Salsasaus

heerlijk bij taco chips of op een stokbroodje!

door SmaakMenutie
Salsasaus maken

Dubbel zo lekker

Hier een recept voor de aller-allerlekkerste salsasaus (beetje dubbelop gezien salsa al ‘saus’ betekent in het Spaans). Maar deze saus is dan ook dubbel zo lekker! Heerlijk bij taco chips of op een (warm en krokant) stokbroodje. Zoals je ziet is deze saus niet helemaal ‘kapot’ gemixt. En dat maakt hem nu juist zo lekker. Ben je gek op pittig, dan voeg je een hele peper toe. Maar voor de voorzichtige variant neem je een halve (of minder natuurlijk). Enne.. Helemaal in de Mexicaanse sferen? Dip ook eens je taco chips in deze overheerlijke guacamole.

Salsasaus maken

Salsasaus

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 20 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 4 (rijpe) tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 jalapeño peper (of rode peper)
  • 1/2 limoen (sap)
  • Verse koriander (of basilicum)

Zo maak je het

  • Snijd de tomaten in hele kleine stukjes (wij hadden een mix van geel en rood). De kern (zaadjes) verwijder je grotendeels.
  • Snijd een halve rode ui, een teentje knoflook en een halve jalapeño peper ragfijn en voeg deze toe aan de tomaat.
  • Snijd een handje koriander heel fijn en voeg deze ook toe. Tot slot voeg je het sap van een halve limoen toe. Meng alles goed door elkaar en voeg naar smaak wat (zee)zout toe. That's all!

Salsasaus maken

Salsasaus recept

TIP

Ben je te scheutig geweest met de peper? Voeg dan een beetje suiker toe.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!