Home Erik's Asia Ajam setan

Ajam setan

door SmaakMenutie
Ajam setan

Duivelse kip

De naam ajam setan zegt het al, door de pepertjes die we gebruiken een echte duivelse kip. We kiezen voor kipdijfilet zodat het extra mals wordt, maar gewone kipfilet mag natuurlijk ook. Kortom, heerlijke malse kip in een pikante saus. De boemboe heeft overigens wat weg van ajam pedis en ajam rica rica. Serveer met witte rijst en (als tegenhanger) een frisse Indische salade als bijvoorbeeld tjarantjam of natuurlijk atjar. En houd je van écht spicy, gebruik dan gerust meer pepers 😉

Ajam setan

Ajam setan

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.4/5
( 50 keer gestemd )

Ingrediënten

450 g kipdijfilet
2 rode pepers
2 tenen knoflook
2 sjalotten
1 limoen
1 stengel sereh
2 el ketjap manis
2 tl gemalen laos
1 tl ketoembar
Zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Bak 450 g grof gesneden kipdijfilet in een scheutje zonnebloem (of arachide)olie rondom halfgaar. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Maak ondertussen een boemboe door 2 rode pepers, 2 tenen knoflook, 2 sjalotten, 2 tl gemalen laos, 1 tl ketoembar en een scheut zonnebloemolie te mixen tot een gladde pasta met behulp van de (kom van) de staafmixer.
  • Fruit de boemboe enkele minuten aan in de pan waar de kip in zat. Voeg vervolgens 2-3 el ketjap manis toe, het sap van een 1/2 limoen en 1 gekneusde stengel sereh. Schenk ook 100 ml water erbij.
  • Breng het geheel al roerend tegen de kook en voeg de kip weer toe.
  • Laat met deksel op de pan circa 20 minuten pruttelen. Haal de deksel van de pan en laat nog 10-15 minuten iets indikken. 

Ajam setan receptAjam setan boemboeHete kip makenAjam setanDuivelse kip

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!