Duivelse kip
De naam ajam setan zegt het al, door de pepertjes die we gebruiken een echte duivelse kip. We kiezen voor kipdijfilet zodat het extra mals wordt, maar gewone kipfilet mag natuurlijk ook. Kortom, heerlijke malse kip in een pikante saus. De boemboe heeft overigens wat weg van ajam pedis en ajam rica rica. Serveer met witte rijst en (als tegenhanger) een frisse Indische salade als bijvoorbeeld tjarantjam of natuurlijk atjar. En houd je van écht spicy, gebruik dan gerust meer pepers 😉
5 reacties
Erg smakelijk en makkelijk te maken!
Heerlijk! Een echte aanrader.
Hoi Erik, moet ik met een kilo kipfilet de ingrediënten voor de boemboe verdubbelen of is dat teveel Gr. Neeltje
Hoi Neeltje, ik zou dan iets meer kruiden doen en iets meer vocht toevoegen (ketjap en water). En de rest hetzelfde laten. Doe het een beetje met gevoel 🙂
Zooooo lekker!