Home <30 minuten Fish taco’s met limoensaus

Fish taco’s met limoensaus

door SmaakMenutie

Mexicaanse streetfood

Taco’s, verse vis, heerlijke salsa en frisse limoensaus. En dat allemaal in één hap. Deze fish taco’s zijn echt geweldig! We aten ze in San Diego: de stad waar de fish taco vandaan komt. En aangezien de Mexicaanse grens maar 20 kilometer van San Diego verwijderd is, is het dus niet gek dat dit Mexicaanse streetfood juist hier ontstaan is. De limoensaus maakten we al eens eerder en is werkelijk een goddelijke combinatie met deze taco’s. Veel werk? Welnee, het is zo simpel. In een half uurtje staat dit heerlijke comfort food op tafel. Aan de slag!

Fish taco's met limoensaus

Fish taco's met limoensaus

Taco's, verse vis, heerlijke salsa en frisse limoensaus. En dat allemaal in één hap. Deze fish taco's zijn echt geweldig! We aten ze in San Diego... <30 minuten Fish taco's, limoensaus, mexicaans, streetfood, vis Mexicaans Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.7/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

4 kleine tortilla's
500 g tilapia (of andere witvis)
125 g zure room
1/2 sjalot
1 avocado
1 jalepeño peper
1 limoen (sap)
2 tenen knoflook
2 tomaten (zonder zaadlijst)
3 stengels lente-ui
2 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl cayennepeper
1 1/2 tl komijn
Verse peterselie of koriander
Veldsla of ijsbergsla

Zo maak je het

  • Maak een kruidenmixje voor de vis van 2 tl paprikapoeder, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl knoflookpoeder, 1/2 tl komijn, 1/2 tl peper, 1/2 tl zout en een 1/2 tl cayennepeper.
  • Dep de vis droog en verdeel de kruiden rondom over de vis. Zet even weg.
  • Snijd 2 tomaten in hele kleine blokjes (de zaadlijsten verwijderen). Snipper een 1/2 sjalotje, snijd 3 stengels lente-ui in smalle ringetjes, 1 japeñopeper fijnsnijden en snijd 1 teen knoflook ragfijn. Meng alles grondig door elkaar en voeg het sap van een 1/2 limoen toe. Maak af met verse peterselie of koriander.
  • Maak het limoensausje door 125 gr zure room te vermengen met 1 geperst teentje knoflook, het sap van een 1/2 limoen, 1 tl komijn en een snuf peper en zout.
  • Bak de vis in een scheutje (olijf)olie in circa 5 minuten per kant rondom bruin. Snijd ondertussen de avocado in stukken.
  • Neem een kleine tortilla wrap en beleg met wat (veld- of ijsberg)sla, daarop wat tomatensalsa en een paar stukjes avocado en daarbovenop de stukken vis. Maak af met een riante laag romige limoensaus. Mmmm!

Ingrediënten voor de salsa Salsa fish taco's Witvis met kruidenmix voor de fish taco's Fish taco's Fish taco's recept Vus taco's met limoensausHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak