zodat de ketjap en kruiden nog beter intrekken, en je op je bord niet meer hoeft te snijden. Variatie tip: Ipv speklappen slavinken nemen, deze rondom aanbakken en vervolgens in blokjes snijden, en dan verder het recept volgen, je weet niet wat je meemaakt!

Reply
SmaakMenutie 28 september 2018 - 12:21

Hi Jurre, bedankt voor de tips! Die van de slavinken zijn nieuw voor ons. Maar ik word er wel nieuwsgierig van. Gaan we zéker een keer proberen. Wie weet ook gelijk een mooi recept voor op de site. We zullen je dan eervol vermelden ;)!!!

Reply
Johan 23 oktober 2018 - 18:24

Heerlijk gerecht! Bedankt voor het delen..

Reply
SmaakMenutie 24 oktober 2018 - 10:01

Leuk om te horen Johan en uiteraard graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Sanneke 3 november 2018 - 16:11

Het was heerlijk! Ik had de dikke zoete ABC ketjap gebruikt en daar ook nog sojasaus en sambal aan toegevoegd om het niet te zoet te maken.
Een blijvertje hoor😍

Reply
SmaakMenutie 4 november 2018 - 10:26

Hoi Sanneke, ja dat is goede ketjap! Lekker zeg en fijn dat het in de smaak viel 🙂 Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Ellen 16 oktober 2019 - 16:20

Snel is maken , ziet er heerlijk uit, en met extra pepertje 🥵😛.
Nu al zin in!
Ellen

Reply
SmaakMenutie 17 oktober 2019 - 08:14

Lekker Ellen! En als je van spicy houdt vooral doen dat extra pepertje 🙂 Laat het smaken!

Reply
Cora Koops 19 november 2019 - 14:10

Ben opzoek naar een hapje voor de kerstdagen, de familie komt dan samen en iedereen maakt een hapje, nou van mij krijgen ze allemaal een halve Indische speklapjes in ketjapsaus met een stukje lontong rijst en komkommer in het zoet/zuur….. nu al voorpret ! Groetjes Cora

Reply
SmaakMenutie 20 november 2019 - 11:30

Hoi Cora, heerlijk toch! Een lekkerder hapje kunnen ze in onze ogen niet krijgen 🙂

Reply