Home <30 minuten Fish taco’s met limoensaus

Fish taco’s met limoensaus

door SmaakMenutie
Fish taco's met limoensaus

Mexicaanse streetfood

Taco’s, verse vis, heerlijke salsa en frisse limoensaus. En dat allemaal in één hap. Deze fish taco’s zijn echt geweldig! We aten ze in San Diego: de stad waar de fish taco vandaan komt. En aangezien de Mexicaanse grens maar 20 kilometer van San Diego verwijderd is, is het dus niet gek dat dit Mexicaanse streetfood juist hier ontstaan is. De limoensaus maakten we al eens eerder en is werkelijk een goddelijke combinatie met deze taco’s. Veel werk? Welnee, het is zo simpel. In een half uurtje staat dit heerlijke comfort food op tafel. Aan de slag!

Fish taco's met limoensaus

Fish taco's met limoensaus

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 39 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g tilapia (of andere witvis)
125 g zure room
4 kleine tortilla's
3 stengels lente-ui
2 tenen knoflook
2 tomaten (zonder zaadlijst)
2 tl paprikapoeder
1 avocado
1 jalepeño peper
1 limoen (sap)
1/2 sjalot
1 tl gedroogde oregano
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl cayennepeper
1 1/2 tl komijn
Verse peterselie of koriander
Veldsla of ijsbergsla

Zo maak je het

  • Maak een kruidenmixje voor de vis van 2 tl paprikapoeder, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl knoflookpoeder, 1/2 tl komijn, 1/2 tl peper, 1/2 tl zout en een 1/2 tl cayennepeper.
  • Dep de vis droog en verdeel de kruiden rondom over de vis. Zet even weg.
  • Snijd 2 tomaten in hele kleine blokjes (de zaadlijsten verwijderen). Snipper een 1/2 sjalotje, snijd 3 stengels lente-ui in smalle ringetjes, 1 japeñopeper fijnsnijden en snijd 1 teen knoflook ragfijn. Meng alles grondig door elkaar en voeg het sap van een 1/2 limoen toe. Maak af met verse peterselie of koriander.
  • Maak het limoensausje door 125 gr zure room te vermengen met 1 geperst teentje knoflook, het sap van een 1/2 limoen, 1 tl komijn en een snuf peper en zout.
  • Bak de vis in een scheutje (olijf)olie in circa 5 minuten per kant rondom bruin. Snijd ondertussen de avocado in stukken.
  • Neem een kleine tortilla wrap en beleg met wat (veld- of ijsberg)sla, daarop wat tomatensalsa en een paar stukjes avocado en daarbovenop de stukken vis. Maak af met een riante laag romige limoensaus. Mmmm!

Ingrediënten voor de salsa Salsa fish taco's Witvis met kruidenmix voor de fish taco'sFish taco's met limoensaus Fish taco's Fish taco's recept Vus taco's met limoensaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

8 reacties

Anne 22 april 2020 - 21:01

Geweldig!!! ? Met zn 3 voor 4 gegeten. Superlekker ??

Reply
SmaakMenutie 23 april 2020 - 10:29

Haha goed om te horen! Fijn dat de taco’s in de smaak vielen 🙂

Reply
Anne 30 april 2020 - 11:57

Ben t weer aan t voorbereiden; bij gebrek aan zure room gebruik ik skyr met en ik knip er wat verse munt door. Soort mojito dressing. Restje rijst met fijngesneden paprika, rode ui en koriander, olijfolie en limoensap on the side ?

Reply
SmaakMenutie 30 april 2020 - 12:03

Wat lekker Anne, klinkt heerlijk! 🙂

Reply
Petra 26 augustus 2020 - 21:05

Jullie recepten zorgen keer op keer voor nieuwe inspiratie, ook dit is weer een toppertje.
Ik geef er altijd wel m’n eigen draai aan, kabeljauwhaasjes, chili pepertje en creme fraiche deze keer , o zoooo superlekker.

Reply
SmaakMenutie 27 augustus 2020 - 09:43

Wat leuk om te horen Petra dat we je zorgen voor de inspiratie! Dat is precies de bedoeling van onze recepten, geef er vooral je eigen draai aan 🙂

Reply
Linda 27 augustus 2021 - 18:06

Ik heb dit recept al een paar keer gemaakt, de vis is heerlijk gekruid! Maar bij mij was het iedere keer een zooitje in de pan, alles koekte aan, zo jammer! Dus ben ik eens ff aan het googelen gegaan en ik heb het gevonden! Doe bakpapier in je pan en doe daar de olie op, vervolgens je vis bakken, en hij is perfect.

Reply
SmaakMenutie 28 augustus 2021 - 08:55

Wat fijn dat het uiteindelijk gelukt is en dat de smaak goed was! En thanks voor de tip voor onze andere lezers die hetzelfde probleem hebben 🙂

Reply