Home Erik's Asia Tjarantjam salade

Tjarantjam salade

door SmaakMenutie

Kentjoer

Zin in een kenmerkend Indisch gerecht, maar geen zin om lang boven het fornuis te hangen? Dan is dit de ideale salade voor jou. Er komt geen pan aan te pas en het fornuis kan uitblijven. Ideaal voor een warme zomeravond als je snel wat op tafel wil hebben. De kenmerkende smaak van deze salade komt door het gebruik van kentjoer. Je kent het misschien wel van de urap urap. Eigenlijk is kentjoer niet te vervangen voor een andere kruid. Sommige supermarkten verkopen het tegenwoordig maar anders is het raadzaam om naar de toko te gaan. Wij gebruiken als dressing zoete sambal manis. Wees vooral niet te zuinig hiermee, samen met de kentjoer en de kokosrasp zorgt de sambal namelijk voor zijn speciale smaak. Heerlijk met witte rijst en een vleesgerecht.

Tjarantjam salade

Tjarantjam salade

Zin in een kenmerkend Indisch gerecht, maar geen zin om lang boven het fornuis te hangen? Dan is dit de ideale salade voor jou. Er komt geen pan aan te... Erik's Asia Tjarantjam salade, Indische spitskool salade, trancam Indisch Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 4 keer gestemd )

Ingrediënten

150 g spitskool
150 g wortel
125 g taugé
75 g kokosrasp
15 g verse basilicum
3 limoenblaadjes
2 sjalotten
1 bosje radijs
1 teen knoflook
1/2 komkommer
1 tl kentjoer
1 el sambal manis

Zo maak je het

  • Snijd een 1/2 komkommer in halve maantjes (zonder zaadlijsten) en snijd circa 150 g worteltjes fijn. Maak 125 g taugé schoon en snijd een 1/2 tot 1 bosje radijsjes in plakjes. Doe alles in een ruime (salade)kom en hussel door elkaar. Voeg tevens ongeveer 150 g spitskool toe.
  • Mix (of vijzel) 2 sjalotten, 1 teen knoflook, 3 limoenblaadjes, 1 kleine tl kentjoer, 1/2 tl zout en 1 flinke el sambal manis tot een gladde boemboe.
  • Meng 75 g kokosrasp voorzichtig door de boemboe tot je een enigszins droge substantie hebt.
  • Voeg het geheel toe aan de gesneden groenten en hussel grondig door elkaar.
  • Voeg tot slot wat grof gehakte basilicumblaadjes door het geheel. Serveer met witte rijst en eventueel een vleesgerecht (bijvoorbeeld ajam smoor).

Tjarantjam salade ingrediënten Boemboe tjarantjam salade Boemboe en geraspte kokos tjarantjam salade Indische saladeHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Jeanine 18 september 2020 - 17:07

Dit is echt een blijvertje, wat is dit lekker zeg! Mijn Indisch/Molukse gasten hebben er van zitten smullen. Gewoon met witte rijst, heet kippetje en gebakken tempe! heerlijk…..

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 11:27

Een groter compliment kunnen we niet krijgen Jeanine, dankjewel! En goede combi met de kip en tempeh 🙂

Reply